Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

gradinita obligatorie

Oaspete bb_yasmi

Recommended Posts

Oaspete bb_yasmi

???

ce stiti e obligatorie gradinita??? un copil poate fi refuzat in clasa 1 pe motiv ca a fost la o gradinita particulara neacreditata?

happy mom & id="Book Antiqua">[buburuza] ladybird Iasmina Alissaid="size3">id="Book Antiqua"> 2+ [buburuza]

astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee

[autoroz][pool][beach][shopi]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

eu stiu ca anul pregatitor (grupa pregatitoare de la gradinita) este obligatoriu. si pentru a te inscrie in clasa a I-a ai nevoie la dosar (este standard) de evaluarea educatoarei (cum a evoluat in grupa pregatitoare).

acum nu gasesc legea educatiei (cea in vigoare, nu propunerea), dar cand am sa dau de ea o s-o postez.

----------------------------------------------

O mamica fericita!

(M.A. 21.06.2006)

Evaluarea asta gradinita o da parintelui sa o puna la dosar cand inscrie copilul? Eu am fetita in clasa I dar nu am dus asa ceva la scoala noi parintii la inscriere. Poate s-a ocupat gradinita ca apartinea de viitoarea scoala.

Bazar general DCid="Comic Sans MS">id="size3">id="red">

Criss [mamica] de [zana]Alessiaid="red"> si [zana]Andradaid="red">

Oaspete bb_yasmi

imi cer scuze e vb de gradi partic. neacreditata.

happy mom & id="Book Antiqua">[buburuza] ladybird Iasmina Alissaid="size3">id="Book Antiqua"> 2+ [buburuza]

In teorie grupa pregatitoare e obligatorie, caracterizarea psihopedagogica facuta de educatoare trebuie dusa la scoala...in practica nu se aplica. Ca in Romania!

Daca cineva te-a refuzat pe motiv de gardinita particulara neacreditata nu e decat un exces de zel prost-inteles sau pur si simplu....nu ai dus un buchet de flori asteptat...la inscriere....

Mara si Matei

Oaspete bb_yasmi

nu e vorba de mine.

vreau sa imi inscriu fetita la o gradi partic. "in curs de acreditare" si auzind cateva mamici vb despre asta am inceput sa ma informez mai bine.

[flo][flo]

Noi nu am mers la gradi in Romania (abia anul trecut am revenit in tara), iar la inscrierea in clasa I nu ni s-a cerut nici un dosar cu "antecedentele" copilului. Noi aveam o evaluare si psihologica si intelectuala de la gradinita la care mersese baiatul, dar era in engleza. Am oferit-o, dar secretara a zis ca nu e nevoie. Acum probabil mai tine si de scoala, anul asta si de cele ce se vor mai hotara la nivel de minister... Pana ajunge fetita ta la varsta de dat la scoala, multe se pot modifica (nu stiu cati ani are, dar banuiesc ca vrei sa o inscrii la grupa mica), inclusiv acreditarea/neacreditarea gradinitei cu pricina.

Pana acum nu am auzit sa nu fie primit vre-un copil la scoala pe motiv de ne-frecventare a gradinitei sau de frecventare a uneia particulare.

Tisina

Ce inseamna "in curs de acreditare"? Are dosarul depus? E autorizata? Daca e autorizata si cu dosarul depus pentru acreditare eu zic ca n-ai de ce sa-ti faci griji .... se acediteaza pana termina copilul tau.

Daca nu aveau deloc intentia sa se acrediteze atunci poate te reorientai dar asa eu nu mi-as face griji. Si in 4 ani pana termina copilul tau gradinita legea se mai schimba de 2-3-4 ori asa ca n-ai cum sa stii ce si cum va fi.

Sorana si Monica (7 ani)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...