Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Baiat de 11 ani distrat si neatent la scoala

Recommended Posts

Buna ziua. Ce poti face cu un baiat de 11 ani care este distrat si neatent si superficial.[q] Asta imi zic profi la scoala.... nu are probleme de disciplina, il duce capul (tot profi zic asta) dar este f f distrat???? Sunt disperata! Nu mai stiu cum sa-l iau. Si de cand a trecut in clasa a V a situatia lui scolara nu e prea roz.... Mi se pare ca are note mult prea mici....Primult semestru din clasa a V a l-a terminat cu media generala 7.85....[q] Ce e de facut? [:(]
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Al meu baiat are doar 9 ani, este in a III-a, dar avem si noi probleme cu neatentia. Ce incerc eu sa fac... invat cu el, eventual inainte un pic, am observat ca daca stie despre ce este vorba este mai atent la ore, altfel nu intelege mare lucru si atunci renunta sa mai fie atent.[:I] Nu stiu daca voi mai face fata din clasa a V-a [:I] caci vor fi cam multe materii.... mi se par multe de acum.[bang] Ar fi bine sa ne spui cam ce program are baiatul tau in cursul saptamanii.[flo] Bin ai venit pe DC![flo]

am postat aici cateva articole medicale despre Omega 3-Uleiul de Peste si benefiiciile lui in tulburarile de concentrare, memorie, atentie. o sa pun doar link-ul: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=145100&whichpage=2 e cam mult de citit, dar sper sa va fie de ajutor. ---------------------------------------------- O mamica fericita! (M.A. 21.06.2006)

Somalc incearca sa-i verifici temele, sa-l ajuti sa invete (ei inca nu stiu sa invete o lectie), citeste cu el teoria si la romana si la mate, motiveaza-l...media este foarte micuta, iar scuze ca e inteligent dar neatent nu prea ar trebui sa accepti. TV, calculator, jocuri doar in weekend...poate l-ar ajuta un sport... "Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

Citat:
citat din mesajul lui filofteia
invat cu el, eventual inainte un pic, am observat ca daca stie despre ce este vorba este mai atent la ore, altfel nu intelege mare lucru si atunci renunta sa mai fie atent.[:I]
Fix tot asa si noi. Si mai nou, am descoperit ca foarte multa lume practica metoda invatarii unei lectii in avans cu copilul iar rezultatele sunt foarte bune. Nu trebuie facuta mai mult de o lectie si nu prea in amanunt. Cat sa stie copilul cat de cat despre ce este vorba. Tine ce-i drept si de firea copilului. Daca-i genul acela foarte stabil emotional si care prinde foarte repede din clasa poate sa se plictiseasca tocmai pentru ca i-ai predat o lectie inainte. Dar al meu, mai distrat de felul lui, daca pierde sirul nu se mai straduieste in continuare. Se relaxeaza si se multumeste sa copieze in dorul lelii de pe tabla. Se vede usor daca te uiti la caietele de notite la matematica unde a pierdut sirul si nu a mai aratat interes. Insa la tine, somalc, se adauga si altceva: clasa a V-a. Este un stres enorm pentru copii. Profesorii fac pe durii ca sa demonstreze cat sunt ei de tari, copiii inca mai suspina dupa metodele de predare ale invatatoarei, materii noi, pretentii mult mai mari, fite pe masura si la unii copii invatatul dupa amiaza care este o pacoste. Probabil baitul este putin descurajat si nesigur. Notele mediocre din primul semestru i-au intarit convingerea ca nu face fata. Are nevoie urgent de ajutor. - asculta-l la materiie la care are de invatat (istorie, geografie, etc.) dar mai ales INVATA-L SA INVETE. La scoala nu-i invata sa invete. Invata-l sa-si sublinieze ideile principale dintr-un text si sa retina ceea ce conteaza nu sa stea ore intregi cu cartea in mana uitandu-se pe pereti. - recupereaza din urma ceea ce nu intelege la matematica. Matematica de a V-a este grea. Daca tu nu te descurci ia-i un meditator. Macar o perioada. Nu-l lasa asa ca ramane cu goluri ireparabile si situatia se va inrautati din ce in ce mai tare. - fa o lectie in plus la matematica daca poti si pune-l sa citeasca la celelalte materii si lectia care urmeaza. - daca invata dupa amiaza lasa-i un program clar cu ceea ce are de facut dimineata. Tine foarte apropape de el. Nu uita ca 99.9% dintre parintii care au copii premianti la scolile din Romania si declara ca nu fac nimic-nimicut pentru asta mint de ingheata apele. Se agita de nu-ti vine sa crezi, de multe ori cate doua generatii (cand il lasa mama il ia bunica apoi unchiul sau matusa). Parerea mea este ca este absolut normal sa se plictiseasca uneori copilul la scoala. Sa fim seriosi, acolo nu-i un loc in care s-i pese cuiva prea tare daca ce preda atrage copiii. Exceptie fac cativa profesori providentiali pe care, din pacate ii numeri pe degete. Si la acestia copiii sunt atenti si au si note mari. "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice

invatatul in avans, cel putin la mate, nu are avantaje. Sunt pentru aprofundarea cunostintelor predate. Neaparat recomand citirea teoriei din manual si invatarea acesteia (ca la istorie)...nu ai cum sa stii sa lucrezi cu multimile daca nu stii operatiile cu multimi (decat din avion). Iar matematica de clasa a V-a nu e grea...notiuni noi sunt cateva si se insista pe ele. Grele-s problemele de olimpiada pentru ca te obliga sa folosesti toata "logistica" (cunostinte de mate, imaginatie...). "Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

Buna fetelor. Va multumesc pentru ideile, sugestiile si sfaturile voastre... La calculator, la jocuri gen psp nu are voie decat eventual in wkd....si poate nici atunci ca nu prea are timp. Il ajut si eu destul de mult la romana pt ca din fericire ma pricep; la mate mai face cu el sotul meu (pt ca aici se pricepe el). Invata dimineata de la ora 13 la ora 17.30. Din pacate nu prea mai are timp si de un sport.... programul este f incarcat, temele sunt multe si grele! Cine are copil in cls a V a stie ce vorbesc.... Vom vedea ce se va mai intampla pe parcus. Va pup si mult succes tuturor!!!![flo]

Citat:
invatatul in avans, cel putin la mate, nu are avantaje. Sunt pentru aprofundarea cunostintelor predate.
La noi invatatul se desfasoara in modul urmator... El isi scrie temele de zi pana ajung eu acasa, apoi aprofundam cele predate in ziua respectiva. Exact cum spune si Simali, la scoala nu-i invatata sa invete si desi eu insist [:-@], copilului tot nu i-a intrat in reflex ca trebuie sa invete si teoria.[bang] Dupa ce aprofundam cunostintele predate il pun sa citeasca lectia urmatoare, inclusiv exercitiile, eventual le discutam un pic. Asta nu se intampla chiar in fiecare zi, dar la sfarsit de saptamana sigur... In ce priveste matematica, l-am invatat inainte impartirea cu rest (din carte), algoritimul impartirii, inmultirea unui nr cu 2-3 cifre cu unul de 2-3 cifre, metoda grafica, ii explic unitatile de masura de cate ori am ocazia, chiar si mici fractii... de ce? Pentru ca la clasa (dau un exemplu) au facut impartirea cu rest si in aceeasi zi le-a dat un mic test...daca nu ar fi stiut dinainte al meu nu s-ar fi descurcat...asa a facut foarte bine si si-a mentinut increderea in el. Nu este genul de copil care sa invete din clasa... mi-a luat ceva timp pana m-am obisnuit cu ideea asta [:I], pentru ca eu invatam aproape tot in clasa, dar la el trebuie insistat, in timp ce avem alta activitate il mai intreb cate o definitie, apoi continuam cu activitatea, dar asta presupune sa stiu eu foarte bine definitiile, de aceea ma gandesc ca din clasa a V-a nu voi mai face fata.[:I] Chiar mi-a spus el ca ce bine ca am facut inainte, cand le-a predat metoda grafica, pentru ca a inteles mai bine ce le-a spus doamna, desi eu nu-i facusem o metoda ci doar la problemele mai simple l-am invatat sa asocieze datele problemei cu segmente. Depinde insa mult de copil... La Romana l-am pus sa citeasca variata integrala a lectiilor din carte, chiar daca nu au fost cerute la scoala, asa spre exemplu a inteles mai bine cum este cu "Fram, ursul polar" are o vedere de ansamblu. Eu nu sunt de acord cu suplimentele ... nici macar cu vitaminele, acum cand sunt atatea fructe si legume pe piata... Somalc, el cand isi face temele seara, dupa scoala sau dimineata. Eu ii mai las lui al meu, in fiecare zi, un biletel cu ce are de facut (desi inca are bona[:I]), de genul... tema la romana, tema la matematica, de citit lectia la romana, tema la engleza, de repetat cuvintele la engleza, tema la engleza la firma etc... nu face tot ce-i scriu eu [:I], dar incet incet prinde ideea. [:D]
Citat:
Tine foarte apropape de el. Nu uita ca 99.9% dintre parintii care au copii premianti la scolile din Romania si declara ca nu fac nimic-nimicut pentru asta mint de ingheata apele. Se agita de nu-ti vine sa crezi, de multe ori cate doua generatii (cand il lasa mama il ia bunica apoi unchiul sau matusa).
[:D] Nu stiu cum este la altii, dar eu sigur fac cu al meu si nu este premiant [bang]... tot avem B la romana [:I]. Insa i-am spus si lui, ca sa stie [:D] " Tu oi avea chef sau nu de scoala, dar sa stii ca eu nu te las... o sa inveti carte, vrei nu vrei.[:D] Eu o sa invat cot la cot cu tine. [:D]"

scuze ca ma bag si eu in discutie... noi intram abia in toamna la scoala. Voi cat timp petreceti zilnic cu verificat teme, ascultat, citit in avans etc ?? Eu deja ma gandesc cu jale ce va veni [q] nu ajung mai devreme de ora 19 acasa (sotul chiar mai tarziu) si banuiesc ca atunci cand va incepe scoala, trebuie sa culc copilul pe la ora 21... cand sa mai invat cu el ? Raman la mana bonei ... ca la after-school am auzit ca nu fac mai nimic Ingrid si Cristi 7 ani

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...