Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Of, escrocii

Recommended Posts

Trag si eu un semnal de alarma. Nu ca nu au mai fost. Dar ei, escrocii, isi continua activitatea, nu ma pot gandi decat ca asta inseamna ca, din cand in cand, cineva le cade in plasa.

Mama a primit un telefon azi, ca a castigat 15.000 RON. Scuzati majusculele dar NU POTI CASTIGA UN CONCURS LA CARE NU AI PARTICIPAT. Ba da, imi explica mama, la Antena 1 (?) suna la nimereala si castigi. Bine, castigi cu conditia sa fii in fata televizorului, e pentru audienta. Nu iti da nimeni bani asa, pur si simplu.

O intreaba pe mama cum o cheama - si ea spune. "Pai daca imi stiu numarul de telefon, imi pot afla si numele." Le mai spune in raza carui oficiu postal locuieste (bine, asta nu ar fi mare lucru doar ca poate peste cateva zile o vor suna sa o anunte ceva din partea oficiului postal si ea o sa-mi spuna ca trebuie sa fie adevarat din moment ce stiu ca acela e oficiul ei postal...) Si le mai da si numarul de mobil (ca ei au sunat-o pe fix). Mama zice ca nu au mai intrebat-o altceva, dar nu pot fi sigura.

Mai departe ii spun mamei ca trebuie sa se duca la posta, sa depuna niste bani intr-un cont. Ii dau contul - oare nu se poate reclama la politie, un cont este totusi al unei persoane? 520 RON. Pentru ce? Pai e impozitul la suma castigata.

Mama le spune ca ea nu se poate deplasa pana la posta (si asta e o informatie!) si i se spune ca poate primi "insotitor de la banca".

In loc sa spuna ca nu crede nimic si nu are de gand sa depuna bani, mama spune politicos ca va incerca sa faca rost de suma. Dupa o ora sau doua o suna iar s-o intrebe daca a facut rost de bani.

Stiu ca v-ati facut o anume impresie, dar, nu, mama chiar nu este proasta. Nu numai ca a avut un servici unde lucra "cu capul" dar ea a fost intotdeauna "pazitorul" tatalui meu cand el era convins sa cumpere anumite lucruri, sa dea imprumuturi unor cunoscuti si alte asemenea.

Am omis sa povestesc ca totul este sub forma unei mici scenete, intai a vorbit cu un barbat, apoi "ii face legatura la banca" si vorbeste cu o femeie....

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Formalhauti, din pacate persoanele invarsta sunt tinta tot mai multor escroci, mai ales pe aceste timpuri de criza.

si tatal meu a primit niste telefoane pe mobil ca era fericitul posesor al unui laptop, dar trebuia sa plateasca costurile de transport care erau de 200 de euro[bang]

si aici chiar duminica am vazut un reportaj cu oameni excrocati de sume uriase, vorbim de peste 100.000 de euro.

din pacate sunt multi batrani naivi, uneori chiar tineri[q]

Aici nu-i vorba de batrani; la mine au sunat pe fix, cica un director din Romtelecom, cica am castigat un premiu de "client fidel". Eu nu eram acasa, a raspuns bona Anei, era foarte fericita cand am ajuns acasa, avea un nr de telefon si nu intelegea deloc de ce nu vreau sa sun pentru premiu. Am vazut destul de iute pe Forum ca "directorul" din Romtelecom a mai sunat si pe la altii. Bona mea nici nu-i chiar asa batrana.

Oricum trebuie sa recunoasteti ca imaginatia hotilor este de... neimaginat dar, totodata, daca nu ar avea de-a face cu setea romanilor (tot de neimaginat) pentru ceva, cat de mic (cu atat mai mult cat de mare), dar moca (sau aproape), n-ar avea atata succes.

Si, ca sa vedeti ca nu-i vorba de varsta, eu am lucrat cu un tip care (impreuna cu nevasta) au platit de mai multe ori nu stiu cate cartele de reincarcare pentru mobil, ca sa-si ridice "premiul" castigat (5000euro). Are sub 40 de ani si e doxa in meseria lui (electrician).

Rufus, Tora si iadele[foto] Retrospectiva 2008 Retrospectiva 2009 Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Pai daca a castigat 15.000 ron, sa-i trimita 14.480 si sa pastreze ei de acolo taxele [:D] Din pacate, multi cred (asa cum a crezut mama ta) si multi chiar trimit banii [q] si e pacat, ca sunt batranei, traiesc dintr-o pensie mica si uite ca se imprumuta sa imbogateasca escrocii... sper ca ai lamurit-o cum sta treaba.

Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella [fetita] 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Asta cu "ai castigat la un concurs" am mai auzit-o, din pacate.

Eu am una noua ca scenariu, intamplata acum o luna.

Se primeste mesaj pe mobil :

" Mama, am avut un accident. Sunt la spital, suna pe dr Ionescu Florin, pe acest numar, eu nu pot vorbi "

Evident ca se suna.

Dl "doctor" escroc scolit, cu ceva experienta la activ, intreaba intai despre ce pacient este vorba, mai smulge iscusit cateva informatii, de genul are asigurare ( si astfel afla ca e angajat, eventual ca are carnet).

In cazul nostru "pacientul" a avut un accident de masina, grav,era desfigurat, multiple rani, trebuia transportat musai la Cluj, cu SMURD, evident asta costa.Si evident se dadea un cont bancar.

Dupa primele minute de soc au inceput sa sclipeasca beculetele deoarece la intrebarea "dar la ce spital e, vreau sa vin acum acolo" a balbait un pic ca deja e in drum spre Cluj, "bine dar in Cluj unde, ca avem rude acolo" si cum si aici raspunsul nu ne-a convins am inceput sa suspectam frauda.

Oricum, socul initial a fost imens, ne-am prins de intentii dar nu inainte de a ni se urca tensiunea, iar persoanelor mai in varsta implicate pe langa noi, mama/tatal "accidentatului" sa fie chiar panicate zdravan.

Asa ca aveti mare grija.

Multi avem telefoanele mobile publice, unii chiar si nume + telefon, unii avem afaceri in familie cu date publice, astfel incat aceasta smecherie poate sa ia amploare.

Am raportat-o, mai fusesera cazuri, nu au fost identificati.

Aoleu, bine ca nu a patit-o mama pe asta cu accidentul. Ca ii crestea rau tensiunea si cine stie ce patea.

Am sunat-o imediat si i-am spus - mai ales ca acum au indivizii si mobilul ei. Si, iata, inca o informatie pe care a dat-o. A spus la al doilea telefon primit ca fiica ei i-a spus sa nu dea banii. Deci stiu ca are o fiica!

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D
Asta cu "ai castigat la un concurs" am mai auzit-o, din pacate.Eu am una noua ca scenariu, intamplata acum o luna.Se primeste mesaj pe mobil :" Mama, am avut un accident. Sunt la spital, suna pe dr Ionescu Florin, pe acest numar, eu nu pot vorbi " Evident ca se suna.Dl "doctor" escroc scolit, cu ceva experienta la activ, intreaba intai despre ce pacient este vorba, mai smulge iscusit cateva informatii, de genul are asigurare ( si astfel afla ca e angajat, eventual ca are carnet). In cazul nostru "pacientul" a avut un accident de masina, grav,era desfigurat, multiple rani, trebuia transportat musai la Cluj, cu SMURD, evident asta costa.Si evident se dadea un cont bancar.Dupa primele minute de soc au inceput sa sclipeasca beculetele deoarece la intrebarea "dar la ce spital e, vreau sa vin acum acolo" a balbait un pic ca deja e in drum spre Cluj, "bine dar in Cluj unde, ca avem rude acolo" si cum si aici raspunsul nu ne-a convins am inceput sa suspectam frauda.Oricum, socul initial a fost imens, ne-am prins de intentii dar nu inainte de a ni se urca tensiunea, iar persoanelor mai in varsta implicate pe langa noi, mama/tatal "accidentatului" sa fie chiar panicate zdravan.Asa ca aveti mare grija.Multi avem telefoanele mobile publice, unii chiar si nume + telefon, unii avem afaceri in familie cu date publice, astfel incat aceasta smecherie poate sa ia amploare.Am raportat-o, mai fusesera cazuri, nu au fost identificati.
align="right" id="quote2">Incredibil.Bine ca stiu,sigur mama ar fi intrat intr-0 schema ca asta.[:-@]

Am primit si eu un telefon din partea unui site de care nu auzisem pana atunci si mi s-a spuns ca d-l Gigi Becali ne va da 4000 de euro cu conditia ca eu sa depun intai 500 de lei prin western union. Dupa ce as fi depus suma aceasta pe numele unei doamne care astepta la banca sa ridice banii, sa le dau un nr de cont sa imi trimita cei 4000 de euro plus cei 500 de lei bani pe care eu ar fi trebuit sa ii depun in avans. M-au sunat timp de vreo ora sa ma convinga ca nu am nimic de pierdut ca imi voi recupera suma ca ce inseamna 500 de lei cand e vorba de 4000 de euro. In momenul in care i-am amenintat ca sun politia au inchis. Imi pare rau ca nu am sunat imediat la politie. Bine ca nu am crezut nici o clipa dar sunt atat de multi care cad in plasa lor.

mami de pui Alex www.dianalaura.wblog.ro

veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune

pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mie mi s-a intamplat anul asta in timp ce eram in concediu la mare..am primit un mesaj in care mi se spunea ca am castigat 10000 E si o plasma la un concurs Coca-Cola la care chiar participasem, mi s-a trimis chiar si un cod pe care chipurile il trimisesem eu pe site la ei...asa ca totul parea ff credibil..(bineinteles ca acel concurs la care participasem eu nu avea nicicum premii asa mari numai ca nici eu nici sotul nu mai retineam acest aspect)..Ce sa zic, pe moment chiar am crezut asa ca am sunat la un numar inscris in mesaj, mi-a raspuns un domn care s-a prezentat si mi-a zis ca e operator la "Jocuri si Concursuri Romania" si cu ce ma poate ajuta...I-am zis despre mesaj si m-a rugat sa-i reproduc codul pe care il primisem in mesaj, i l-am spus si mi-a zis sa inchid si sa revin in 5 min cu un telefon pt ca el intre timp cauta in sistem sa vada veridicitatea codului si daca acel cod fusese intr-adevar trimis pe numarul meu..Am inchis si am vb cu sotul si familia cu care mai eram la mare si toti mi-au zis sa nu mai sun pt ca normal ar fi sa ma sune ei, daca nu sigur e o farsa...Nu am mai sunat si nici n-am mai fost sunata..Acasa cand am ajuns am verificat care erau premiile la concursul la care participasem de fapt si erau mult mai mici ca acesta...Deci era mare teapa!!!

P.S. Mentionez ca astia care fac asta cred ca au o intreaga retea..cand am vb cu tipul ala atunci chiar se auzeau multe voci in jur, exact ca si cum ar fi fost mai multi operatori la un loc..parea totul ff credibil..noroc ca n-am facut pasul urmator si n-am sunat pt ca nu se stie ce teapa imi luam...

Trebuie sa avem mare grija...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...