Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Clorul provoaca astm???

Recommended Posts

Dragele mele, am si eu nevoie de o lamurire. E adevarat ca clorul provoaca astm si alergii la micuti? Va intreb asta de cand fetita mea face viroze respiratorii din doua in doua saptamani si medicul mi-a zis ca e posibil sa fi capatat o sensibilitate pulmonara din cauza chestiilor cu care fac eu curat prin casa. Am ramas uluita cand mi-a zis si mi s-a parut ca ma face iresponsabila dar chiar nu stiam asta. Iar in general nu o las pe Alexandra sa intre nicaieri unde tocmai am spalat sau sa vina dupa mine cand fac curat ca miroase urat si e insuportabil pana si pentru mine. Oricum, voi stiati de asa ceva?? Ce sa fac?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

doctorul are dreptate.

-clorul e alergen

-parfumurile sunt alergenice

-substantele chimice sunt alergenice

Spala numai cu apa pt un timp. Cateva luni. Foloseste detergent lichid. In loc de balsam de rufe, pune clatire dubla la masina.

Astmul nu il faci de la clor, insa. Este o reactie a organismului la anumiti stimuli. Tot ce e alregen poate sa declanseze o criza unui bolnav. Eu fac crize de astm de la clor. Supriza a fost ca nu e pe loc, ci peste 2-3 ore se manifesta, de obicei in somn. Si daca scap la adormit, ma trezesc peste vreo 2 ore, cu tuse continua, de 2-3 ori pe minut, si senzatia de sufocare.

P.S. si indeparteaza sursele de praf. Praful este iar un alergen puternic. Scoate mochete, covoare, draperii, jucarii de plush (lasa ce poti spala saptamanal), plapuma de lana, perna de puf (lana si penele sunt alergenice). Lenjeria de pat, corp spala la 60 gr.

Sterge cu mop-ul peste tot, cat de des poti, la 2 zile recomandat.

Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! id="Comic Sans MS">id="size1">
id="right">

Clorul irita aparatul respirator si un copil sensibil va avea tot felul de reactii... Nu mai spala cu substante care miros puternic, clateste bine dupa ce speli si aeriseste si in niciun caz nu lasa copilul in zona pana nu mai miroase deloc.

Eu folosesc la spalatul pe jos spre exemplu apa cu otet, aerisesc bine dupa aceea si totul e ok. Cand spal cu substante care miros o fac cand nu sunt copiii acasa si aerisesc temeinic pana nu mai miroase deloc. Asta din experienta mea de mama cu copil sensibil.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

buna, cat de mica este fata? Merge in picioare sau e-a busilea pe jos.Pentru ca daca merge taras este chiar interzis sa speli pe jos cu substante toxice.Pentru ca ea va linge pe jos chiar daca stai cu ochii pe ea mereu (ceea ce e cam imposibil), plus ca este la distanta mica de parchet si inhaleaza tot.Chiar si la spalat hainele trebuie sa fii atenta ce detergwnt folosesti(eu foloseam doar din cel pentru piele sensibila, si pe care scrie ca e bun pentru copii.Si al meu nu e sensibil.E pacat ca de la varste fragede sa dezvolte astfel de reactii care il vor urmari toata viata, iar daca are deja cu atat mai mult trebuie sa ne ferim sa folosim produse care le fac rau.Clorul emana si chiar atunci cand ti se pare ca nu mai miroase(de fapt te obisnuiesti cu mirosul).Eu nu-l mai folosesc de mult.Mi se pare tare si pentru mine , dapoi pentru un copil.Si nu mai e demult regula ca sa ai casa data cu toate chimicalele ca cica e curata , tocmai pentu ca oricum nu locuiesti in ghena, casa e curata dar de aici nu tebuie sa dam in extrema cealalta sa o facem farmacie, pentru ca atunci cand va merge in colectiv sau afara in parc nu poti dezinfecta nisipul unde se joaca...si riscurile care apar sunt mult mai puternice decat in cazul unui copil care nu e crescut intr-un glob de sticla.

Organismul e bine sa se adapteze la mediu asa cum e el, pentru a putea apara copilulu, deci curatenia obinuita nu exagerata.Si incearca sa elimini substantele toxice.Sa stii ca o spalare cu apa clocotita (eu mi-am luat aspirator din acela cu apa , si curata perfect cu abur )e mult mai bun decat chimicalele din comert.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

[i]

si eu de cand cu cel mic tot aspirator (mai degraba un mop) cu abur folosesc.

Si caut sa dau cu chimicale cand nu este el prin preajma. de multe ori mi s-a intamplat sa simta si cel mai fin miros si sa inceapa sa tuseasca si de atunci am zis ca mai bine evit.

Miri2007

Mai scriu pe reclama mascata

• 2 weeks later...

Dragele mele, va multumesc pentru raspunsurile prompte si iertati-ma daca am intarziat eu cu ele dar tot alerg de o saptamana cu Alexandra la doctor ca de cum s-a schimbat putin vremea s-a ales si cu o raceala urata si am fost foarte suparata. :(

In legatura cu ce va ziceam, din pacate, tot cu chestii cu clor continui sa spal, cel putin la baie, bucatarie si pe jos. Alexandra fiind sensibila ma tem ca daca nu e bine dezinfectat o dau in alte probleme mai ales ca umbla peste tot, cauta, pune manuta, baga-n gurita, ca orice copil. Din pacate, nu-mi permit sa dau banii acum pe un aspirator cu abur si de facut curat trebuie sa fac si nu am gasit nimic cu care sa inlocuiesc mizeriile de produse de spalat wc-ul de pilda, unde nu pot baga aspiratorul. Apa cu otet iarasi nu ma ajuta aici. Asa ca am ajuns sa fac curat noaptea ca sa evit mirosuri care sa-i provoace alergii. :( Dar Roxy, esti sigura ca emana si dupa ce s-a uscat ca atunci nu am rezolvat mai nimic decat sa ma ingrijorez si mai tare. :((

Oana, din pacate faci rau, scuza-ma ca iti spun. Un copil nu trebuie sa traiasca intr-o casa aseptica, ci intr-una curata. Microbii au si ei rolul lor. O vei duce in parc, va pune mana pe ceva si apoi in gura si organismul ei va reactiona imediat, neivatat cu microbii "obisnuiti". :( Decat sa traiasca intr-o casa dezinfectata si mirosind a clor (imi inchipui ca noaptea nici nu ai cum aerisi bine si nici nu ma gandesc la plamanii fetitei tale :(), mai bine intr-una curatata cu apa fierbinte si putin otet, dar cu mirosuri normale, neiritante pentru caile ei respiratorii. Te rog sa te gandesti inca o data :(.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

id="Arial">id="size6">Cand era mica fetita mea si s-a vazut ca are o sensibilitate crescuta la infectii respiratorii, medicul pediatru mi-a atras atentia ca nu numai produsele de curatenie sunt daunatoare copilului ci si deodorantul spray sau parfumurile pe care le folosim noi, parintii. Imi aduc aminte ca nici n-o mai lasam sa intre in baie dupa ce foloseam deodorantul si ca sa scapam de grija asta, de atunci am folosit numai deodorant roll-on.

dar tu suporti sa-ti miroasa casa a clor ca la spital?? nu vrei sa ai o casa cu miros primitor, aerisit?

mai citeam nu demult de unul care spala clantele usilor cu spirt in fiecare saptamana.... zau, da' chiar asa exces de zel cred ca dauneaza el insusi....

copiii trebuie sa traiasca intr-un mediu curat, dar nu intr-un glob de sticla; ce faci cand iti cade copilul in nisip, cand pune mana pe leagane in parc sau pe cate o pisica?

hai sa fim seriosi, un praf de curatat baile si wc-urile, podeaua spalata cu apa curata, bucataria intretinuta zilnic, fara vase ramase murdare si totul va fi ok...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...