Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Furia la copil

Recommended Posts

Am nevoie de ajutor! Copilul meu in varsta de 7 ani (baietel) se enerveaza foarte usor, nu are rabdare si, in relatiile cu alti copii, este foarte impulsiv, ajungand la amenintari de genul: "Vreau sa il omor" sau "O sa bag cutitul in el". Am avut mari probleme in parc cu unii parinti din aceasta cauza, eu am incercat sa fiu cat mai calma si sa il iau cu binisorul, l-am rugat sa imi promita ca nu va mai face asa ceva niciodata, imi promite si apoi greseste iar, motivand ca a uitat, ca iar "l-a luat valul". Ce sa fac? Unde sa ma duc cu el? La psiholog sau direct la psihiatru? Va multumesc.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Baietelul tau e marisor si ai cu cine discuta. Ai vorbit cu el despre sentimente, emotii, dispozitii cum ni le manifestam? Acasa, pe strada, la scoala, in parc....Stie el ce este furia? Care este pragul peste care "il ia valul" ? Ce-l provoaca? Mai aveti persoane impulsive in famile? Ele cum se manifesta....

Faptul ca esti calma cand are el o criza e foarte bine, dar...ce faci dupa!

Vara asta am mai trait o experienta;baietelul nostru cel mare are tentinde de mataiala si i-am tot atras atentia ca faptul ca eu ii raspund "imdediat vin"nu e motiv de plans, ca ..., ca.....nu era niciodata plans cu lacrimi, ci mataiala, tanguire....cunosteti probabil genul.

In iulie ne-am despartit la aeroport de cumnati si toata lumea fiind emotionata, unii plangeau...vine la mine si-mi zice: "mama, imi vine sa plang, adica acum chiar imi vine sa plang....de ce? pt ca, cred, o sa-mi fie dor de A. (veriosara lor). Poti sa plangi linistit, ai emotii" Nu a plans ca a dezamorsat cel mic momentul "de ce vea panga Dede? [:D]"

"Si baietii plang, cateodata...."

Trebuie sa fim alaturi de ei si sa-i invatam cum sa-si manifeste emotiile, sentimentele....

Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)

Despre cei doi nazdravani

Sapunuri 100% naturale

copilul tau cat timp petrece in fata calculatorului ? ce fel de jocuri are ?

pe de alta parte, cele 2 expresii, in gura unui copil de doar 7 ani, m-au infiorat un pic. undeva le-a auzit. filme, stirile de la ora 5 ?

cum este mediul in familia voastra ? au existat tensiuni, certuri, probleme ?

ar trebui sa ceri parerea unui psiholog pediatru, poate va reusi acesta sa afle care este sursa acestui comportament, daca si unde gresiti voi adultii in relatia cu copilul, poate veti invata metode noi pentru a preveni, gestiona si dezamorsa crizele/manifestarile furioase.

eu ma gandesc si la siguranta copilului tau, imagineaza-ti ca poate va spune acele vorbe la scoala, daca va intra in conflict cu baieti mai mari, cine stie cum vor reactiona acestia...tu nu vei fi langa el la scoala, asa cum esti acum cand iesiti in parc, sa-l iei deoparte si sa-i explici ca nu e bine ce face...

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

nya, poate o sa ti se para ciudat ce intreb: din intamplare am intrat pe subiectul cu medicamentul Singulair si efectele lui secundare.

cumva i-ai dat recent (in ultimul an, sa zicem) acest medicament copilului tau, pe o perioada mai mare de cateva luni ?

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Dragi prietene,

Va multumesc tuturor pt raspunsuri, mai precis pt sfaturile foarte binevenite si pentru implicare.

Nu, nu i-am dat acel medicament.

Nu, in casa nu a auzit acele vorbe. Dar au fost momente mai tensionate in casa noastra la care el a fost martor.

Cel mai mult m-a bucurat ca nu e nevoie de psihiatru. Dar la psiholog trebuie sa mergem.

Cred ca nu discut eu suficient de mult cu el. Adevarul e ca din iunie de cand a luat vacanta a ramas aproape in fiecare zi singur acasa 10 ore, in fata televizorului la desene animate MiniMax, Cartoon N. si Disney (pe ultimul l-am scos saptamana trecuta), apoi il duceam eu in parc si cam atat. Poate sta prea mult timp singurel, nu stiu, poate si desenele astea animate sunt daunatoare sau chiar televizorul in sine si privitul la el in nestire, dar ce sa fac??? Nu avem pe nimeni care sa ne ajute fara bani, altfel s-ar gasi persoane, dar finantele nu. Il vad eu ca si-a cam pierdut rabdarea de cand e singur acasa, ar vrea numai desene animate si dulciuri. De la desene nu il pot opri, dar de la dulciuri da. Noroc ca in ultimele 3 saptamani am avut concediu de odihna si m-am mai ocupat de el, dar tot e agresiv si nu ne asculta, poate ca si Tati e uneori autoritar cu el, dar cand il vedem atat de indaratnic si imprastiat ne pierdem un pic rabdarea. Inca o data, mii de multumiri pt sfaturi si incurajari. O sa le pun in aplicare. Suportul vostru inseamna mult pentru mine. Si cu ajutorul lui Dumnezeu voi reusi.

poti sa detaliezi ce inseamna indaratnic si imprastiat?

sta singurel 10 ore pe zi la varsta asta, si poate tati e cam autoritar si copilul e indaratnic si imprastiat???

la 10 ore singur, cu tot cartoon-ul si celelalte, e normal sa dezvolte anxietate. sigur e ultra plictisit de desene, cine stie pe la ce se mai uita... plus scenele la care zici ca a asistat...

nu trebuie sa il duci pe el la psiholog, ca nu el s-a bagat in povestea asta ... trebuie sa va duceti toti si sa va ganditi bine care va sunt prioritatile.

nu trebuie sa il rogi sa promita ca nu mai face. trebuie sa discuti cu el, sa vezi cum se simte, sa te apropii - si tu si tati - sa recuperati timpul pierdut...

daca nu are alte optiuni decat tv, inregistrati-i desene si filme frumoase, dati-i activitati pe baza lor, sau alte activitati, pe care sa le completati impreuna dupa servici...

sau iesiti la un sport impreuna, degeaba il scoti in parc sa se aeriseasca daca nu va implicati in recuperarea timpului in care v-a simtit lipsa...

mami de andi [bat] si ilinca [copil]

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Copilul sta foarte mult singur, nici nu e de mirare ca este nervos, indaratnic si mai stiu eu cum. La varsta asta copilul percepe trecerea timpului mult mai greu decat adultii, deci ceea ce pentru noi sunt zece ore pentru el sunt vreo 20.

Gaseste pe cineva care sa vina macar cateva ore in timpul zilei, si pana vine persoana da-i activitati de facut, poate sa mearga la alt copil acasa in timpul zilei, sau la o gradinita cu program de vara, poate chiar o tabara sa-l mai scoata din rutina...

Si eu as fi anxioasa dupa cateva zile de stat singura marea majoritate a timpului...

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010id="blue">

iti spun eu ca si desenele animate au o contributie negativa; expresii total nepotrivite am prins si eu pe cartoon network, sunt unele desene de-a dreptul idioate.

in plus, e foarte posibil ca cel mic sa urmareasca si altceva, butoneaza telecomanda, sunt stiri la 7, la 8, la 13, la 17, cu destule stiri violente, crime, accidente, samd.

si singuratatea asta e de vina. era bine daca putea sa mearga in vacanta la un curs, undeva sa socializeze si sa invete lucruri noi.

mai este un pic si incepe scoala. n-ar fi rau sa va interesati cat mai rapid, sa gasiti un psiholog bun, sa incepeti sedintele, pentru ca cel mic sa nu aiba probleme la scoala, cu colegii sau invatatoarea...

NyaDS nu e deloc acceptabil sa stea singur la 7 ani. Pur si simplu nu e o optiune. E prea devreme si prea mult. E nevoie sa gasiti o solutie, intra in responsabilitatile voastre de parinti.

Si mergeti la psiholog, o sa va ajute sa reparati relatia cu baiatul si sa o mentineti securizanta.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...