Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Buna .... Poate imi dati niste retete de mincare pentru un copil de 1an si 3 luni, care are o sensipilitate crecuta la pancreas... Chear sincer numai stiu ce mincare sa-i dau ca sa fie gustoasa si sanatoasa... Pe la 6,7 bea 150ml lapte 9,10 ceriale cu lapte 13,14 supa (peste,vita,piept de pui de casa) cu crupe( mei,orz) 17,18 orez, hrisca cu legume, iata aici este problema cu nu vrea sa pape probabil ca nui place, intradevar nici mie numi place[:D] Poate aici imi da-ti voi vre-o reteta de mincare, 20 iarasi cereale cu lapte 22 50-100ml lapte si la culcare si intre mese frcte crude sau ferte .... Voi ce parere aveti de acest meniu, este normal??? Poate totusi trebuie ceva de adaugat si eu nu stiu....... Si inca odata va rog poate imi dati vre-o reteta de mincare sanataoasa si gustoasa.... mersi mult... o zi buna....[flo][flo]
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Tu folosesti cateva ingrediente de care n-am folosit vre-odata si nici n-am gustat. Nu stiu ce gust au nici crupele si nici hrisca. Pot sa-ti zic ca pe la 1 an si 3 luni ii dadeam lapte, lapte cu cereale (cele instant- foloseam Milupa), fructe, supa cu legume si carne, piure de legume cu carne sau ou, branza de vaci, incepusem sa-i dau rosie cu branza (rosia decojita, maruntita, cu branza de vaci). Spre exemplu faceam o supa de pui cu galusti la felul 1 si la felul 2 pasam (sau bucatele daca mananca) carnita de pui cu putin cartof si un ardei copt (plus putin lapte sau supa ca sa ajunga la consistenta dorita). Sau faceam dovlecel umplut cu carne si orez sau alta varianta ar fi dovlecel umplut cu pasta de branza si marar. Anya

draga mea, imi pare rau ca puiul tau are pb, banuiesc ca are un diagnostic pus de un medic...cum s-a ajuns la concluzia asta? oricum, uite am gasit ceva ce te-ar putea ajuta, un regim in cazul persoanelor care au pb cu pancreasul: Sint recomandate: piinea din faina de griu veche de una-doua zile sau uscata (se poate si sub forma de pesmeti); supele de legume (in afara de varza), din crupe (in afara de mei), cu macaroane; carne de vita, de vitel, de gaina, curca, iepure fara grasime, tipuri de peste fara grasime (batog, biban, crap, stiuca) sub forma de cotlete, sufleuri, ciorba cu perisoare (atunci cind bolnavul se simte mai bine, cind este in stadiul de ameliorare temporara). Albusul de ou se foloseste sub forma de omleta, iar in mincare se adauga cite o jumatate de galbenus pe zi. Dintre produsele lactate se recomanda brinza de vaci fara grasime, laptele incorporat in unele feluri de mincare, iar dintre grasimi - numai untul si uleiul vegetal (se adauga in mincare pina la 40 de grame); dintre legume - cartoful, morcovul, sfecla, varza rosie, dovleacul, mazarea uscata sub forma de piure sau budinci. Sint indicate terciurile cu lapte si gris, fulgi de ovaz, arpacas, orez; dintre fructe sint recomandate merele coapte, decoctul de macese, ceaiul nu foarte tare, apa minerala plata, cremele de fructe, compoturile. In stadiul de ameliorare temporara a bolii, dupa sfatul medicului puteti folosi si soiuri de fructe dulci: pere curatate de coaja, cirese, capsuni, chiar pepeni. Se pot consuma legume fierte sau coapte, fara a fi maruntite, produse lactate - brinza olandeza, smintina adaugata in mincare. cred ca sfatul unui nutritionist bun ti-ar fi de ajutor... sanatate multa![pup] ********************************************************* Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010) ********************************************************* [url="https://picasaweb.google.com/eric.filip2011"] ERIC SI FILIP [/url] [url="https://picasaweb.google.com/filiperic2011"]ALBUM NOU[/url] [url="http://lb4f.lilypie.com/xbaop2.png"] Printul Eric are...[/url] [url="http://lb2f.lilypie.com/3DrQp3.png"] Printisorul Filip creste...[/url] [url="http://lumeafermecata.blogspot.com/"]BLOG DE PICI... [/url]

anya mersi mult[flo][flo] dovlecel umplut cu brinza numaidecit am sa-i prepar cred ca o sa-i placa...... eladea2005 la fel mersi , nu am stiut ca crupa de mei nu se poate, chear foarte des o foloseam in meniul lui..... Din vina mea are aceste probleme[bang], pe la 9 luni am inceput sa-i dau brinza de vaca facuta de casa nedegresata, ca sarmanu a ajuns sa faca cite 4,5 scaune moi pe zi, si cind am dat coprologia mi-a spus ca pancreasu este foarte marit si asta numai din cauza la brinza de vaca pentru-ca era grasa.... asa daca am ascultat gura lumii[bang] acuma e mai binisor, slava domnului.... o zi buna fetelor....

Citat:
citat din mesajul lui tanea1988
anya mersi mult[flo][flo] dovlecel umplut cu brinza numaidecit am sa-i prepar cred ca o sa-i placa...... eladea2005 la fel mersi , nu am stiut ca crupa de mei nu se poate, chear foarte des o foloseam in meniul lui..... Din vina mea are aceste probleme[bang], pe la 9 luni am inceput sa-i dau brinza de vaca facuta de casa nedegresata, ca sarmanu a ajuns sa faca cite 4,5 scaune moi pe zi, si cind am dat coprologia mi-a spus ca pancreasu este foarte marit si asta numai din cauza la brinza de vaca pentru-ca era grasa.... asa daca am ascultat gura lumii[bang] acuma e mai binisor, slava domnului.... o zi buna fetelor....
nu te mai acuza - cartile de diversificare asta indica: branzica de vaci. Poate el nu era pregatit, si asta nu aveai de unde sa o ghicesti. Pana la urma, copiii mananca lapte de san, care are o grasime destul de mare si nu au nimic. Pur si simplu a fost sa vi se intample voua! eu ma bucur ca ati realizat repede ce s-a intamplat, si ca poti interveni. DIn ce stiu, cerealele sunt super bine tolerate iar crupele / hrisca sunt cereale integrale; daca le ai si din sursa bio, e un aliment minunat. Legume si fructe atat crude (dar nu banane) cat si gatite la abur ar trebui sa fie inofensive... nu mai stiu ce sa iti sugerez... fa o lista si cere parerea dr-ului, sa taie/adauge ceva. Imi pare rau de problema. Fii tare, se rezolva.
[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2"]Victoria (des.1)[/url], fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Citat:
citat din mesajul lui cleo78 nu te mai acuza - cartile de diversificare asta indica: branzica de vaci. Poate el nu era pregatit, si asta nu aveai de unde sa o ghicesti. Pana la urma, copiii mananca lapte de san, care are o grasime destul de mare si nu au nimic.
Nu compara laptele de vaca cu cel de mama. Nu grasimea e problema, ci nivelul proteic. Laptele de vaca sustine cresterea unui "bebe" de 20 kg. Eu nu i-am dat lapte de vaca niciodata pana acum, iar branzica maxim 10 lingurite. Multa sanatate ! Ps: cartile mele de diversificare nu mentioneaza ca ar trebui sa dau lapte de vaca si produse aferente, copilului, pana in 2 ani. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...