Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ureaplasma in sarcina, probleme copil?

Recommended Posts

Buna ziua!

Rog moderatorii sa lase aici acest subiect, chiar daca se refera la sarcina, pentru ca ma intereseaza experientele mamicilor care au nascut deja.

Intrebarea este daca mamicile care au avut ureaplasma in timpul sarcinii s-au confruntat cu ceva probleme, de orice fel, ale copiilor dupa nastere, datorate acestei infectii?

Multumesc frumos! [flo]

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si [gravi] 8+

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu am avut la a doua sarcina. Si zic la a doua pentru ca la prima nu mi-am facut analiza asta. Se poate sa fi avut si la prima. Aveam si streptococ B si am luat antib in ultimul trimestru si eritromicina si Zinat pt ca streptococul nu trecuse) Bb a fost ok, un grasan de 4200, nascut la termen si sanatos. A avut doar un eritem alergic dar nu as sti dc e asociat celor 2 infectii sau nu...

Deci experienta mea imi spune ca nu-i o problema.

Simona, mami de baieti [8**]

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Buna!

Si mie mi-au gasit (la al treilea copil) ureaplasma spre sfarsitul sarcinii si am facut tratament cu o crema - nu mai stiu cum ii zicea.

Singurul lucru anormal a fost ca mi s-a rupt apa cu o zi inainte sa nasc (la ceilalti copii mi s-a rupt in timpul travaliului) si nu am avut contractii suficiente, asa ca am primit un gel care mi le-a declansat.

Din cate am citit pe net, asta e unul din efectele ureaplasmei, ca poate provoca ruperea apei si / sau nasterea prematura. (la mine a fost nastere cu 4 zile dupa termen)

Din motivul ruperii apei cu o zi inainte de nastere, bebitza mea a primit antibiotic 5 zile dupa nastere, preventiv, cica sa nu se fi molipsit de ceva bacterii care puteau urca la ea cat a fost in burtica neprotejata.

Altfel, e sanatoasa - multumesc lui Dumnezeu - si singurul lucru pe care il are din cand in cand sunt niste bubitze pe picioare si popou - probabil o alergie - pe care le ung cu ulei de chimen negru si dispar. Nu stiu in ce masura acestea ar putea fi de la ureaplasma.

Sanatate,

Adriana

http://picasaweb.google.com/adriana.paler/FamiliaNoastra

Si eu "beneficiez" [bang]de asa ceva. Am luat doua ture de antibiotic - degeaba! Nu a disparut ureaplasma, ba a aparut si mycoplasma; sunt sensibile doar la cateva antibiotice, doar unul il mai pot lua acum - nu se gaseste la noi. Acum terminam saptamana 35 si speram sa ajungem la 40. Mi s-a spus ca nu are efecte negative asupra lui bebe, doar poate declansa ruperea membranelor.

Wapi 34+ &Stefanita (19 mai 2006)

Wapi, tin pumnii sa scapati cu bine de chestia asta si bebe sa se nasca la termen perfect sanatos!

Adriana, multumesc frumos! Multa sanatate!

Eu am fost azi la doctor, samburelul e bine, dimensiuni normale, activitate cardiaca foarte buna ... tratamentul va fi cu azitromicina din saptamana 13, daca nu vor fi sangerari si dureri de burta intre timp ...

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si [gravi] neghinita2

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula
Wapi, tin pumnii sa scapati cu bine de chestia asta si bebe sa se nasca la termen perfect sanatos!Adriana, multumesc frumos! Multa sanatate!Eu am fost azi la doctor, samburelul e bine, dimensiuni normale, activitate cardiaca foarte buna ... tratamentul va fi cu azitromicina din saptamana 13, daca nu vor fi sangerari si dureri de burta intre timp ...
align="right" id="quote2">Si eu am fost diagnosticata cu Ureaplasma la inceputul sarcinii, am facut tratament cu azitromicina, n-am avut nici o problema, bebe s-a nascut 4 zile peste termen, dar de la nastere a avut o forma usoara de conjunctivita pe care am tratat-o cu picaturi cu antibiotic si intr-o saptamana era ca nou [:D]. Nu stiu daca de la Ureaplasma sau nu, dar iti scriu ca sa stii si de asta.. Sarcina usoara si fara complicatii [flo][mamica]fericita de [copil] Victor Nicolas (15.11.2008)id="purple">id="Comic Sans MS">Nasterea cozonacelului nostru iubitid="blue">id="Comic Sans MS">[foto] “Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body.”id="size1"> id="green">id="Comic Sans MS">

Am fost diagnosticata cu Ureaplasma in trimestrul 3 al sarcinii si am urmat tratament cu azitromicina 3 zile. Am nascut cu 11 zile mai devreme, dar nu cred ca din cauza Ureaplasmei. Bebe e perfect sanatos. Oricum, la nastere, ginecologul a informat neonatologul despre Ureaplasma mea.

Mamica lui Cristian

• 7 months later...

Buna,

Eu am aflat ca am ureaplasma si sunt in 16 saptamani. Doctorul mi-a recomandat Azitromicina si urmeaza sa incep tratamentul. Mi-a zis ca nu o sa afecteze copilul acest antibiotic. Am vazut insa pe antibiograma ca Ureaplasma mea este rezistenta la acest antibiotic dar cred ca altceva nu a putut sa imi dea.

Doctorul meu mi-a zis ca e posibil sa nu scap de ea si atunci nu prea inteleg care mai e rostul tratamentului. Nici nu mi-a zis nimic de repetarea analizelor dupa ce tin tratamentul. Sunt destul de ingrijorata acum si sper sa fie totul in regula.

Sanatate multa si bebici sanatosi!

Buna Irina,

Eu nu am reusit sa scap de ureaplasma in timpul sarcinii, am nascut la inceputul saptamanii 42, lui bebe i-au facut un test la nastere sa verifice daca are vreo infectie ceva. Totul e ok, acum se straduieste sa stea in fundulet [:D]. De ureaplasma mea nu mai stiu nimic, alaptez asa ca exclud un eventual tratament. Mai vedem ce facem mai tarziu.

Sarcina usoara si bebe sanatos!

Wapi & Mihai Theodor (20.04.2010)& Stefan Cristian (19.05.2006)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...