Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Udarea plantelor in concediu

Recommended Posts

Cu plantele mici rezolv, le duc intr-un loc unde cineva mi le uda, dar raman plantele mari, de balcon, pe care chiar nu vreau sa le transport si nici nu poate intra nimeni in casa in lipsa mea sa se ocupe de ele in perioada aceea. Am cautat, am cercetat, si am gasit o solutie, cea cu sticla infipta in pamant, in care se face cu acul o gaura si la care se ataseaza un capac special. Astfel, din ea picura o anumita cantitate de apa (reglabila) in 24 h. Este vorba de sistemul asta: http://www.aquasolo.fr/videos/fr.html L-a incercat cineva? Pareri? O sa fac o proba cu o saptamana inainte, oricum, ca nu am de ales...
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

mai poti folosi si alta metoda pui apa intr-o sticla sau un bidon de plastic (depinde cat de mare este ghiveciul plantei si cat timp vei lipsi de acasa) recipientul cu apa il asezi pe un scaun, pervaz, etc. in apropierea plantei, astfel incat sa fie, ca inaltime, pozitionat mai sus fata de ghiveci. in sticla/bidon pui un siret/snur, celalalt capat al siretului il infigi in pamantul din ghiveci pe principiul vaselor comunicante, apa din recipient se va scurge prin siret spre/in pamantul din ghiveci, cu mentiunea ca "transferul" apei se va face treptat, iar pamantul din ghiveci nu va fi plin cu apa. eu am testat aceasta metoda, chiar functioneaza ! Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

• Administrators
da am vazut si eu pe la magazinele de plante - un fel de sistem care se infige in pamantul plantei, cu apa, si de acolo picura apa, cat ii trebuie. ************** Citesc cu placere:[url="www.supereva.ro"] Supereva.ro [/url]| [url="http://mirelablog.supereva.ro/dblog/"]Blogul meu[/url] |

Cristina, In video -ul pus de tine trebuie sa-ti cumperi capacele alea. Eu una cand plec in concediu infing sticlele umplute cu apa in pamant, efectiv. TRebuie infipte bine , bine pentru ca altfel se scurge toata apa mult mai repede. O sticla de 1,5 litri ar trebui sa ajunga cam o saptamana, acuma depinde si de planta si de ghiveci cat este de mare. DAca pleci pentru mai mult timp de o saptamana ideea Corinei m-i se pare mai buna pentru ca poti pune furtunelul la un bidon de apa mai mare. Succes ! La toti numai bine!

Am vazut ieri intr-un supermarket din Oradea, sistemul de autoudare aquasolo. Era un set de 4 bucati la 70 lei: http://www.aquasolo.fr/catalogue/images/aqua31vert.jpg sau o bucata la 24 lei. http://www.piresma.fi/pics/aquasolo/aquasolo_paketti1.jpg Mi se par scumpe, mai ales ca eu am de la 50 ghivece in sus, iar pe timpul verii si mai multe. Oricum nu prea plec eu nicaieri asa ca ma ocup singura de ele.

Eu am numai 4 plante mari, care nu necesita foarte multa apa, cu un set de 4 capace as rezolva. Daca merge si cu sticla infipta direct, fara capac, cu atat mai bine. Metodele cu snurul si cu apa din cada sunt tot foarte bune, multumesc ca mi-ati spus ca le-ati testat, iata, acum am de ales[flo]!

• 2 weeks later...
Citat:
citat din mesajul lui terry
eu, cand plec de acasa mai mult de 1 saptamana, pun toate ghivecele in cada fara farfurie, umplu cada cat sa aiba jos vreo 5 cm de apa fiecare ghiveci si rezista f bine. au stat si 3 saptamani asa.
asa am procedat si eu! Insa de suferit tot au ca daca lasi jaluzelele jos...nu mai au lumina corespunztoare! De fiecare data am gasit numai frunze pe jos!Insa le-am salvat apoi! Dana

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...