Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Singulair administrat copiilor - efecte secundare

Recommended Posts

Inainte de a deschide acest subiect, am cautat pe forum subiecte similare pe tema pe care vreau sa o abordez: administrarea Singulair-ului la copiii suspecti / diagnosticati cu astm / alergii. Am remarcat astfel ca, desi unii parinti au avut ceva temeri si intrebari vis-à-vis de acest medicament, majoritatea parintilor cu copii care sunt sub tratament cu Singulair le-au inchis rapid gura pe motiv ca-s aiureli si ca daca medicii precriu asa ceva nu are sens sa se chestioneze decizia lor. In fine, ca sa nu bat campii inutil, va spun "versiunea" noastra: Avem o fetita de 3 ani si jumatate acum care, in urma cu 1 an si jumatate, a fost "diagnosticata" cu astm pe fond virotic de catre un pediatru considerat bun aici. Mi s-a explicat atunci ca, dat fiind faptul ca eu, mama ei, manifest alergii sezoniere la un rahat de planta care exista doar in America de Nord, pe al sau nume ragweed sau herbe à poux / ambroisie en français http://en.wikipedia.org/wiki/Ragweed, este cel mai probabil ca si Bubulina mea mica imi mosteneste acest fond alergic. Mai mult, acest fond genetic nemaipomenit nu a ajutat-o deloc in clipa in care a inceput gradinita si a intrat in contact cu fel de fel de microbi, virusi si alti brontozauri care colcaie in orice colectivitate. De unde si racelile si infectiile repetate: un an intreg mi-a fost bolnava fetita. Un an intreg a luat antibiotice la fiecare 2-3 saptamani. Eram in prag sa-mi dau demisia de la serviciu si sa stau cu ea acasa pana cand ar fi mers la scoala, desi mai toata lumea imi spunea ca e "normal" sa fie atat de bolnav copilul cand il duci in colectivitate si ca de la 3-4 ani se remarca o oarecare imbunatatire a sanatatii si o "calire" a organismului fata de brontozaurii de la gradinita. [alcool] In fine, in acest context de disperare si neputinta fata de infectiile repetate ale pustoaicei mele, ni s-a dat trimitere de la medicul de familie catre pediatrul acesta care este specializat in boli respiratorii, si care o are si acum in evidenta pe Anna mea. Dupa ce a consultat-o - a ascultat-o cu stetoscopul la plamani, i-a verificat urechiusele, ochisorii, palmele si piciorusele - mi-a declarat ca, la momentul respectiv, fetita avea astm. Urmatoare etapa a fost sa-i dea tratament: Singulair (4 mg) - o data pe zi (inainte de nani), Ventolin (in caz ca e racita si nu respira cum trebuie) si sulfamida - 7.5 ml pe zi timp de 3 luni (care, mai apoi, s-au facut 9 luni) pentru a evita infectiile recurente. Eu, cum am mai spus - disperata la propriu, am inceput acest tratament cu fetita si, in scurt timp, am remarcat o neta ameliorare a starii ei de sanatate generala: nu a mai facut nici o infectie, a inceput sa manance mai bine, a luat in greutate, etc. Toate astea mergand in continuare la gradinita. Deci, per ansamblu, Singulair-ul a fost un succes total in privinta controlului asupra infectiilor cailor sale respiratorii. In sfarsit, ajung acum la scopul acestui mesaj kilometric: De vreo jumatate de an, am remarcat insa ca, pe masura ce crestea, Bubulina mea era tot mai agresiva, ne zgaraia si ne mushca cand nu-i convenea ceva, urla si se dadea cu poponeata de pamant cand indrazneam sa-i spunem "nu" cerintelor ei de pui de nici 3 ani, etc. Evident, am plecat urechea la ce-mi spunea lumea: "Trece! E normal sa se comporte asa la varsta asta. Ai mei faceau mai urat". [:-@] Apoi au inceput cosmarurile in timpul somnului - Anna venea si de 4-5 pe noapte la noi in pat pe motiv ca-s monstri la ea sub pat si ca-i era frica sa mai doarma singurica in camera. Apoi au urmat ametelile si impiedicatul din te miri ce - mereu era cu genunchii rosii sau invinetiti de la cazaturi. [bang] La un moment dat, mi-am zis ca ceva nu e normal. Ori m-am tampit eu, ori lumea din jur care-mi tot spunea sa nu ma ingrijorez ca e o etapa "normala" in cresterea ei. Am recitit posologia Singulair-ului (o lecturasem si inainte sa-i administrez prima doza Annei mele dar, in disperarea in care eram atunci sa-mi vindec copila, am zis ca nu se poate ca tocmai copilului meu sa-i apara toate efectele secundare care erau listate acolo), am intrat pe net si am cautat in google "Singulair side effects"... Si atunci am avut o epifanie! Cand am inceput sa rasfoiesc netul si sa citesc comentariile altor parinti ai caror copii au luat Singulair pe durate mai lungi de timp si efectele adeverse pe care le-au remarcat la ei, m-a apucat apoplexia! [bang] Printre altele, pe site-ul de la Health Canada scrie asa: http://www.hc-sc.gc.ca/dhp-mps/medeff/bulletin/carn-bcei_v19n3-eng.php Apoi, am mai gasit pe site-ul american Parents United for Pharmaceutical Safety and Accountability o lista importanta cu efectele adverse ale acestui medicament: http://www.parentsforsafety.org/17601/10794.html Iar aici http://www.parentsforsafety.org/17601/62801.html marturii ale parintilor care si-au scos copiii de pe Singulair fiindca efectele secundare ale acestui medicament asupra lor ajunsesera sa le puna viata in pericol. ... In ciuda medicilor care nu au fost de acord cu asta. Eu am procedat asa: in clipa in care am ajuns la concluzia ca Singulair-ul nu este securitar de administrat fetitei mele, adica de prin luna mai anul acesta, am mers la pediatru si i-am spus raspicat temerile mele, bazate pe observatiile in legatura cu schimbarea de comportament la copilul meu. Evident, reactia lui a fost: "Nu, este doar o parere a dumneavoastra. Nu e bine sa-i intrerupeti medicatia. Medicamentul acesta se da pentru cativa ani buni. Nu e bine sa-l intrerupeti acum", bla bla bla. [bang] I-am raspuns ca, daca Anna mea are intr-adevar astm, chestie pe care o contest acum fiindca ea nu mi-a facut niciodata crize de astm sa se sufoce sau mai stiu eu ce, iar Ventolin-ul nu i l-am dat mai deloc, atunci astmul ei a fost pe fond virotic si ca, acum ca a mai crescut, organismul ei s-a mai intremat si se simte mai bine per ansamblu. Cu tot mersul la gradinita. Asa ca, pe raspunderea mea, ii intrerup Singulair-ul si sulfamida, iar in caz ca nu respira bine sau e racita, ii dau Ventolin. Punct. Nu mai e cazul sa spun ca, de atunci, fetita mea nu a mai facut decat o singura raceala si ca nu a mai fost nevoie de nici un Singulair sau sulfamida. Iar la capitolul comportament agresiv si crize de nervi cu zgaraiat si mushcat, fazele acestea au diminuat enorm, si tindem catre 0 acum. [pk] Eu, personal, am remarcat un progres net in ce o priveste, am ajuns sa ne putem intelege cu ea si sa putem discuta impreuna micile neintelegeri inerente la varsta aceasta splendida de pui mici. [olala] Evident, ma ingrijorez un pic fiindca vine toamna si sezonul racelilor, insa eu Singulair nu-i mai dau nici moarta. Nu de alta, dar eu insami am fost pusa pe Singulair de anul trecut, din cauza alergiile mele sezoniere, deci il iau numai primavara si la sfarsitul verii (cam 3 luni pe an, in medie) si am remarcat la mine nervozitate crescuta, cosmaruri, nu pot sta locului, imi pierd cumpatul in cateva secunde, ametesc usor si ma impiedic din orice, etc. Din pacate, insa, in privinta alergiilor, aceste medicament imi permite sa respir si sa functionez relativ OK. Este excelent pentru asta. Am incercat altele pe parcursul anilor, insa atat de eficace ca Singulair-ul nu am gasit niciunul. In timp, insa, am sa discut cu medicul meu, si sper sa gasim impreuna ceva cu mai putine efecte secundare ca si Singulair-ul. Mesajul meu se vrea urmatorul: nu administrati cu usurinta acest medicament copiilor. Daca exista alte solutii, folositi-le pe acelea. Odata ce este intrerupt Singulair-ul, ia cateva luni pana se elimina din organism. Iar, din ce am citit pe net, cu cat este luat pe o durata mai lunga, cu atat efectele la copii, cel putin, sunt ireversibile. Si se poate ajunge astfel la probleme de sanatate mult mai grave. Mult, mult mai grave! My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's. [cit] Mamica de [url="http://lb3f.lilypie.com/Bkv5m4.png"]Zanuta mica, Anna Laura [zana][/url] [url="http://www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/"]Shape up, Anca![/url] Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

anca, frumos mesaj. Des chapeaux pt el. eu am astm si fata a facut o bronsita astmatiforma. Sunt sub control -am luat mai mult de 1an cortizon. La fel, side efects -urile pomenite de tine s-au vazut si la mine dar si la fetita mea cand a luat aproape 1 luna cortizon. Dupa aproape 1 an de administrare constanta, am incercat sa discut cu pneumologul sa imi schimbe medicamentul. Nici nu a vrut sa asculte argumente/ ba aveam impresia ca nici nu stie ce contine Seretide etc. Am schimbat medicul si m-am dus la un alergolog (de fapt nu a fost cu intentie, ci m-a trimis un medic generalist), in prima idee fiind sa caut un tratament de imunizare la alergii. Ei, discutgia cu alergologul a fo o revelatie pt mine: mi-a propus sa scadem gradual doza (nici nu banuiam ca exista asa ceva), astfel: -teste -urmatoarele 3 luni iau jumatate de doza -peste 3 luni teste si control -dr compara rezultatul, si injumatateste doza iar Daca situatia se inrautateste, revin la el, facem teste si fac pasul inapoi. Daca racesc, perioada de 1-2 sapt, dublez doza care o iau. De la prima sapt. de injumatatire mi s-a imbunatatit viata!! Intradevar, organismul meu ajunsese stabilizat, si doza ce o avea nevoie era prea mare. Schimbarea magica pt mine este ca acum nu mai iau niciun medicament. Am parasit Buc. si factorii declansatori de crize (praf, fum de tigara etc) nu mai sunt aici. In general, in Romania medicii dau medicamente prea usor.
[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2"]Victoria (des.1)[/url], fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

anca eu am un baietel de 5 ani care la varsta de 2 ani a fost diagnostificat cu bronsita asmatiforma am inceput tratamentul cu singulair pentru 3 luni o pastiluta seara iar dupa 3 luni am mers la control si ni sa mai dat pe 3 luni asta fiin pe sezonul rece am facut pauza in iunie si din septebmrie am luat iar singulair pe 6 luni dupa aceste luni am fost la control si nu am mai avut probleme cu baietelul cu racelile lui dese pt ca inainte de ai da tratamenul racea foarte des am avut un medic bun care ne-a explicat detaliat totul inainte de a incepe tratamentul acum la reactii adverse depinde si dupa organismul orcarui copil sper ca ti-am putut fii de ajutor ANDREI-CATALIN (2.09.2006):)

anca74, Buruiana la care tu esti alergica (ambrozie)nu creste numai in America de Nord, Europa e plina si ea, in special Franta si Ungaria, in timp ce in Romania se pare ca vestul tarii este cel mai expus. Si intr-adevar,daca unul dintre parinti este alergic, copilul are "sanse "mai mari sa fie alergic. Fetita mea este alergica tot la ambrozie (printre altele)si atat alergologul,cat si pediatrul s-au mirat cand am spus ca nici unul dintre parinti (bunici chiar) nu este alergic la nimic. Diagnosticul de astm se pune pe baza istoricului medical, a consulatiei propriu-zise iar ca teste se pot face suplimentar:radiografie ca sa poate diferentia tusea de una de cauza infectioasa si spirometria.(contraindicata copiilor sub 5 ani, fiindca nu coopereaza suficient) Faptul ca fetita ta a raspuns la medicatia specifica astmului (printr-o imbunatatire neta a starii generale de sanatate)inseamna, din pacate, ca diagnosticul se confirma. Despre efectele secundare ale S.,sunt sigura ca ele exista, la unii mai pronuntate decat la altii si daca schimbarea in comportament a fost evidenta, foarte probabil de aici i se trage.Pana la urma, daca beneficiile pe care le aduce un medicament sunt mai mici decat efectele negative, cred ca este corect sa se decida oprirea administrarii lui. Si totusi..exista si forme de astm (astm tusiv) in care copilul nu face crize propriu-zise (wheezing), iar faptul ca de la intreruperea tratamentului pana acum nu a mai racit poate sa insemne si ca boala este in remisie (la fetita mea a fost asa timp de 1 an si 3 luni, intre 3 ani si 4 ani si 3 luni,fara intreruperea gradinitei.) Fetita mea are astm, tusea se declanseaza ca urmare a unei raceli, nu face wheezing,(a facut doar de 2 ori in 5 ani,deci nu in mod normal, la orice raceala),dar pentru ca este si alergica, orice viroza sau alta infectie se tranforma intr-o tuse seaca, mai ales noaptea, interminabila. Si este sub tratament cu S de 10 luni (si nu numai)timp in care a fost,intr-adevar mai bine, dar mult mai bine de cand pe langa S a primit si Flixotide. Interesanta prescriptia medicului fetitei tale pentru sulfamida, pentru o perioada lunga,in loc de ceea ce se prescrie aici. (cortizon,oral). Sanatate Annei si o toamna-iarna linistite pentru amandoua! Alina si Ana (15 martie 2006)

Super subiect Anca! Si eu sunt curioasa ce efect a avut singulairul asupra altor copii - ce spui tu de Anna ta am observat la puiul meu cand a luat (6 luni). Din fericire am gasit alternativa (homeopat+bowen) care ne-a adus inapoi la normalitate. Puiul meu avea cosmar noapte de noapte, ne chinuiam cate o ora sa-l trezim, sa inteleaga ca suntem cu el, sa-si revina din plansetele alea disperate - nici acum nu pot sa-mi amintesc usor cat de cumplite au fost acele luni. Dupa ceva timp mi-a zis cineva ca singulairul ar tb luat cel mai tarziu la 6 dupa-masa - ca seara nu e bine deloc - dar acel cineva era o persoana cu astm NU un medic. Nu pot sa ma iert nici acum ca i-am data un tratament atat de nepotrivit [:(] mami de [zana] (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si [bonjovi] (ziua cea mai lunga: 21 iunie) Priveste partea buna a lucrurilor

Citat:
citat din mesajul lui aalina2003
anca74, Buruiana la care tu esti alergica (ambrozie)nu creste numai in America de Nord, Europa e plina si ea, in special Franta si Ungaria, in timp ce in Romania se pare ca vestul tarii este cel mai expus. Si intr-adevar,daca unul dintre parinti este alergic, copilul are "sanse "mai mari sa fie alergic. Fetita mea este alergica tot la ambrozie (printre altele)si atat alergologul,cat si pediatrul s-au mirat cand am spus ca nici unul dintre parinti (bunici chiar) nu este alergic la nimic. Diagnosticul de astm se pune pe baza istoricului medical, a consulatiei propriu-zise iar ca teste se pot face suplimentar:radiografie ca sa poate diferentia tusea de una de cauza infectioasa si spirometria.(contraindicata copiilor sub 5 ani, fiindca nu coopereaza suficient) Faptul ca fetita ta a raspuns la medicatia specifica astmului (printr-o imbunatatire neta a starii generale de sanatate)inseamna, din pacate, ca diagnosticul se confirma. Despre efectele secundare ale S.,sunt sigura ca ele exista, la unii mai pronuntate decat la altii si daca schimbarea in comportament a fost evidenta, foarte probabil de aici i se trage.Pana la urma, daca beneficiile pe care le aduce un medicament sunt mai mici decat efectele negative, cred ca este corect sa se decida oprirea administrarii lui. Si totusi..exista si forme de astm (astm tusiv) in care copilul nu face crize propriu-zise (wheezing), iar faptul ca de la intreruperea tratamentului pana acum nu a mai racit poate sa insemne si ca boala este in remisie (la fetita mea a fost asa timp de 1 an si 3 luni, intre 3 ani si 4 ani si 3 luni,fara intreruperea gradinitei.) Fetita mea are astm, tusea se declanseaza ca urmare a unei raceli, nu face wheezing,(a facut doar de 2 ori in 5 ani,deci nu in mod normal, la orice raceala),dar pentru ca este si alergica, orice viroza sau alta infectie se tranforma intr-o tuse seaca, mai ales noaptea, interminabila. Si este sub tratament cu S de 10 luni (si nu numai)timp in care a fost,intr-adevar mai bine, dar mult mai bine de cand pe langa S a primit si Flixotide. Interesanta prescriptia medicului fetitei tale pentru sulfamida, pentru o perioada lunga,in loc de ceea ce se prescrie aici. (cortizon,oral). Sanatate Annei si o toamna-iarna linistite pentru amandoua! Alina si Ana (15 martie 2006)
off topic: alina, mai este un test folosit in diagnosticarea de astm. Dozarea de NO. L-am facut de 2 ori in Buc. Acest test e mai simplu de facut pt copii decat spirometria. Si mai este un subiect aici cu mamici de pui cu astm.
[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2"]Victoria (des.1)[/url], fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

eu am zis mai sus ca iam dat baietelului meu cate o pastiluta seara dupa 18 asa ne-a zis medicul pediatru dar acum avem cu el o alta problema o intarziere a cresteri iar noi ca parinti am banui ca este din cauza singularului acum mergand la medici uni ne-au zis ca este posibil sa fie din cauza singularului alti ca nu are nici o treaba acum nu stiu ce sa zic inainte de a incepe un tratament ar trebui investigat bine ANDREI-CATALIN (2.09.2006):)

Ànca, acum un an Dudu a fost diagnosticat cu fond alergic pronuntat (IgE = 800) - destul de neasteptat in contextul in care virozele facute pana atunci (in primii an de gradi) nu au avut complicatii astmatiforme. I-am administrat destul de mult cortizon, dar pt o alta problema (otite repetate). Am incercat sa identificam cauza alergiilor, insa nu am reusit. La valori asa mari, se suspecteaza ca este si o componenta mostenita la mijloc (desi nici unul dintre noi nu are probleme de acest gen, care sa se manifeste intr-o forma evidenta). Una peste alta, era cat pe ce sa incepem tratamentul cu Singulair. Pt problema cu urechile, am consultat un medic homeopat. Afland ca s-ar putea sa rezolvam astfel si alergiile, am convenit cu medicul pediatru sa mai asteptam cu administratrea Singulair-lui. In aprilie (dupa 8 luni de tratament), analizele au au iesit neasteptat de bine (IgE = 150). Medicul homeopat ne-a mai recomandat inca o cura de 4 luni; din pacate insa IgE a crezut intre timp la 350. Nu am ajuns inca la control, dar cu siguranta nu vom abandona varianta asta decat daca este neaparat nevoie. Speram ca medicul pediatru sa ne sustina. Ti-am spus toate astea, in ideea ca ati putea incerca varianta homeopata pt a trece cu bine peste schimbarile de anotimp. Asa ne-a recomandat si noua medicul homeopat, dupa ce reusim sa stabilizam situatia. Apoi, vreau sa detaliez putin din ceea ce mi-a spus medicul homeopat: doar in 30% din cazuri, alergiile din copilarie dispar de la sine. In 70% din cazuri, exista riscul ca la varsta adolescentei sa apara boli gen artrita juvenila, psoriazis, etc. De aceea este bine de sa se intervina la varste mici, alternativa de a lasa lucrurile sa se corecteze de la sine reprezinta o loterie cu miza destul de mare. Important este sa luam in calcul toate variantele posibile, in unele situatii (cum sper ca va fi si la noi) putand sa se rezolve problema prin metode mai putin riscante. Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu' (26sept2006) [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogard20060926_-8_Tudor-Andrei+is.png"]Uite ce mare am crescut...[/url] [url="http://www.totsites.com/tot/duduburlacu"]Povestea merge mai departe[/url]...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...