Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cum ii obisnuim cu gradinita

Recommended Posts

din octombrie voi incepe serviciul si va trebui ssa duc piticul la gradi. are 1 an si 7 luni. cand am vizitat gradinita prima data i-a placut foarte mult, s-a jucat la jucarii, am stat cam 30 de min si a fost totul ok. erau doar educatoarele, copiii deja plecasera. ieri am fost sa depun avansul si ctr. am stat la fel cam 30 de min. nu a vrut sa se dezlipeasca de mine nici un pic, cum se apropia cineva de el incepea sa urle...cum se apropia vreun copil de jucaria la care era la fel urlete...ma intreb ca ma fac daca nu se va obisnui la gradinita? voi cum ati procedat, i-ati lasat initial la program scurt, ati mai stat cu ei pe acolo? chiar nu stiu cum sa abordez problema in asa fel incat sa nu ii fie nici lui foarte greu insa nici sa nu fiu nevoita sa renunt la ideea de gradinita pentru ca nu am alta solutie? exista copii care nu s-au obisnuit deloc cu gradinita?

mamica de Rares 21.02.2010

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu l-am dat la cresa de stat ! Are 2 ani si 3 luni !Azi e a 7-a zi de cand merge. Toata sapt. trecuta l-am lasat la progr. scurt ( i-l luam dupa masa de pranz, pipi si ce mai faceau ei).Nu ne da voie sa stam sa mai bagam capul pe usa ci plecam imediat.Mi s-a parut barbar dar copii chiar se potolesc .Vorbesc acum de cei plangaciosi care stau lipiti de usa si jelesc.Mi-este mila rau de ei. Acestia se vor adapta cel mai greu sau poate deloc( cam o luna zic d-nele).Da sunt copii care nu sunt deocamdata pregatiti pt. cresa/ gradi din varii motive dar si care se adapteaza repede sau relativ repede. Depinde de parintele care-l lasa dimineata cum vorbeste cu el si cat de bine i-l pregateste etc. Consider ca daca e mai mititel se adapteaza mai repede .Dau ex. meu acum.Baietelul meu vorbeste f. bine si gandeste ce spune insa e destul de timid cu strainii si nu mai spune decat da sau nu depinde.[:)]E genul cotrobaitor, stricator, curios . Si asta o vad ca pe o treaba f. buna. Acasa nu statea locului o clipita fara sa nu puna el ceva in functie, sa deschida un buton sa mestereasca ceva etc.

Afla ca acolo nu stiu ce le fac doamnele( sunt vreo 3)ca baietelul meu sta in bancuta pe scaunel frumos, mananca la masuta cu copiii cuminte fara circ ca acasa.Face la olita de cate ori e pus( acasa neam inainte) acum dupa o sapt. vrea si acasa sa stea . Mananca tot ca se indeamna cu copiii ( acasa aveam maari probleme).Si e cuminte si asculta.Nu cred ca-i place in mod deosebit( ca nu face ce vrea el) dar asculta.Pot spune ca am avut noroc sa se adapteze repede.

O fetita a unor prieteni de familie tot 2 ani si 3 luni alta cresa din sector-nu este pt. ea cresa ( sau mai degraba pt. mama ei care nu are rabdare sa se adapteze copilul si sa se integreze)si deci dupa 2 zile de plans si urlat si altele mama a decis sa o retraga.

Eu zic intai program scurt 2-3 saptamani si apoi intrebi doamnele de acolo daca este pregatit si pt. somn.Unii parinti ii lasa direct la program lung.Acum fiecare stie ce i se potriveste cel mai bine copilului sau.

Mult noroc cu adaptarea!

Uite cum fac eu dimineata cand i-l duc.

Pe drum spre cresa mergem depinde pe jos ca e aproape sau cu carut cum doreste el si ii spun exact ce facem, unde mergem, cine vine sa-l ia ca ii luam ceva buun( poate nu e bine dar la noi a mers asa[:)]).Apoi cand urcam scarile mereu vb. cu el - acum unde mergem? si el raspunde la bancuta sa punem papuceii si hainutele. Buun...apoi ce facem? facem cioc-cioc la usa? si-l pun pe el...si sa deschida el-sa mearga el singur. Inainte ne pupam si mai ne iubim un pic si facem pa. Apoi spune frumos buna dimineata si intra si se aseaza la bancuta unde dna ii da ceva( ma rog mic dejun).sa eviti sa-l dai din brate dnei educatoare caci o sa planga garantat .

Dany [mamica][copil]Stefan-Ioanid="blue">( 2 iun. 2009)

Danyalo deja diferenta intre copilul tau si copilul Irinei e mare.Nu exista discutii si explicatii foarte logice cu un copil de 1 an si sapte luni.Cu Eva abia de cateva luni am inceput sa discutam,intrebare si raspuns clar,dar desi e foarte evoluata ca limbaj si gandire,cognitiv,creierul nu este pregatit sa asimileze anumite elemente,respectin"nuantele"ca sa zic asa.La varsta de 1 an si sapte luni nu exista'mami pleaca si vine inapoi"ci doar "mamaaaaaaaaaaaaaaaaaa"

Plus ca sunt unii norocosi din prima si altii ca mine de exemplu.Adaptarea e intotdeauna 90 la suta dureroasa si se lasa cu urlete.Nu e vb de copil.Daca nu simte empatie daca e lasat la gramada,varsta prea mica e un impediment.

Singura solutie ar fi sa platesti"sa dai ceva la o ingrijitoare de acolo sa se ocupe mai mult de el pana se obisnuieste.

Madalina si Eva-Maria

https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

eumada as putea face asta desi e la o gradi privata unde oricum platesc destul de mult, problema este ca ieri de exemplu cum se apropia cineva sa vorbeasca cu el se criza si urla mai rau, de unde am impresia ca exact aglomeratia si toata lumea gramada pe el l-au speriat, desi in general el e un copil destul de sociabil...

mamica de Rares 21.02.2010

la varsta lui se poate.dar sa nu disperi,se obisnuieste in maxim doua saptamani.Copiii au un sistem de protectie pe care si-l activeaza natural,vad ce e mai bine pentru ei instinctiv.Cand o sa vada ca oboseste daca se agita,se linisteste.

Madalina si Eva-Maria

https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Irina, Dudu merge la gradi de la 1 an si 10 luni. Pe noi ne-a ajutat din toate punctele de vedere faptul ca acomodarea s-a facut pe perioada vacantei (mai putini copii). Nu a a fost necesar sa stam cu el o perioada(aici ne-a ajutat verisoara lui mai mare, care frecventa aceeasi gradinita). Prima persoana de care s-a atasat a fost educatoarea. A durat ceva pana sa interactioneze cu ceilalti copii. In prima zi i-am dat educatoarei un carnetel cu "traducerea" cuvintelor si expresiilor pe care Dudu le folosea la acea varsta.

Dupa inceperea anului scolar, este putin mai dificil (cei mici plang in cor, debuteaza virozele de sezon, etc). In locul tau, as incepe acomodarea cu ceva timp inainte de intoarcerea la serviciu. Solutia cea mai buna ar fi sa discuti cu educatoarea varianta unei perioada "de proba", in care sa mergeti impreuna (tu si piticul) la gradi. Stiu ca, de regula, gradinitele particulare accepta prezenta parintelui pe perioada de acomodare. In plus, nu este nici o problema ca cei mici sa isi aduca de acasa jucaria / paturica favorita (pt somn) - cel putin asa a fost la noi.

Bafta!

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu' (26sept2006)

Uite ce mare am crescut...

Povestea merge mai departe...

Scuze daca explicatiile mele nu s-au potrivit varstei baietelului !In grupa baietelului meu sunt copilasi de la 1,6 ani la 2,6 ani cam asa.Chiar daca nu inteleg explicatiile pana la urma se adapteaza ca nu au incotro cei mai multi dintre ei! Toti plang dupa mama e firesc!Sper sa fie bine totusi pana la urma si sa citesc ca e ok si se joaca & co!

Multa multa bafta![flo]

Dany [mamica][copil]Stefan-Ioanid="blue">

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...