Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Inel de logodna

Recommended Posts

Fratele meu se insoara la anul.

Luna trecuta pe 13 iulie i-a cumparat logodnicei sale un inel (aur galben cu pietre din zirconiu) dintr-un magazin de bijuterii care are lant de comercializare in tara, nu stiu daca am voie sa-i spun numele.

A primit garantie 30 de zile, dar in marea lui fericire ca a gasit bijuteria cautata , nu s-a mirat, nici nu a bagat de seama.

I-a dat inelul saptamna trecuta. Dupa o saptamana de purtat , inelul arata mai rau decat verigheta mea pe care o port continuu de 8 ani: e zgariat si pe anterior si pe posterior, si zgarieturi mai fine , dar si una grosolana , zici ca la frecat cu pila, nu cea de unghii , ci cea de atelier. Si si-a pierrdut luciul.

Intrebari:e normal sa arate asa nasol dupa o saptamana? e normal ca o bijuterie din aur sa aibe garantie doar o luna? ce e de facut, avand in vedere ca suntem in 23 august...deci garantia s-a dus?

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

probabil aurul este "moale" si de aceea s-a zgariat asa usor.

cumnata ta il poarta tot timpul ? cum/unde crezi ca s-ar fi putut zgaria atat de mult acest inel ?

eu nu suport sa am inelele zgariate, de aceea, cum vin de la serviciu (am munca de birou, deci nu am cum sa le zgarii la munca), imi scot inelul si verigheta, nu suport sa stau cu ele pe degete in casa, sa spal vase sau sa fac curatenie/smotru cu inelele pe maini. nasa mea nu le scoate niciodata si, pe langa zgarieturile capatate si luciul pierdut, inelele cu pietre sau model s-au imbacsit cu diverse depuneri.

fratele tau ar putea sa incerce sa mearga la magazin, chiar daca a expirat garantia. poate reuseste totusi sa rezolve ceva...daca nu i-l schimba, macar sa-l lustruiasca gratis. sau sa ceara sfatul unui bijutier cu experienta, poate reuseste sa-l acopere cu un strat de aur mai rezistent.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Asa m-am gandit si eu...ca nici macar nu are 14 karate

Da, l-a purtat tot timpul...dar fiind in vacanta s-au plimbat , s-au relaxat..unde putea sa-l zgarie asa?iar eu repet verigheta mea purtata tot timpul si facand treburi casnice si nu arata asa de rau...

Stiti vre-un bijutier particular cu experienta care-l poate evalua si eventual "repara"?

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer

inelul ar trebui sa aibe si un certificat de calitate si sau autenticitate, daca de unde l-a cumparat nu gaseste intelegere ar putea sa mearga la un bijutier si sa ii faca o analiza, daca nu corespunde cu ce scrie in certificatul ala sa le faca reclamatie la opc, e de umblat si de insistat dar se poate rezolva favorabil....o garantie se mai stabilieste si dupa pretul obiectului, stiu ca exista obiecte de incaltaminte care au garantie mai mare de o luna, inelul asta presupun ca a costat mai mult decat o pereche de ghete (bine nu unele de fitze...unele de la un magazin destinat publicului larg)

[flo]

Nina, [gravired]23+, [fetita]

Recent m-am cadorisit cu niste bijuterii de aur cumparate din Romania. M-am uitat si da garantia mea este de 30 de zile. Bijuteriile de 14k le vad mult mai strasnice poate si pt ca e mai mult aliaj. Pt luciu eu folosesc o bucatica de material moale imbibat in apa fierbinte si lustruiesc. Dar nu mi se pare normal ca dupa cca.7-10 zile sa-si piarda luciul si sa fie chiar atat de zgariat.

Citat:
citat din mesajul lui delsim
Asa m-am gandit si eu...ca nici macar nu are 14 karateDelia"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer
align="right" id="quote2">Dimpotriva! Cu cat e mai pur cu atat e mai moale.Lustruitul n-o sa dureze decat tot cat a durat si initial si in timp se mai duce la gramaj. N-o fi fost nou? Tu l-ai vazut si inainte sa i-l dea?Obiective Realisteid="orange">Androix Bijouxid="red">Niste copii si toti copiii! [;)]

A intrat in piscina pe unde au fost in vacanta? Verigheta si inelul meu s-au ales cu un fel de zgarieturi mici si subtile, dar multe, si au pierdut din luciu dupa ce am inotat intr-un bazin... Ale mele sunt ambele de 14 carate, si le port majoritatea timpului, le scot doar cand framant aluaturi sau amestec carnuri tocate etc, cand intind creme pe mine si, mai nou, le scot cand merg la inot. Parca in ultima vreme isi recapata din luciu, dar nu le-am facut nimic anume.

Diana [mamica] de [cavaler] Alex (23 aprilie 2007)

Alerg 42 pentru o sansa

"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Eu zic ca nu are nici macar 14k.

Daca era de 18 aurul era mai inchis la culoare iar cel de 22 si 24 (nu se mai face la noi in tara decat la comanda pt ca e aur de trezorerie) e intradevar mai moale in sensul ca poti sal indoi cu degetul si se stramba pe degetul tau. E ca o sarma mai groasa. Nu cred ca e cazul pt acest aur e ffff scump.

Acum mai nou e o tendinta care a mai fost la noi acum cativa ani -prin 2000 parca- cu aur de 11k sau mai slab suflat cu aur de 14.

Eu zic sa-i faceti o verificare si sa va duceti peste ei ca nu e normal si e pacat si de bani pe vremurile astea.

Si da e normal sa aibe garantie doar o luna. Se practica la noi si in magazine renumite chiar.

Verificarile le puteti face la orice magazin de bijuteri. Chiar si la amanet daca rogi frumos casiera sau ce o fi ea.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...