Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Scolari de Iulie - August 2004 * 81

Recommended Posts

Olivia, ce fain cu cabinetul de MF, chiar ma intrebam in sinea mea demult de ce nu v-ati deschide voi asa ceva, ca aici e coada mereu la toate cabinetele de MF din zona, deci de pacienti nu cred ca duce vreunul lipsa... si ce fain ca aveti bunicii sponsori, asa bunici mai zic si eu, brava lor. Altii la anii bunicilor vostri au mentalitatea mai altfel "am crescut si scolit copii, acu la batranete sa aiba ei grija de noi"...cu Luca, nu stiu ce sa zic, nu cred ca au efect la el pedepsele astea atat de mari, practic i-ati "taiat" toate activitatile care-l relaxau, care-i faceau placere. Zici ca el vrea mereu sa isi distreze colegii, poate ar trebui sa il inscrii la un cerc de teatru, la cursuri de actorie, unde sa se exteriorizeze in felul lui. Incearca sa-i explici ca pana la urma colegii lui, pe care acum ii amuza, vor rade de el fiindca e mereu pedepsit de invatatoare, de profa de sport, etc. Pana la urma se vor amuza de sirul de pedepse pe care le incaseaza mai mult decat de bufoneriile lui. Sa nu-si imagineze ca facand pe clovnul clasei castiga popularitate, prieteni, dimpotriva, in timp nimeni nu-l va mai prea lua in seama decat ca sa-l incite la a face pe mascariciul. El trebuie sa stie lucrurile astea de pe acum. E un copil istet si trebuie sa inteleaga nuantele astea. Incearca sa umbli un pic la mandria lui, la stima lui de sine. Sunt niste reglaje fine la care copiii de regula reactioneaza bine. Pedepsele engros si ignorarea nu stiu cat de mult il ajuta la anii astia.

Eu am mai zis si repet, copiii au temperamente diferite, si moduri diferite de a reactiona la educatie, la disciplinare. Nu inseamna de ex ca fetita din clasa Mariei, care plange cand i se spune ca e parata bunicii, e terorizata de bunica. Probabil bunica e persoana care s-a ocupat cel mai mult de ea, care are o anume autoritate asupra ei si pe care fetita o respecta mai mult decat pe ceilalti membri ai familiei. Asa, cine-i vede pe ai mei la clasa s-ar putea foarte bine gandi ca acasa ii snopesc in bataie, ii leg de calorifer, ii maltratez, insa ar fi total eronata presupunerea. Cine nu crede nu crede, insa stand acasa cu ei de cand s-au nascut i-am format zi de zi, le vorbeam de cand nici nu stiau sa vorbeasca, eram umbra lor, nu-i lasam prin rotobil sa se invarteasca bezmetici prin casa. Le gaseam mereu ceva de facut si ceva de discutat. Micile nervicale le-am rezolvat pe loc tot asa discutand, e vb de ani de bla-bla-uri cicalitoare ca sa rezulte o atitudine civilizata. Si conteaza bineinteles firea copilului. Noi amandoi parintii am fost ca si copii, niste copii super civilizati, n-am creat probleme parintilor niciodata, n-am fost nici turbulenti si nici macar nazdravani, ci mult prea seriosi poate. Ne-or fi mostenit in chestia asta[:I]

Despre cititul de liste in public zic cum am mai zis, nu e prea ok. Discutatul de fata cu copilul e ok, atat pt copilul cuminte cat si pt cel nazdravan. Daca discutia se face de fata cu figura care are autoritate maxima asupra copilului. Lui Danu ii pica tare bine cand vin de la sedinta si-i zic ca l-a laudat d-na si la fel de bine i pica si cand il lauda de fata cu mine. Mama colegului lui de banca insa spunea clar ca ea nu are autoritate asupra copilului asa ca el nici nu baga de seama cand d-na ii spunea mamei de fata cu el ca iarasi a facut traznai. Mama de ex il suna pe tata si-l da la telefon pe copil ca tatal "sa-l prelucreze" si sa-l puna la teme, la mancat, la tot ce trebuie sa faca.

ca veni vb de coleg, d-na a decis ca e mai bine sa-l puna singur in prima banca si pe fetita care era acolo s-o aduca cu Danu. Asa ca azi a venit mai zambitor de la scoala ca a stat cu fetita, care n-a facut iures cu el si pe langa el in ore si pauze. Cica au discutat in pauza mare, fiecare mancandu-si pachetelul de acasa. Sper sa fie bine sa nu mai aud ca "iar trebuie sa merg la scoala maine, cat mai e pana la vacanta?" Multumesc lui Dumnezeu ca d-na este atat de ok si ca tine cont sa rezolve toate impedimentele astea pe care noi ca parinti i le spunem

sanatate fornaitorilor de nasuri, si noi inca fornaim, am bagat aerosoli si picaturi in nas cum a venit de la scoala ca nu mai putea respira pe o nara deloc...mie mi s-a umflat o pleaoapa, ma ustura nasul deja de la picaturi, sper sa ne facem bine cu totul pana duminica

weekend linistit tuturor

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 198
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

La noi John a zis "vrei sa te duca la scoala de corectzie?!" [:D]

La care Maria a intrebat "e o scoala unde ma corecteaza... ca sa vorbesc corect!?" si tot ea si-a raspuns ca "atunci nu-i rau!" [:D]

"Age is an issue of mind over matter. If you don't mind, it doesn't matter.” (Mark Twain)

Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)

poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi

Eu la scoala de corectie i-am zis scoala de soldati..mi s=a parut ca are impact mai mare [:D]

Super Maria ..ce explicatii are!

ce am mai aflat eu este ca a vorbit cu cineva (nu-si mai aminteste sigur [alcool])d-na l-a vazut,l-a luat in fata..si pe el l-au lovit jaluzelele si s-a speriat si copii au ras si i-a venit ideea sa repete figura..

I-am zis ca vine Sorin la d-na de sport si a inceput..Mai da-i o sansa o sa rada copii de mine ca vine tatal sa ma pazeasca..Luca este un ratat![:D]

acum se roaga de mine sa-i dau un DVD cumparat de la scoala ..si nu stiu ce sa fac [alcool]

Kim pai atunci marseaza pe "frica" lui spune-i ca daca nu se controleaza vine tati si sta in banca cu el si in timpul orelor!!!...pana la urma este week-end si pentru pedepse asa ca da-i dvd-ul de la scoala...si vorba Inei se simte in centrul atentiei tot timpul si la scoala si acasa asa ca puteti incerca si varianta cu "ignor" la problema..

Cristalina este super Maria[pk]...mamaa ce idee le mai vine sa faca liste cu copii cuminti,invatatoarea noastra a fost superok din punctul asta de vedere....iar sfaturile de de cumintit cupii nu mai comentez[bang]...

Daria,daaaa avem o clasa mare si au cate 6 banci pe un rand[bang][bang]...sa ne spui unde trebuie sa votam[olala]

filmuletze,filmulete noi,gorodeii,aripile mele,

gorodeii noi

am fo` la scoala sa o intalnim pe profa de volei. ciuciu.

dar macar am dat nas in nas cu profa de desen. miercuri de la 16 la 18, 10 lei sedinta, am si cumparat toate cele [:D]

si mi era o lene si sa chiulesc, de implicatii nu mai zic si mi am amintit ce greu e dom`le sa tii biroul curat si m am turat catre Giuli, la care ea, ce ce ceee imi vezi cumva biroul de aici [:D]

am zis oare ca am urcat cele 7 etaje pe jos ? [:D]

scoala de soldati ??? buna ideea. la Giuli ii mai zic de cursul de viteza si toata se crizeaza [8D]

_______________________________________________id="red">

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16) id="Trebuchet MS">id="red">cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza]Selaid="Trebuchet MS">id="red">

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei
am fo` la scoala sa o intalnim pe profa de volei. ciuciu.dar macar am dat nas in nas cu profa de desen. miercuri de la 16 la 18, 10 lei sedinta, am si cumparat toate cele [:D]si mi era o lene si sa chiulesc, de implicatii nu mai zic si mi am amintit ce greu e dom`le sa tii biroul curat si m am turat catre Giuli, la care ea, ce ce ceee imi vezi cumva biroul de aici [:D]am zis oare ca am urcat cele 7 etaje pe jos ? [:D]scoala de soldati ??? buna ideea. la Giuli ii mai zic de cursul de viteza si toata se crizeaza [8D]_______________________________________________id="red">Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16) id="Trebuchet MS">id="red">cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza]Selaid="Trebuchet MS">id="red">
align="right" id="quote2">..da' biroul meu nu-l vezi?[:D][:D]...la cursul de viteza vreau si eu sa o inscriu pe Maria[:-@]Meii sa inteleg ca ai vostri nu prea mai dorm la pranz??....noi de luni o sa mergem iar la cursuril de teatru la palatul copiilor,mandra abia asteapta...dar este de la ora 14 asa ca sarim peste somnul de pranz in ziua aia.....filmuletze,filmulete noi,gorodeii,aripile mele,gorodeii noi

somn de pranz n a mai avut dupa grupa mijlocie, iar acum o data pe luna daca se nimereste in weekend :(

merg sa fac cap. nou [flo]

gata, aici[pk] 82id="red">id="size4">

_______________________________________________id="red">

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16) id="Trebuchet MS">id="red">cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza]Selaid="Trebuchet MS">id="red">

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...