Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

creme home made

Recommended Posts

de curand am descoperit placerea de a prepara creme in casa. imi achizitionez ingredientele de pe net, ma documentez despre cantitati si realizez creme pentru diferite intrebuintari. de exemplu acum am facut un gel din gel de aloe cu extract de acmella. mai folosesc pentru corp unt de shea nerafinat pe care il combin cu ulei de cocos. seara dupa dus folosesc uleiul de morcov. este foarte bun in perioada asta- mentine bronzul si totodata pregateste pielea de plaja. voi?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

@glimmer. am preparat si eu anul trecut ulei de glbenele. am pus galbenele uscate intr-o sticla -cam jumatate- si am turnat peste ulei de floarea soarelui nerafinat. are un miros mai greu de suportat dar este f bun. am pus sticla la lumina - nu in soare puternic- si am lasat-o asa 2 saptamani. dupa care am strecurat uleiul si l-am bagat in frigider. l-am folosit pentru arsuri la degete si pe maini. despre uleiul de catina stiu ca se obtine destul de greu. am preferat sa imi cumpar. o alta crema facuta de mine a fost din unt de shea, ulei de cocos si ulei de catina. proportiile le-am stabilit atunci pe loc. tot anul trecut am facut si o crema de galbenele in casa cu ceara de albine. a iesit super ok.

Extractul de cafeina in ulei de argan l-am facut punand boabe de cafea nemacinate la macerat in ulei de argan. Intr-o sticla am pus ceva mai mult de jumatate boabe de cafea, peste care am turnat ulei de argan si am lasat la macerat 4-5 saptamani. Se spune ca ar fi foarte buna cafeina pentru piele. La fel am procedat cu extractul de galbenele. Am pus flori prospat culese in sticla inchisa la culoare, (am pus sticla aproape plina), si am turnat ulei de masline virgin. La fel voi proceda cu uleiul de morcov - voi pune morcov ras la macerat in ulei de masline si cu catina - sper sa achizitionez fructe proaspete de catina si sa le pun la macerat in ulei, usor zdrobite. Aceste uleiuri se pot folosi ca atare sau se pot incorpora in unt de cacao sau unt de shea pentru a obtine o crema (in care se pot adauga vitamina E si vitamina C uleioase)

untul de shea nerafinat si uleiul de morcov sunt pentru mine super importante. uleiul de cocos il prefer mai ales pentru miros. extractul de acmella- sau botox-ul natural- este pana acum in cercetare.... e recent facut gelul si nu stiu daca este chiar asa de fantastic precum il lauda cei de pe site-ul de unde l-am achizitionat. ma gandeam sa pun si acid hialuronic in compozitie. sa vedem ce iese....

am invatat ca, inainte de orice experiment de gen, e preferabil sa consult functia reala a fiecarui ingredient. http://www.cosmeticscop.com/cosmetic-ingredient-dictionary/A.aspx pe site-ul ei am gasit singurele explicatii detaliate si documentate stiintific (cercetari medicina/farmacie/chimie/biochimie etc.) despre fiecare ingredient. nu de putine ori am avut surpriza sa constat ca toate legendele despre variate ingrediente nu au baza stiintifica, iar ingrediente aparent banale au efect daunator. (paradoxal mult hulitii parabeni nu au efectele cu care ameninta presa, cel putin nu in cantitatile din produsele cosmetice) si acum reteta mea de unt de corp. (precizez ca am pielea uscata si o exfolierea este obligatorie de 2 ori saptamana. folosesc exfoliant bland, facut tot de mine) 40 g ceara 50 g unt mango 50 g unt shea 50g unt babassu 20ml ului avocado 20ml ulei argan 10ml ulei canepa 2 lg glicerina vegetala (100%) 60 ml apa ulei samburi grape+ulei mandarine - conservare si parfum, deci optionale pentru ca uleiuriel esentiale sunt potentiali iritanti vit E - continutul a 10 capsule vit A - 5 ml a rezultat un borcan de aprox 300 ml depozitat in frigi. crema e destul de solida si devine ulei imediat la contactul cu palmele. daca puneam apa in cantitate considerabila maream volumul si era pufoasa. toate ingredientele naturale sunt organice si nerafinate costul operatiunii: aprox 50 RON ma impac bine cu ea, dar pe viitor voi reduce cantitatea de ceara putin, am sa scot untul de babassu care e simplu emolient doar si am sa mai adaug un ulei cu compozitia similara pielii (borago sau coacaz negru ). o sa mai studiez, o sa-mi mai descos si bunica cosmeticiana si vad ce mai experimentez prietenele mele au cerut minicutii drept mostra si folosesc crema pe post de crema de maini. recunosc ca e amuzant pocesul de "productie" si o sa perseverez

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...