clarmai Publicat Septembrie 15, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 15, 2011 Va rog sa ma ajutati cu un sfat,sau o dojana ce considerati.Primele trei zile la gradinita cu program prelungit sau desfasurat grozav,de neasteptat. A fost foarte incantata,s-a jucat,nu a plans dupa mine sau tasu.A mancat,a mers la toaleta,dar nu a vrut sa doarma.I-a zis la d-na educatoare ca nu e patul ei si nu doarme,dar nu a deranjat,a stat in fund pe pat,au mai fost inca doua fetite care nu au vrut sa doarma si au stat impreuna. A doua zi,la fel nu adormit a fost singurul copil care nu a vrut sa doarma,i-a zis la doamna ca ea cade din pat,dar s-a intins si statea cuminte,mai motaia in fund,se mai intindea si apoi tresarea,dar nu a plans ,cand s-a plictisit ,s-a dat jos din pat linistita si s-a jucat. Dar azi,a inceput sa planga dupa mine si nu imi mai dadea drumul de gat,am plecat si s-a potolit,pe la 12 m-a sunat d-na sa ma duc sa o iau ca nu vrea sa manance,nu plange,nu nimic ,dar refuza sa manance. Cand m-a vazut,mi-a sarit in brate,dar imi parea speriata.CE SA FI FOST,o tot intreb daca maine mai vrea sa mearga si zice ca da,ii place la "ghighitza".Pe d-na o iubeste,copiii ii plac.Nu stiu de ce refuza sa doarma si de ce parea asa speriata.D-na a zis ca nu s-a intamplat nimic.Voi ati patit asa? Si de ce ii e frica sa adoarma? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ilinca_M. Publicat Septembrie 15, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 15, 2011 Pai sunt copii care primele zile/saptamani plang cand ii lasa parintii la gradinita, si altii care merg primele zile incantati, cu placere, dar cand vad ca se permanentizeaza treaba se panicheaza, devin anxiosi. Eu nu inteleg: cu adica te-a chemat dupa fata fiindca NU MANANCA?! Mi se pare absurd si total neprofesionist. Inteleg sa sune de la gradinita daca copilul plange neconsolat sau daca nu mananca avand semne de boala, apatie, febra...dar numa asa, ca a refuzat sa manance pur si simplu?! Adica fata nu plangea dar "veniti s-o luati ca nu vrea sa manance?"[bang] PS: pe fata mea au reusit s-o culce de maximum 3 ori, cate maximum 25-30 de minute, de la 1 septembrie si pana acum[:D] I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
clarmai Publicat Septembrie 15, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 15, 2011 A zis ca nu ar vrea sa stea nemancata pana la 4 ,i se pare destul de mult sa stea nemancata pana atunci. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monica70 Publicat Septembrie 15, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 15, 2011 Am patit ceva asemanator - primele trei zile a stat super ok direct la program lung,iar a patra zi a plans,doar ca la noi a inceput sa comenteze deja de-acasa ca nu mai vrea sa mearga,iar cand a lasat-o sotul la gradinita a lasat-o zbierand.S-a potolit insa repede si dupa aia totul a decurs normal in continuare.Cu dormitul nu stiu,ca la noi a fost ok,dar stiu ca mai sunt copii care nu vor/nu pot sa doarma la gradinita.Nu prea cred sa se fi intamplat nimic,pur si simplu la unii copii "criza" apare mai tarziu,nu in prima zi. Si mie mi se pare ciudat ca te-a chemat la gradinita pentru asa ceva - mi se pare ca te-a alarmat cam de pomana - pe de alta parte poate sunt genul "foarte grijulii" . Sunt sigura ca mai sunt si alti copii care uneori nu mananca deloc sau mai deloc la gradinita si poate nu se sesizeaza nimeni MONI cu DIANA id="red">(01.01.2006) si TUDORid="blue"> (14.08.2009) POZE "10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla" id="size1"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cleo78 Postat Septembrie 15, 2011 Raport Distribuie Postat Septembrie 15, 2011 Citat:citat din mesajul lui clarmaiA zis ca nu ar vrea sa stea nemancata pana la 4 ,i se pare destul de mult sa stea nemancata pana atunci.align="right" id="quote2">Educatoarea profita de faptul ca esti acasa. Pt ei e un copil mai putin in grija. Fac la fel cu parintii care sunt la serviciu?Noi cand a inceput fifi gradi, le-am zis la educatoare: daca nu mananca la o masa, nu e nicio problema, va manca la urmatoarea. A avut cateva sapt. cand micul deju nu manca nimic (ciugulea acasa), dar la pranz.. radea farfuria.Explica-le ca asta nu e motiv de sunat parintele - apreciezi ca sunt ingrijorate, dar copil sa moara de foame cu mancarea in fata nu o sa vezi. Si ca asa copilul se va invata cu program clar. Eventual zi-le ca te bucuri ca fetita adora pe educatoare, asa iti cauti job linistita ca este iubita si ingrijita si educata acolo!Felicitari pt inceputul minunat de gradi! Noi, dupa 1 an juma de mers la gradi in tara, aici ne miorlaie dimineata...uof. Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! id="Comic Sans MS">id="size1">id="right"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ilinca_M. Publicat Septembrie 15, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 15, 2011 Citat:citat din mesajul lui clarmaiA zis ca nu ar vrea sa stea nemancata pana la 4 ,i se pare destul de mult sa stea nemancata pana atunci.align="right" id="quote2">Asta e un pretext jalnic, fac pe grijuliile dar de fapt au cautat motiv sa scape de o grija in plus (pentru ele un copil=o grija, dar pentru astea de care zici tu cred ca un copil= un ghimpe in coasta, altfel nu-mi justific tampenia asta, sa te cheme dupa copil "ca sa nu stea nemancat pana la ora 4", oooo, da, fix de asta le durea pe ele).Se presupune ca mamele isi lasa copiii la gradinita ca sa-i stie in siguranta cat sunt ele la serviciu; eu as fi foarte recunoscatoare sa ma sune daca plange neconsolat, daca pare sau este bolnavioara, daca e ceva cu adevarat in neregula. Dar cred ca mi s-ar urca tensiunea sa ma sune sa-mi recuperez copilul ca nu vrea sa manance!! De parca pe un copil l-ar paste subnutritzia sau chiar inanitia ca n-are chef sa manance la o masa![bang]I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Publicat Septembrie 15, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 15, 2011 Du-i un pui de perna de-acasa, eventual al ei. Sau jucaria cu care doarme, ceva care sa-i faca patutul sa devina familiar. Apoi explica-i ca si patutul de la gradi e tot al ei, nu se muta din el de pe-o zi pe alta, fiecare copil are patutul lui si in ala doarme in fiecare zi. Si explica-i ca orice s-ar intampla te intorci s-o iei de la gradinita. Dupa ce mananca de pranz si doarme tu te intorci s-o iei. Pe mine m-a sunat cred ca de maxim doua ori (in 3 ani) sa vin si atunci copilul avea febra si era bleg, ceruse sa doarma desi era in toiul activitatilor. Obiective Realisteid="orange"> Androix Bijouxid="red"> Niste copii si toti copiii! [;)] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anda141 Publicat Septembrie 15, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 15, 2011 Al meu nu a vrut sa manance si sa doarma o saptamana. Urla de l scotea afara ca deranja copii, dar niciodata nu m-a sunat. E normal ca unii copii sa nu vrea sa doarma in alta parte, sa nu manance, etc. Este datoria lor sa i faca sa manance, sa i invete sa doarma si sa se adapteze.Asta e buna, cum sa te sune ca nu mananca? Inseamna ca nu sunt capabile sa-si faca meseria de educatoare. Nu se poate asa ceva, sa puna mana sa i dea sa manance, ca e un copil trebuie sa aiba metode adecvate, daca au invatat sa lucreze cu copii. Nu pot sa cred cate mai aud Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bee Publicat Septembrie 16, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 16, 2011 Educatoarea te-a chemat fiindca in loc sa urle sau sa planga neconsolat, fetita ta a refuzat mancarea. A fost forma ei de revolta, a fost modul ei de a-si manifesta anxietatea. In prima perioada a fost ok, fiindca noutatea era prea mare si interesanta. Dupa 3 zile de noutate, a cam intrat in panica. Cu somnul, mai asteapta, poate se adapteaza. Ideea cu un pui de perna sau o papusa/plush e una buna. Insa cred ca exista copii care nu dorm. Eu in 3-4 ani cat am stat la gradi, nu reuseam sa adorm. Asa eram eu. Ma puneam in pat, ma straduiam sa stau nemiscata, nu deranjam pe nimeni, dar nici nu puteam dormi. Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dana vio Publicat Septembrie 16, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 16, 2011 Am dus-o pe Alex la gradinita in 7 sept, am zis ca sunt mai putini copii si se adapteaza mai repede. Asa a fost, a fost foarte incantata si a stat in fiecare zi la program prelungit. Din 7sept si pana ieri nu a mancat nimic la gradinita si educatoarele chiar s-au straduit sa-i dea ele cu lingurita in gurita, isi punea mainile peste gurita si nu voia sa manance. Am zis s-o las ca de foame nu rabda, da de unde! am ajuns cu ea acasa si trebuie linistita si amagita si se face ora18.00 pana reusesc sa-i dau ceva sa manance! Plus ca de 2zile nici nu mai doarme deloc acolo! Azi noapte de la 22.00 pana la 2.00 a plans in somn, si o luam in brate si-mi spunea : vreau la mamica mea! Dar eu sunt mamica ta! Nu, tu nu esti mamica mea, vreau la cealalta mamica![bang] Asa ca de azi va sta la grogram scurt. Educatoarele mi-au spus ca sunt copii care pur-si-simplu nu se acomodeaza la program prelungit si le cred si am incredere in ele, au fost educatoarele nepoatei mele care acum este in clasa I. Educ spun ca altfel n-au nici o problema cu ea: participa la lectii, este atenta, asculta, se joaca frumos, dar nu vrea sa mamance si sa doarma. Poate ca sunt copii care ar rezista la programul asta, dar Alex sigur nu. Si nici eu. Eu vreau sa-i placa gradinita, sa se invete cu programul de ore, cu un educator, cu alti copii (desi are si multi veri). Nu vreau s-o fortez, poate pe parcurs se razgandeste, mai vedem. Alexandra Maria 14.12.2007 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.