AgnesLuca Publicat August 12, 2011 Raport Distribuie Publicat August 12, 2011 Caut mamici care sa imi confirme cele scrise in titlu si constatate de mine de-a lungul relatiei cu fiica mea. O confirmare am gasit-o intr-una din cartile psihanalistei F. Dolto care descrie intr-un text de-al ei cum intr-o zi torida se odihnea cu fiul ei in gradina si se gindea la sotul ramas in Paris, moment in care copilul a exprimat cu voce tare exact gindurile ei. Ea povesteste exemplul vorbind despre dependenta afectiva a copilului mic fata de mama. Din experienta personala as putea sa dau nenumarate exemple, ma voi limita la cel mai evident: - fiica-mea avea cam 1,5 ani si eu trebuia sa merg la o intilnire; ma gindeam cum sa ma imbrac, si mai ales ce geanta sa iau cu mine. Exact in momentul cind m-am hotarit asupra gentii, fica-mea s-a dus la dulap, a rascolit si a scos geanta respectiva. Mentionez ca era vorba de o geanta pe care nu o purtasem niciodata decind aveam copilul (fiind mica si nepotrivita pt. o mamica), deci copilul nici nu stia de existenta ei si exemplul cel mai recent: -ieri am gasit pe strada un pantof de-al fiica-mi pierdut acum citeva zile si ne-am bucurat tare; m-am gindit initial sa-l sun pe sot si sa-i zic, apoi m-am razgindit gindindu-ma ca nu mai e mult si vine acasa. La care fiica-mea zice "Mama, cind tata vine de la servici, ii aratam". Ati trait si voi experiente asemanatoare ? Eu pina acum nu am mai gasit decit mamici care zic ca ele cunosc gindurile copiilor lor [:)] "Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian) Agnes si Alexa (21.06.2009) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tanti Zavaidoc Publicat August 12, 2011 Raport Distribuie Publicat August 12, 2011 Da, cand avea copilul tot cam un an jumate. De fapt, atunci a fost cel mai surprinzator exemplu. Vorbeam pe messenger cu prietena mea despre weekendul in care planuiam sa mergem in Turcia impreuna, cand a venit fiu-meu cu o lira turceasca in mana si mi-a pus-o pe tastatura. Nu era in mod deosebit atras de monezi si nici nu mai umblase pana atunci in sertarul unde tineam maruntis ramas din diverse vacante. Posibil sa fi fost o coincidenta, dar au mai fost si altele asemanatoare, iar cand sunt mai multe nu cred ca mai poate fi vorba de coincidente. Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
msl1 Publicat August 12, 2011 Raport Distribuie Publicat August 12, 2011 Nu, nu ma simt "conectata" in nici un fel cu nici unul din copii mei; nu avem telepatii, ba dimpotriva imi fac surprize (neplacute) cind nici nu ma astept; ar fi fain sa fiu "conectata" cu ele ca sa stiu ce prostie mai urmeaza sa faca si sa fiu pe faza.... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Publicat August 12, 2011 Raport Distribuie Publicat August 12, 2011 Ana a stiut de bebe ce facem "pe la spatele" ei. Obisnuiam sa plecam cate un we, intr-un an am mers si in Turcia, fara sa o luam pe ea. Cu regularitate, in seara dinaintea plecarii sau chiar ceva mai devreme, de pe la pranz, facea febra 39-40, fara alte manifestari. Desi nu era vreo sansa sa stie ca plecam (avea de la cateva luni pana la 1 an), protesta in felul ei ca o lasam acasa. Nu spun cu ce suflet pleca Tora...pana ne-am prins. A doua zi nu mai avea nimic. [url="http://community.webshots.com/user/tora97"]Rufus, Tora si iadele[/url][foto] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email "] Retrospectiva 2008[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a"]Retrospectiva 2009[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all"]Retrospectiva 2010[/url] "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ilinca_M. Publicat August 12, 2011 Raport Distribuie Publicat August 12, 2011 Interesant subiect; cu fiica mea n-am avut (sau nu am fost atenta la asa ceva) dar eu cu mama mea aveam niste faze telepatice iesite din comun, se intampla sa spun eu ceva in gand (dar nu ceva banal, obisnuit, previzibil ci dimpotriva) si in secunda urmatoare maica-mea sa spuna acelasi lucru, ca si cand ar fi rostit gandul meu. Nu-mi explic cum este posibil asa ceva, chiar mi-ar placea sa citesc cate ceva pe tema asta... I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lorelaim Publicat August 15, 2011 Raport Distribuie Publicat August 15, 2011 Cu mama am "corespondat" telepatic de cand eram mica... Chiar si acum - la mii de km - cand o sun, imi spune "tocmai vorbeam in gand cu tine"... Din pacate - cu copila mea nu sunt pe aceeasi "lungime de unda"... Recunosc ca uneori ma intristeaza ca nu am aceeasi relatie pe care mama a avut-o cu mine... dar trebuie sa invat sa accept lucrurile asa cum sunt... Copila mea seamana (ca personalitate) cu fratele meu... iar sotul cu mama (amuzant - am dorit intotdeauna un sot care sa fie ca si tata - ca tip de om - si mi-am luat unul care e ca mama... noroc ca mi-am iubit din totdeauna parintii f mult si am primit f multa dragoste din partea lor [olala]) Cred ca e o "lectie" care se repeta pana o invatam... adica avem langa noi pe cineva pe care trebuie sa invatam sa-l acceptam si sa-l iubim fara a incerca sa-l "transformam" conform nevoilor si dorintleor noastre. O saptamana frumoasa va doresc! Lorelai As a woman, I have no country As a woman, I want no country As a woman, my country is the whole world. Virginia Woolf Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mirrin Publicat August 16, 2011 Raport Distribuie Publicat August 16, 2011 Si eu am avut kestii din astea, nu chiar atat de clar exprimate de catre copil, dar se vedea ca simte tot :). A simtit clar cand am ramas gravida, comportamentul ei ( desi am avut CM peste sarcina) m-a facut sa fac un test de sarcina). Si mai sunt exemple. Cu cel mic, au intarziat sotul si fata intr-o zi cand veneau de la tara si am inceput sa-mi fac ganduri negre, si mai ca imi venea sa plang, bebe a inceput sa planga in somn ( stateam langa el). mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
megbeng Publicat August 17, 2011 Raport Distribuie Publicat August 17, 2011 in urma cu cateva luni am ramas insarcinata..dar la scurt timp am sangerat si am pierdut sarcina..sotul meu era plecat, eu nu am discutat nimic despre asta in casa, in prezenta copilului (4 ani)..m-am comportat f ok..cateva zile mai tarziu imi zice educatoarea lui matei: "mi-a zis matei ca ii faceti o surioara, e adevarat?"..am ramas interzisa..am baiguit un.."inca nu..." ..si am schimbat subiectul rapid, nici acum nu imi dau seama ce o fi fost in mintea lui matei: coincidenta sau..telepatie meg,[mamica]de[baietel]matei(9.02.2007) [url="http://dexonline.ro/corect.php"]asa da, asa nu![/url] "Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LauraNicole Postat August 18, 2011 Raport Distribuie Postat August 18, 2011 Da, exista o legatura telepatica intre mama si copil. Intre mine si fiica mea exista si acum desi are 14 ani. Stim cand avem probleme, cand vrem sa facem ceva. De multe ori ma intreba razand cum de le stiu eu pe toate. Exemplu: camera fie-mii e la parter, a mea la etaj, unde avem si bucataria. Ca sa o chem sus, de multe ori folosesc interfonul. Termin cina si ma indrept spre telefon ca sa o sun, tocmai in momentul ala intra pe usa si ma intreaba "M-ai chemat?". Ma gandesc ce perdea sa pun la geamuri dupa ce fac curat si nu stiu pe care sa o aleg din doua tipuri cand ea intinde mana si-mi spune "Asta e mai frumoasa, asa e" asta dupa ce imi spusesem in gand ca parca aia e mai frumoasa decat cealalta. ---------------------------------------------- mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007 O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
eumada Publicat August 20, 2011 Raport Distribuie Publicat August 20, 2011 Exista legaturi telepatice clar.. Intai eu cu mama mea....ma gandesc la ea si suna,vreau sa o sun sa o rog ceva si ea imi spune tocmai acelasi lucru.... Cu Eva....stiu inainte de a plange de ce o face...in ziua accidentului aveam inima stransa cand am dus-o si nu-mi gaseam locul...nu stiam ce sa fac,nu aveam stare....la ora aproximativa cand s-a petrecut nenorocirea desi nu aveam telefonul langa mine..era undeva in poseta in hol si eu in balcon,am fugit brusc si cuprinsa de panica spre hol,fara sa stiu de ce...am scos telefonul din geanta si am vazut patru apeluri de la ... Apoi am aflat.... Eva nu a vrut in ziua aia sa mearga nicicum si parca nici eu nu as fi dus-o dar trebuia ca mai era un pic si incepeam munca...acum regret ca nu mi=am ascultat copilul....nu radeti, eu tin cont de parerea ei,stie sa spuna ce o deranjeaza. Madalina si Eva-Maria https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.