Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Rinduiala dupa inmormintare

Recommended Posts

Buna,

am o rugaminte mare: daca imi puteti spune ce trebuie facut la Biserica dupa inmormintarea tatei; ai mei stiu doar de parastasele de 6 saptamini si 6 luni, dar eu provin dintr-o familie care nu a tinut strins de biserica.

as dori sa fac aici la Montreal tot ce trebuie facut la Biserica pentru sufletul lui,

multumesc

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe
Buna,am o rugaminte mare: daca imi puteti spune ce trebuie facut la Biserica dupa inmormintarea tatei; ai mei stiu doar de parastasele de 6 saptamini si 6 luni, dar eu provin dintr-o familie care nu a tinut strins de biserica. as dori sa fac aici la Montreal tot ce trebuie facut la Biserica pentru sufletul lui, multumeschttp://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
align="right" id="quote2"> Ana,[flo], condoleante. Uite aici la topicul de saptamana trecuta ceva: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148760Daca ai nelamuriri, poti sa ne intrebi.[flo]Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Draga Ana,in primul rind condoleante,Dumnezeu sa-l ierte pe tatal tau si sa te intareasca pe tine si pe familia ta!

L-am pierdut si noi pe socrul meu acum 40 de zile deja,asa ca si noi am cautat,citit si am facut chiar parastas duminca trecuta.Iti spun cam ce am facut noi:

-in primul rind cauta pe net niste lucrari,uite ce am citit eu:

Inmormintarea si parastasele cuvenite de Nicodim Mandita,acolo ai explicat tot,inclusiv ce e coliva si de ce se face etc

-un Acatist pt cei adormiti,f imp sa te rogi acum pt el,mai ales pina la 40 de zile cind i se hotaraste locul ce-l va avea pina la a2-a venire a Mintuitorului-uite link-ul

:http://logos.md/rugaciuni/acatiste/adormiti

-cartea parintelui Serafim Rose-Sufletul dupa moarte-uite link-ul:

http://www.sfaturiortodoxe.ro/sufletul-dupa-moarte/index.htm

Noi am mai intrebat si preotul si ne-a spus sa citim Psalmul 118,pe toata perioada inmormintarii,de asemenea citit din Psaltire in tata perioada asta.

Iti mai zic ce-mi mai aduc aminte si intreaba-ma si tu orice,la ce biserica mergi?

Te imbratisez!Doamne ajuta!

Buna Iasmin[flo].

Ana,sotul meu a facut,in Ro,si parastas de 9 zile,ca atunci(dupa ce 3 zile sufletul a stat pe pamint,apoi a urcat 6 zile in Rai),in a 9-a zi sufletul coboara in iad(doar pt "vizita",nu te speria)unde va sta pina in cea de-a 40-a zi cind va urca iar pt judecata particulara(de aceea sint imp in aceasta perioada rugaciunile noastre si milosteniile si faptele bune facute in numele celui plecat,ca sa-l ajutam,de aceea parastasul de 40 de zile e f imp).

Sper ca nu te-am ametit,inca o data te imbratisez!

Fetelor, si dupa cele 40 de zile, ce slujbe se mai pot face?

raman doar pomelnicile si deci pomenirea lor la Sf. liturghie?

Eu mi-am pierdut mama in decembrie, in cele 40 de zile am citit acatistul pentru cei adormiti, nu in fiecare seara insa...

in tara, bunicii, i-au facut toate cele necesare, insa as vrea sa fac si eu ceva pentru ea, de aici...

si as mai intreba un lucru, se fac slujbe speciale pentru cei decedati fara lumanare, sau in conditii...cum sa le zic...dubioase?

In cazul ei...a fost gasita decedata in casa, medicul a spus ca moartea a survenit in urma unei hemorogii interne, insa pe certificatul de deces, era trecuta o liniuta la cauza mortii...

familia suspecteaza altceva, nimeni din familie nu a vazut-o, ea a decedat in alta tara, iar sicriul a sosit in Romania sigilat...

e o poveste complicata...

ma framanta tare chestia asta,dar cum nu mai pot afla nimic acum...

as vrea sa stiu daca mai pot face ceva pentru sufletul ei...

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexanderid="blue">id="size2">(4.08.2007) si fericita [gravi]36+cu...Albastrica/Luanaid="blue">id="size2">

"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"

Allan Kardec

Nikole,din cite-am citit eu,nu-i indispensabila luminarea cind moare omul,ca poti muri la cutremur,in razboi etc,imp sint faptele bune ale omului,impartasania primita inainte de moarte...Imi pare rau pt mama ta,Dumnezeu s-o ierte!

In afara de parastasul de 40 de zile,mai sint parastase si la 3 luni,6 luni,1 an,apoi in fiecare an pina la 7 ani.Mai vezi si in link-urile puse ce mai scrie,ca si eu o sa urmaresc de-acolo ce-avem de facut in continuare.

Ce mai poti face pt mama ta-si e f important:e sa dai undeva in tara un pomelnic la o biserica ce are liturghie zilnica(sau la o manastire),astfel incit ea sa fie pomenita zilnic,macar pina la 1 an.Si,desigur,sa dai si tu,oricind poti,un pomelnic la liturghie cind ajungi.Rugaciuni,milostenii...

Nikole, Ana[pup][pup], empatizez cu durerea voastra, imi pare nespus de rau. Din cartile scrise de pilda da preotul Nicodim Mandita, am aflat ca de real folos sunt sarindarele (40 de slujbe neintrerupte pentru cei morti) la care duci zahar, ulei, lumanari, faina de grau si nu mai stiu. Aceste sarindare se fac la manastiri, e o pomenire a mortilor. Pleaca de la o marturie a unui om care prins intr-o mina era considerat mort. Sotia a mers 40 de zile si a dat pomelnic, paine si vin si o lumanare. Omul spunea ca un inger a venit si i-a adus in fiecare zi o paine, o lumanare si un pahar cu vin. Dupa 40 de zile a fost scos din mina de catre inger si pus viu, intreg si sanatos pe prispa casei. De aceea se considera ca aceste sarindare au puterea de a scoate sufletele din iad (daca la judecata s-a hotarat aceasta).

[flo][flo][flo][flo]

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...