Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Fetita mea are 2 ani si 7 luni si nu vrea sa lase suzeta. Nu o mai tine asa de mult in gurita, dar nici nu o abandoneaza. Deja incisivii s-au strambat putin si nu as vrea ca acest lucru sa progreseze. De cateva zile am incercat sa nu ii mai dau suzeta, insa plange pana se inroseste si varsa. Prima incercare a constat in taierea suzetei, insa mi-a cerut alta, desi i-am explicat ca nu mai exista suzete. Apoi doar i-am gaurit suzeta ca sa intre aer in ea si sa nu mai fie "placuta", dar nu a avut nici o treaba. Deci, ce alte metode sa mai incerc? Cum e mai bine, sa o dezvat treptat sau dintr-o data? Bee[biz] Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009) Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Incearca sa te faci ca o arunci la ceva ... pisica, caine, pasarele. Spune-i ca a plecat pasarica cu ea la puisorii ei ca au nevoie de ea ca sunt mici. Negociaza cu ea sa o dati "cuiva" care are nevoie de ea. La mine a functionat cand eram mica .. Zic si eu, incerc, imi imaginez ca nu e usor. Mama lui [auto] Joshua-Luca din 6.04.2010

Eu la fetita i-am taiat intai varful suzetei si cand o baga in gura o deranja la limba, o accepta si asa ...apoi am mai taiat pana nu mai putea sa o prinda in gura si o tinea in manuta , asa adormea( si avea aproape 3 ani )plus ca atunci mergea la cresa si acolo ii spunea ca am uitat sa i-o las si acasa ca am uitat-o la gradi pana am uitat de tot de ea. Sper sa mearga si la baiat aceeasi metoda[olala] [http://www.xoopit.com/s/20zlj4u46a8ry54w3naj[foto] victor -andrei(24.02.2010)[baietel]si iarina-gabriela(17.08.2004)

ce fel de suzeta are ? la fetita mea a functionat metoda taierii suzetei. insa ea avea una de la chicco, din aceea din cauciuc natural, cu totul (adica toata suzeta e din cauciuc). si am taiat din ea putin cate putin, nu am taiat-o de tot din prima, apoi a inceput sa se dezintegreze pentru ca o tot spalam si fierbeam (intentionat, desigur); pana sa implineasca 3 ani scapase de obiceiul de a baga suzeta in gura, pentru ca nu mai ramasese nimic din "mustiuc"[:D]. asa ca acum ce a mai ramas din "ata" (asa ii spune ea) e doar corpul suzetei. si, desi pare incredibil (are deja 4 ani si 2 luni), ramasita asta de suzeta a devenit obiectul ei de atasament, nu se culca seara fara "ata", insa nu o baga in gura, ci o framanta in manute sau o pune intre barbie si piept si adoarme asa. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

fetelor, cum taiati suzeta? in varf? intr-o forma anume sau doar asa crestata? al meu baietel are 1 an si aproape 9 luni....pana acum 2 luni nu mi-o cerea, daca i-o dadeam la somn era bine, daca nu nu....dar acuma mi-o cere...ar sta toata ziua cu ea in gura....dar ma rabd si i-o dau doar la somn la amiaza si noaptea.... dar ma gandesc sa i-o scot dar nu stiu cand si cum....nici nu-s f hotarata, ca ma asteapta zile si nopti de cosmar, ca nu se culca fara ea....sau se culca f greu...si daca noaptea se trezeste i-o dau si adoarme iar...daca nu i-o mai dau cum sa-l adorm? Adriana, mamica pufarinului David

Stefi avea cam doi ani si jumatate cand a aruncat undeva suzeta si nu am mai gasit-o. Am cautat-o vreo ora degeaba, apoi i-am spus ca sigur a lasat-o la buni. Buni avea catel asa ca a "papat-o" catelul. Am certat catelul ca a mancat suzi si gata. Dar cred ca fost si pregatita sa renunte la ea. A plans doar in prima seara si apoi gata. Daca ar fi continuat cu plansul probabil i-as fi cumparat alta. [mamica]Ani de [zana] Stefana (23.01.2008) ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Corinadani, suzeta este Chicco cu varful din latex. Am ciupit-o cu foarfeca si tot o molfaie. O sa incerc si eu sa o determim pe Ale sa dam suzeta unui catel sau unui copil mic. Problema este ca, pe moment, Ale intelege ce facem si de de, este chiar de acord si intra in joc, dar cand ii vine dorul de "dodut"...plange cate jumatate de ora si eu sfarsesc prin a ceda si a aduce suzeta. Azi gasim un caine si ii dam "dodutul". Bee[biz] Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009) Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Vladimir a renuntat la suzeta acum doua zile (adica asa sper, sa nu mai mai intorc eu). Dar a fost un proces lung (vreo jumatate de an). Buni ii tot spunea sa o dea la catel, ca el e baiat mare. A avut si un cosmar cu un caine care ii manca suzeta [alcool]. Dar i se tot repeta, ca e baiat mare si trebuie sa le dea/arunce. Noi am avut vreo 6. Intr-o zi a aruncat una la gunoi si seara nu a mai ceurt-o dar s-a foit si a gemut toata noaptea. A doua zi, a plans dupa ea si nu am rezistat, asa ca i-am dat alta. Dupa o perioada a inceput sa le arunce pe rand singur. Una la catel, la propriu, apoi cate una la gunoi. Asta se intampla dupa ce se trezea, ca el nu o folosea decat la somn. Dar stia ca mai are altele. Intr-o zi a zis: Aunc suzeta la gunoi. Sunt baiat mic [:D]. Era penultima. Sambata m-a intrebat: pot sa aunc suzeta la gunoi? Sunt baiat mae [pk]. I-am spus ca asa e si poate sa o arunce, dar sa stie ca e ultima. Prima zi nu a intrebat de ea, dar la pranz nu a mai adormit iar seara s-a foit si a suspinat [q]. Ieri a intrebat de ea, trist, dar oarecum resemnat si a adormit intr-un final. Sa vedem ce se va mai intampla astazi. De fapt din toate povestea nu stiu daca poti trage vreo concluzie folositoare. Va spun doar succes si suntem si noi pe aici tovarasi de suferinta [:D]. La ceilalti doi copii totul a decurs foarte repede si usor: putin dupa un an,, am aruncat suzeta la gunoi, cu ei de fata, le-am spus ca sunt mari si asta fost tot, fara drame. Va pup, Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003), Stefan (4 mai 2005) si Vladimir (27 iunie 2009)

Si noi avem inca nevoie de suzy la nani (doar cat o molfaie putin, dupa aceea o scuipa), dar gasesc ca e tare periculoasa taierea suzetei. Mi-a spus bona lui Laur ca asa a procedat ea ca sa-l dezvete pe baiatul ei si el nu stiu cum a aspirat o bucatica de cauciuc care i-a intrat pe caile respiratorii si a ajuns in plaman. A stat internata cu copilul vreo 2 luni jumatate, medicii nestiind ce are. Abia la a nu stiu cata radiografie s-a vazut. Nu mai stiu cum a rezolvat-o (operatie sau altcumva) dar pe mine m-a speriat rau. Si asa stau cu frica sa n-o rupa el, ca are obiceiul asta prost. Sigur ca in majoritatea cazurilor copiii doar ar fi inghitit-o normal, a fost probabil un ghinion teribil cazul baiatului bonei, dar mie tot imi suna periculos. N-am intentia sa sperii pe nimeni, dar m-am gandit sa va spun, totusi, poate ajuta. Succes la scapat de suzete, ceea ce imi urez si mie. Ma rog, lui Laur [:D] Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Violeta, eu am citit ca suzeta nu e taie ci se inteapa pentru ca sa intre aer in ea si sa se lipeasca iar copilului sa nu ii mai placa sa o molfaie. Ieri nu a mai cerut suzeta in timpul zilei ci doar la culcare. Si-a adus aminte de "dodut" cand eram la plimbare iar cand am intrebat-o daca o dam la catel sau unui copilas mititel, a spus ca nu. Vedem azi ce mai face, daca nu va cere suzi in timpul zilei, inseamna ca incet incet se dezvata de ea. Nu ma las insa, tot o scoatem noi cumva. Bee[biz] Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009) Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...