Monnvas Publicat Februarie 22, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 22, 2010 Hello. Fiu-meu se apropie de 1 an si as vrea sa-l trec pe lapte de vaca. Am vazut mai multe feluri de lapte bio, toate cu 3,5-3,8%. In cazul asta, i-l dau ca atare sau trebuie sa-l diluez? In ce si care ar fi concentratia? Multumesc Monica mami de [copil] cu motoras CRISTIAN (7.03.2009)id="blue"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sufletistele Publicat Februarie 23, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 23, 2010 Eu cand l-am "trecut" pe Alessio pe lapte de vaca ...asa si eu ii dadusem lapte gras. 3,8% gras. Si din pacate, pana sa-mi dau eu seama a avut 2 sapt de constipatie.Deci sa stii ca laptele gras constipa.Si cand l-am trecut pe un lapte mai putin gras, are 1,8% gras...de atunci e ok si nu s-a mai constipat. Acum, de aproapee o sapt l-am trecut efectiv pe lapte de vaca dela ferma. Doar ca fermierul de acolo mi-a zis sa-l diluez ca este foarte gras.La 70 ml de lapte sa adaung 30 ml apa. Si asa am facut si pana acum nu s-a constipat deloc. Sincer nu stiu cat ar trebui sa fie de gras laptele...ti-am scris din experienta mea.Si sa nu-l treci direct pe lapte de vaca.....treptat sa miscorezi laptele care i l-ai dat pana acum...si sa maresti laptele de vaca. Eu adaugam si scoteam in acelasi timp in fiecare zi cate 20 ml.Adica....daca ii dadeam de obicei 200 ml lapte artificial.......cand am inceput sa ii dau laptele de vaca.....puneam 180 ml lapte artificial si 20 ml lapte de vaca.....a doua zi: 160 ml laptr artificial si 40 ml lapte de vaca si tot asa...pana am scos de tot laptele artificial.Mult noroc.Sper ca ai inteles ceva..[flo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danangie Publicat Februarie 23, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 23, 2010 Eu scriam mesajul de mai sus [8D], doar ca am uitat sa dau log-out[alcool]. DANA a doua minuni : pepenasul [copil]ALESSIO si dovlecelul MATTIAid="size2">id="right"> S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)id="size1">id="blue">id="purple">id="Comic Sans MS">id="size2"> A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)id="size1">id="blue">id="purple">id="Comic Sans MS">id="size2"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bee Publicat Februarie 23, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 23, 2010 Schimbarea oricarui tip de lapte se face treptat. Adaugi treptat in laptele lui obisnuit din ce in ce mai mult lapte de vaca. In practica, eu pe baietelul meu l-am alaptat pana dupa un an, moment in care a trebuit sa-l intarc destul de brusc. Am crezut ca e suficient de mare sa pot sa-i dau lapte obisnuit, din comert (gras). SI am avut surpriza neplacuta sa fie alergic si la laptele normal si la laptele praf. Nici macar cu lapte HA nu am rezolvat-o. Surpriza a venit chiar inainte sa-i dam copilului lapte de soia. SOtul meu m-a convins sa facem o ultima incercare cu lapte de la o vaca de la tara. Si a mers, a ascapat de alergie! Si acum se hraneste tot de la aceeasi vaca. E foarte gras laptele, e adevarat. EU nu-l diluez intotdeauna, dar copiilor le prieste. Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009) poze1 poze2 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laura25 Publicat Februarie 23, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 23, 2010 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=147027 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=141948 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=143725 Bazar umanitar DC id="red"> Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for meid="size1">id="blue"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dani3lla Publicat Februarie 23, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 23, 2010 Eu te-as sfatui sa nu-l treci pe lapte de vaca atata timp cat iti primeste formula.Formula ii asigura in totalitate necesarul e vitamine si minerale pe cand laptele de vaca asigura acest necesar intr-un procent infim.Nu ca as avea ceva cu laptele de vaca dar il consider masura de urgenta in cazul in care nu primeste nici un fel de formula.Daca totusi vrei sa-l treci pe lapte de vaca trece-l pe unul mai slab de 3% pt ca e posibil sa se constipe sau sa nu-l tolereze si sa ti-l vomite.Eu i-am facut branzica din lapte de 3,5% si mi-a vomitat-o,i-am dat iaurt cu 4% si la fel mi-a vomitat.Am intrebat pediatra si mi-a zis sa ma orientez,pentru inceput, la lactate cu maxim 3%.Bafta multa[pup] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- DANA mamica fericita de [copil] botos id="red">Denis Andrei id="blue">- 09.06.09 a se citi de la coada la capid="purple"> pozitii de somn inainte / dupa[q] [copil]1zi [copil]2 sapt [copil]1 luna [copil]2 luni [copil]3 luni[copil]4 luni[copil]5 luni[copil]6 luni[copil]7 luni[copil]8 luni Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
blackgirl0 Postat Februarie 23, 2010 Raport Distribuie Postat Februarie 23, 2010 Copilul meu (1 an 3 saptamani) bea laptele in amestec asa: 1/3 lapte de vaca graaas de la tara, 1/3 lapte de-al meu (muls cu pompa) si 1/3 ceai Baby Calm (fara pic de zahar). Am incercat si lapte praf (caaahh!) si lapte de vaca nediluat (iar caaahh, era prea gras), lapte de-al meu bea fara nici o pb, insa nu am eu suficient Sunt foarte importante grasimile pt bb la varsta asta, practic au nevoie pt dezvoltarea creierului (care-i "grasime" in majoritatea lui) si nu de lactate dietetice, doar nu-i punem la cura de slabire! Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sdcristian Publicat Februarie 23, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 23, 2010 eu stiu ca la copii nu se da lapte degresat, doar cel cu 3% sau peste dar daca bea formula mai bine lasa-l asa, decat sa cumperi lapte ecologic la cutie... financiar tot acolo ajungi, ramai pe laptele pe care copilul il cunoaste, pplus ca formula e mai bogata nutritiv decat laptele din magazine Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andru_mami Publicat Februarie 23, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 23, 2010 Andrei are 2,6 luni;pana la 1 an a baut lapt formula,apoi l-am trcut direct pe lapte din comert de 1,5 grasime,iar de la 2 ani,am trecut pe cel de 3,5 grasime,iar acum de vreo 1 luna,ii dau de la ferma,fara sa il diluez cu nimic; e adevarat ca se mai constipa,dar el are si alte probleme de sanatate care totodata implica constipatia,asa ca lui ii merge ff bine.il bea f bine,dar ii dau in fiecare zi suc de portocale la storcator si se pare ca merge bine; sanatate multa tuturor [flo] POZE Pentru copii-Donatie Haideti sa ajutam la "Bazar" Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dani3lla Publicat Februarie 24, 2010 Raport Distribuie Publicat Februarie 24, 2010 Fetelor eu stiu ca lapte degresat/dietetic se spune la laptele cu 0,1% grasime ori in postul meu nu scrie nicaieri de lapte degresat/dietetic...[alcool]Eu am spus doar din experienta mea avand in vedere ca bebelusul initiatorei subiectului are pana intr-un an la fel ca si al meu.Pentru ca sunt parinte la randul meu m-am simtit datoare fata de ea sa-i spun la ce se poate astepta.Mie mi-a vomitat lactatele cu procent de grasime peste 3% si am fost sfatuita sa incep cu lactate sub 3% iar dupa o perioada sa cresc procentul de grasime.Va pe toate ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- DANA mamica fericita de [copil] botos id="red">Denis Andrei id="blue">- 09.06.09 a se citi de la coada la capid="purple"> pozitii de somn inainte / dupa[q] [copil]1zi [copil]2 sapt [copil]1 luna [copil]2 luni [copil]3 luni[copil]4 luni[copil]5 luni[copil]6 luni[copil]7 luni[copil]8 luni Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.