ina_nz Publicat Martie 10, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 10, 2010 Are cineva o reteta buna si incercata de date scones? Am facut aseara o reteta gasita pe net si: 1. nu are suficiente dates, 2. are prea mult bicarbonat si parca se simte la gust, 3. nu are zahar deloc si nu e suficient de dulce si 4. a zis sa pun zahar cu scortisoara deasupra insa scortisoara s-a facut foarte amara in cuptor Asa ca vreau o reteta: simpla, dulce, cu multe dates (-parca la astea le zicea curmale in romania) si fara gust de bicarbonat :))) Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si Maya (25 Iulie 2009) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ligia1112 Publicat Martie 10, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 10, 2010 Buna, Silvia! Vad ca mai multa lume a intrat si nu ti-a raspuns nimeni... Ma gandesc ca poate daca traduci in titlu "date scones" (briose/pernite de curmale) se gaseste cineva care a facut asa ceva, dar nu stie termenul in engleza. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Publicat Martie 10, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 10, 2010 Eu cumpar scones cind am nevoie, dar vezi daca reteta de mai jos e mai buna decit cea incercata de tine: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/figanddatescones_66042.shtml Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
carina Publicat Martie 10, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 10, 2010 Reteta de baza pe care o folosesc eu e urmatoarea: 280 g faina (alba sau neagra sau mix) 4 g sare 8 g praf de copt 2 g bicarbonat 65 g zahar 80 g unt rece 200 g iaurt (sau smantana) La asta poti adauga ce vrei: curmale taiate, stafide, cranberries, etc. Daca folosesti curmale, adauga 1 lingurita de scortisoara si o lingurita de extract de vanilie. Incalzesti cuptorul la 220 grade C. Amesteci faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si zaharul. Peste adaugi untul taiat cubulete. Tai untul in faina cu o furculita sau cu varfurile degetelor sau cu un pastry blender sau in food proccessor (nu se framanta). Rezultatul trebuie sa fie o mixtura nisipoasa cu bucati de unt mici vizibile. Apoi adaugi fructele taiate in bucatele (100 g aproximativ). Amesteci usor cu mana sa se distribuie peste tot. Apoi adaugi iaurtul si vanilia si amesteci totul cu o lingura pana cand incepe sa se formeze o bila (nu se framanta deloc, doar se aduna ingredientele impreuna). In functie de faina e posibil sa mai ai nevoie de iaurt. Rastorni continutul pe o suprafata usor data cu faina si formezi un cerc de aprox 1-1.5 cm grosime. Tai felii ca de tort si le pui pe tava de copt pe care ai pus in prealabil hartie de copt. Se ung cu unt topit sau cu iaurt si se coc 14-18 minute pana se rumenesc frumos. De taiat poti sa le tai cum vrei sau poti folosi forme de biscuti, dar forma triunghiulara e cea mai raspandita. In orice caz evita sa "overwork" aluatul pentru ca altfel nu va mai avea textura dorita. Pofta mare. People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Anda si Carina (deja domnisoara) http://andaoana.wordpress.com/ http://flickr.com/photos/32304863@N04/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.