Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Dubla cetatenie la copii minori

Recommended Posts

Daca un copil are dubla cetatenie (ro si fr, de exemplu), devine obligatorie autorizatia de iesire de pe teritoriu romaniei (noi avind domiciliul in franta)? Sau faptul ca se va plimba cu un pasaport francez ne scuteste de asta?

INtreb pentru ca as dori sa ii fac fie-mii certificat de nastere ro si nu vreau sa am probleme de genul asta apoi.

Famille Dragoon, mami de [roker] Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

[hippi]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Chatonel,parerea mea e ca dubla cetatzenie e ceva bun,nu se stie niciodata ce si cume in viatza asta!

In legatura cu dilema ta referitor la dubla cetatzenie si circulatzia minorului sub pasaport strain si totusi presiunea statului roman de a impune legi romanesti,asta este efectiv o incalcare a dreptului cetatzeanului!

Daca eu aleg (copilul fiind sub 18 ani de asta spun "eu aleg")ca pruncul sa circule in calitate de cetatzean al statului Papua Noua Guinee,desi pe el il cheama Ion IOn ,iar eu il acompaniez in calitate de cetatzean roman,copilul nu are de ce se supune legilor romane!

cee ce i se intimpla lui Michelle(caz relatat si aici la generale si la diaspora)este efectiv o incalcare a dreptului de libera circulatzie a cetatzeanului american!Si asta se extinde bineintzeles la toate tipurile de cetatzenie!

Cum am mai spus la celalat subiect...zelul vamesilor romani![:D]

Nu m-ai vreau sa aduc in discutzie partea cu cetatzenia romana dobindita prin nastere ,atita timp cit nici macar nu exista un certificat d enastere romanesc!

Astea sunt inselatorii legale practicate in special pe perioada concediilor,pentru ca imputernicirle la ambasade/consulate costa destul d emult!

Dana

handarbeit

N-am vrut s amai incarc mesajul dar...

Vamesii zelosi incalca legea de doua ori:deci in primul rind ca ingradesc dreptul de circulatzie a cetatzenilor altor state si doi(pe asta nu stiu cum s-o formulez in termeni juridici[:D])si in al doilea rind,un minor nu s epoate stabili definitiv intr-o alta tzara(si bineinintzeles capata cetatzenie,acum vorbim de cei ce nu-s nascutzi pe teritoriile altor state)fara acodul unuia dintre parintzi!

Niciun stat din lumea asta nu accepta stabilirea definitiva pe teritoriul lui fara acordul parintzilor!

Deci...daca exista legea asta...pentru ce mai trebuie procura in legatura cu libera circulatzie?

Dana

handarbeit

daca are dubla cetatenie, atunci sigur e necesara procura!

adica asa vad eu normal, ca doar la vama copilul are cetatenia mamei in cazul vostru romana si al tatalui franceza.Si atunci cred ca orice vames v-a cere procura daca copilul circula cu unu din parinte, deoarece il supune legilor romane, fiind cetatean roman si apoi francez.

Iar daca ar fii aici, l-ar lua ca cetatean francez si apoi roman!

eu cred ca cetatenia romana si-o poate lua copilul oricand are chef,dupa 18 ani, si oricum acum nu cred ca ai de castigat mare lucru daca faci pasaport roaman copilului, dimpotriva.

Eu nu prea inteleg care e buba exact, nu am citit ce alte probleme are michelle. Din experienta mea pot spune ca in general mie mi-a trebuit o procura de la tata de cite ori am calatorit cu fata in Canada. Ea are cetatenia Germana si prin nastere, drept la cetatenia Canadiana, pe care inca din lene n-am revendicat-o. Pe cea Romana nu ma agit sa o iau, ca nici eu nu mai am pasaport de ani de zile. Dar este dreptul ei, daca va voi vreodata isi va putea lua pasaport romanesc. Deci, probleme am avut cind am intrat in Canada,acolo mi s-a cerut actul de la tatal ei. La iesirea din EU nu am avut intrebari. In general daca e zbor european nici macar nu vad graniceri la fata, putem zbura doar cu buletine.

In cazul in care Romania face probleme la iesire, as sugera sa folosesti pasaportul francez al copilului. Indiferent de pasaportul tau, ei nu au dreptul sa interzica unui cetatean francez reintoarcerea in Franta. Daca tu calatoresti singura cu el si amindoi cu pasaport romanesc, cred ca e firesc sa iti ceara o procura, sa fie siguri ca nu fugi cu copilul la amantul din Canada. Parca era un caz la un moment dat pe aici cu o mama care se intreba cum sa fenteze sistemul ca sa se poata muta in America, fiindca fostul sot nu era e acord cu plecarea copilului.

Reguluile astea cu procura sunt internationale, tocmai pentru a preveni rapiri de copii.

Buba este ca unii vamesi zelosi[:D]cer procura(acum este foarte drept ca eu in afara de Michell nu am auzit asa ceva,insa o cred ca n-are rost sa desinformeze aiurea)cer procura chiar si in cazul in care copilul circula sub alta cetatzenie!(unul dintre parintzi circulind cu pasaport romanesc)

Dana

handarbeit

dana,daca are certificat romanesc, ca asta vrea sa ii faca chatonel, musai obligatoriu si pasaport roamensc.

ca doar nu poate avea certificat romanesc si pasaport francez[:I], adica poate teoretic, dar in baza de date din Romania apare un CNP romanesc, deci ii vor cere si pasaportul romanesc, la asta ma refeream.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...