Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cresterea prepelitelor (2)

Recommended Posts

Important de citit

Capitole anterioare:1

Buna,

Am vazut ca multi vreti sa ma sunati si chiara stept telefoanele voastre. De aceea am si postat numarul de telefon.

La net am acces mai greu asa ca am s araspund pe forum mai cu intarziere.

Astazi au inceput sa imi iasa si mie puiutii......ce mi-s dragi.

Liliana

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

Calinut

[gravi] 32+[fetita] Maria Madalina

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 232
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Marius, de ce ma incurci? Cand am uniformizat si eu temperatura, tu imi spui ca le trebuie si zone mai reci. Pai e frumos asa?! Glumeam.

Eu am gasit de cumparat niste cutii din plastic (nu foarte mari, dar nici foarte mici - 50/30/26)si nu stiam cam cate mi-ar trebui. Am pus la incubator 130 de oua dar nu stiu ce v-a iesi. Ma gandesc ca fiind de plastic sunt mai usor de curatat. Si daca treaba nu merge le pot folosi la altceva. Au si capac.

Multumesc ptr. sfaturi!

Inaltimea este mica din punctul meu de vedere. Dar si becurile sunt mai Ok. Insa nu le mai poti ridica asa incat sunt (sau vor fi) cam aproape de pui. Dupa 1.5 sapatamani le dau penele si va trebui sa gasesti o varianta (de exemplu sa nu fie decat partial acoperita - caldura sa fuga sus). Eu de la 2-3 saptamani am scos complet becul incandescent deoarece ele produc caldura si am pus bec economic.

Variator inseamna potentiometru?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / Video

Pagina legislativa

Da, e o chestie care se foloseste pentru reducerea luminii din incapere (in loc de intrerupator). Deci cand becurile se vor aprinde mai putin, vor da si mai putina caldura. Poti sa-l folosesti pentru toate becurile sau numai pentru o parte din ele. Depinde cata caldura / lumina vrei.

Cea mai buna varianta e cu un termostat, dar nu am gasit inca unul potrivit (cele mai multe, si accesibile ca pret, merg pana in 30 grade C, iar noi avem nevoie de 35 - 40 gr. C.

Prima varianta, cu variator de tensiune, presupune o temperatura relativ constanta in incapere. Caci daca scade / creste temperatura in incapere se modifica si temperatura din maternitate. Termostatul mentine temperatura constanta indiferent de cea a incaperii.

Dar pas cu pas. Pentru inceput sa vad daca o sa am ce incalzi...

Este la noi are display electronic, poti regla temperatura de cuplare/decuplare, mai trebuie un senzor termic care sa-i comunice temperatura curenta si becul termic sau in fine cel cu incandescenta. Eu am un astfel de sistem dar asa cum spuneam e in jur de 100 - 120 RON

Merge pana la 50 grd celsius daca bine tin minte.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / Video

Pagina legislativa

Daca o sa se merite o sa-mi fac si eu asa ceva. Oricum, imi poti spune de unde ai luat termostatul si senzorul? Sau cine le produce?

Pana una alta eu lucrez la variatorul de tensiune sa vad ce iese si caut prin farmacii mancare si 0xivit. Deocamdata am gasit alte vitamine. Si mancare de prepelite, dar mi se pare cam scumpa (2,5 - 3 RON / Kg, parca citisem pe forum de ceva mai ieftin). Oricum pentru inceput nu prea conteaza. Ideea e sa pot scoate puii si sa-i aduc cativa la maturitate. Daca reusesc voi face planuri de viitor, daca nu ... cumpar alte oua si o iau de la capat.

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...