Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Televizor in prima zi de gradinita

Recommended Posts

Intru si eu sa-mi zic un of.

Sunt convinsa ca s-a mai scris pe aici de astfel de ispravi, dar o data in plus zic ca nu strica...poate ne aude cineva.

Asadar, prima zi de gradinita, grupa mica, gradinita Tohani (cu renume bun, zice lumea), d-na educatoare noua in gradi.

Trecem cu vederea lipsa de organizare si comunicare de dimineata. Merg sa iau copipul la pranz. Din usa clasei ii vad fata un pic pierduta in neant...Ii spun doamnei ca am venit dupa el. Striga si ea din pragul usii sa vina cine isi aude numele. Intru si eu in clasa si-mi vad copilul uitandu-se la televizor, la niste desene oribile (daca ar mai conta la ce se uita...).

Si asa am inceput noi gradinita!

Nu imi fac si nu mi-am facut griji ca va plange copilul sau ca se nu se va acomoda. Nu astea sunt problemele noastre reale...problemele noastre ca parinti sunt a ne da seama daca am facut bine sau nu dand un vot de incredere gradinitei de stat din apropiere.

Recunoastem, singurele criterii au fost aproprierea de casa (la 2 blocuri) si renumele bun in cartier. Atat!

M-a retinut intodeauna spatiul total necorespunzator - o clasa cat doua camere mici de bloc unde ar trebui sa stea 20 de copii (ca de fapt vineri, inainte de inceperea gradinitei am aflat ca sunt 30 in grupa). Un calcul simplu a facut sotul si a ajuns la rezulatul de mai putin de 1 mp/copil - mai putin decat gainile.

Am zis totusi sa nu fim carcotasi si sa mergem inainte...insa acum vazand si instrumentul de a-i tine pe unii copii linistiti si anume TV-ul ...am mari dubii ca am rocedat corect. Recunosc si copilul e de vina ca nu il atragea nimic din ceea ce se intampla in grupa...respectiv o doamna care tot incerca sa stapaneasca copii care se ...jucau sau plangeau.

Sper din tot sufletul sa fie cat mai putini parinti care sa aiba astfel de trairi in aceste zile!

Miri2007

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

si noi am fost la gradi de stat, cea mai mica gradi din judet cred, insa nu era tv.

la sedinta cu parintii propuneti scoaterea tv ului din functiune si din clasa si gata ! si insistati si nu cedati. nu cred ca nu se va rezolva.

_______________________________________________id="red">

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16) id="Trebuchet MS">id="red">cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza]Selaid="Trebuchet MS">id="red">

Citat:
citat din mesajul lui anya
Pentru inceput s-ar putea sa functioneze ca metoda de a-i pacali sa nu planga. Vad si ei fete cunoscute (Tom, Jerry [:D]). Anya
align="right" id="quote2">:)) Mi-a placut asta. Eu as insista pe scoaterea tv-ului de tot din sala de gradinita. Nu are ce cauta acolo pentru nici o scuza.

Da, si pe mine tot gandul acesta ma ingrijoreaza...ca nu a gasit metoda mai pedagogica de a-si apropia si linisti copii decat televizorul. Si Tom si Jerry sunt prietenosi pe langa scenele care erau azi in sala (ceva gen Bakugan - habar nu am cum se scrie)

Astept sa vad cum va fi in zilele urmatoare. Sa vad cum ii va linisti...ce e drept copii sigur vor avea mancarici pentru ca intr-o sala unde nici nu au cum sa se deplaseze de la o masuta la alta (din lipsa totala de spatiu) , vor sta practic aprope 3 ore pe scaunele.Copii de 3-4 ani care sigur au nevoie si de miscare la aceasta varsta. Ma intreb legislatia in vigoare oare ce zice? Jocuri de genul "ursul doarme" sunt cu siguranta vise.

Miri

Miri2007

Daca exista tv in grupa nu cred sa fie doar pt prima zi. Trebuie sa discutati la sedinta si sa ai noroc sa nu fie parinti pro.

Roli mami de Andrei [bonjovi](16 ianuarie 2008) si Marc [cavaler](9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Cand am avut primul copil la grupa mica (asta era acum 5 ani [q]) si am vazut televizor mi-am pus aceleasi probleme ca si voi. Cu timpul am vazut ca nu s-a abuzat de el. La inceput a fost folosit pt calmarea copiilor. Multi parinti reuseau sa-si lase copilul cu mai putine urlete daca mergea tv-ul pe desene. A fost o smecherie pt primele saptamani. La 8.30 au masa asa ca stingeau tv-ul si stins ramanea. La grupele mai mari, cand erau ff cuminti si terminau cu totii fisele primeau putine desene dupamiaza, dupa gustare, dar era considerat "premiu".

Repet, discutati la sedinta cu educatoarele si insistati pe folosirea desenelor "de calitate" ca premiu sau a cd-urilor cu scop educativ (noi am dus cateva cd-uri cu spectacole cu animale, ceva gen discovery, un cd cu flori- facut de gradina botanica din Cluj...chestii educativ).

Anya

Si la noi la gradi se foloseste TV-ul din cand in cand, dar asta nu inseamna ca stau non stop in fata TV-ului si altceva nu fac. Din cind in cind le-au mai pus filme cu povesti , stil Maria- Mirabela, Veronica, Harap- Alb etc. Eu una nu sunt nici pro si nici contra, poate si din cauza faptului ca ale mele nu abuzeaza niciodata de televizor si acasa poate sunt zile intregi in care nu deschid nici macar 5 minute televizorul.

Eu una nu cred ca este o crima fata de faptul ca sunt asa de multi copilasi intr-o sala asa de mica. Aici trebuie pus accentul si trebuie facut ceva.., cred ca este mult mai important decat faptul, ca au fost lasatiin primele zile citeva minute la televizor...

Da, si pe mine ma deranjeaza acelasi lucru! In plus, educatoarea la care a nimerit baietelul meu nu-i scoate deloc afara. L-am lasat la programul scurt, dar la 13.00 cand vin sa-l iau e chiar obosit. E un pusti foarte activ si obisnuit sa fie scos mereu in parcuri.

Pana una-alta am luat decizia sa nu-l mai duc, cel putin luna asta cand e asa frumos afara, si dupa aia mai vedem.

Sincer nu prea stiu cum sa gestionez situatia, ceilalti parinti nu par interesati sau prea ingrijorati de aspectele acestea.

Gradinita e chiar foarte frumoasa, doua corpuri mari renovate, mancarea ok.

Cam sunt in dilema. Astept prima sedinta cu parintii, deocamdata nu prea stiu ce sa fac. Ce ma frustreaza de-a binelea e ca grupele mici cu educatoare mai tinere sunt scoase la locul de joaca!!

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...