Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Lectii pe care le invatam de la copii

Recommended Posts

Am citit ieri acest titlu pe un site si mi-a placut tare mult.Avem pretentia ca stim multe si ii invatam diverse lucruri pe cei mici,dar si ei ne invata pe noi ,in fiecare zi,ne ajuta sa redescoperim lumea prin ochisorii lor curiosi si inocenti si reusesc sa ne predea lectia simpla a fericirii. Cand era micuta,fetita mea m-a invatat sa vad altfel lumea.In graba vietii de zi cu zi,printre probleme si stres,nu mai stiam ce inseamna sa zambesti in fata unei buburuze care sta cuminte pe o frunza de un verde crud.Fetita mea o admira de parca era o minune a lumii.Nu mai stiam ce inseamna sa te bucuri de strigatul tandru al delfinilor,de joaca lor inteligenta...Fetitei mele i se pareau ca sunt magici,si chiar asa si sunt.Fetita mea ma lua de mana si ma obliga sa las treaba si sa dansez cu ea.Imi spunea ca pot face mai tarziu mancarea,sa ma joc mai bine cu ea.Si avea dreptate.M-a invatat sa apreciez ce e mai important in viata.Spune mereu ca familia ei e cea mai importanta.M-a invatat sa ma opresc un pic din goana dupa material si sa admir marea,soarele si sarea de pe peretii din salina,toate parandu-i-se super si mirandu-se de fiecare data de frumusetea lor. Acum,de cand e mai maricica,ma invata zi de zi lectia tolerantei,a generozitatii si a fericirii din lucruri simple.A lovit-o un baietel in clasa si mie imi venea sa il strang de gat,ea in schimb l-a iertat imediat,desi a stat acasa cu comprese la genunchi .Ia singura banuti din buzunar si ii da oamenilor care cer pe strada,spune ca daca ar avea nu ar cere,deci trebuie sa fim buni cu ei.Se bucura de simplul fapt ca suntem impreuna si este mereu vesela si prietenoasa.M-a invatat atat de multe lucruri... Voua ce lectii v-au dat copiii vostri?[:)]
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Baietelul meu m-a invatat sa iert mai usor si mai repede, sa iert cu adevarat. M-a invatat sa spun mai des "te iubesc". M-a invatat sa cred ceea ce spun si sa-mi masor cuvintele caci la varsta lui (3 ani si jumatate) ia totul exact asa cum suna. M-a invatat ca nu exista minciuni justificabile, tot timpul adevarul salveaza cel mai bine situatia. M-a invatat rabdarea, toleranta, bucuria lucrurilor simple, atentia si grija mai mare fata de toate animalutele din jurul nostru (si aici includem si ramele...). Imi face tot timpul rezumatul lucrurilor cu adevarat importante (care sunt extrem de putine) si astfel face ca restul "problemelor" sa dispara, asa cum este normal. mamica de sef mic (08.09.2006) Bucurie!

Da, copiii ne invata sa privim lumea din jurul nostru prin prisma generozitatii, a milei, a iertarii. Ieri baietelul meu a pastrat pentru mine jumatate de portie felul doi de la catering. Si cum venea spre casa, a vazut un om fara brate. Acel nefericit l-a privit in ochi si i-a zis: ''da-mi si mie ceva de mancare" si baietelul meu a scos ceea ce pastrase pentru mine si i-a dat cu toata seninatatea. Cand am ajuns acasa, inca mai plangea pentru omu respectiv, se framanta in fel si chip ce ar trebui sa faca pentru el (si ma implica si pe mine in proiectele lui). As vrea sa am si eu inima asa de curata ca un copil.[flo] Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Cristina, cred ca e inevitabil ca asa se va intampla. dar daca avem grija sa ramana copii atata timp cat, ca varsta, sunt copii, vor avea mereu unde sa se intoarca mental si emotional ca reper ca sa reziste blazarii, cinismului, sarcasmului, rautatii. inocenta nu dispare cu experienta, daca are radacinile adanci si solide in dragostea primita in copilarie. pe mine sonia ma invata zilnic sa nu imi fie frica. parca freedelia sau Sybille povesteau la un moment dat cum, odata devenite mame, si-au retrait cumva conflictele din copilarie si indirect copiii le-au ajutat sa si le rezolve, desi recunosteau ca nu e ok sa se intample asta. ei bine, eu cred ca e ok si e o binecuvantare daca schimbul de dragoste are efect mutual si daca parintii cresc odata cu copiii lor, in bine. [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=149264"]abdominabila[/url] [url="http://madeinromanika.wordpress.com/"]made in romanika[/url]

Eu am invatat impreuna cu copilul meu sa spun "te iubesc"! Nu stiusem niciodata sa spun asta, pt ca nici eu nu o auzisem de la parintii mei (genul: "iubeste-ti copilul in somn, ca sa nu-l rasfeti" si "unde da mama creste"). Am invatat multe si toate se reduc la iubire [pup] Frumos subiect! [flo] P.S. Imi dau lacrimile citind despre fiecare copilas, despre bunatatea si inocenta lor! "Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark Mami de [cavaler] Denis (17.06.2006)

Happi[flo] Multumim pentru subiect. Si eu am redescoperit viata in adevaratul sens al cuvantului, alaturi de fetita mea. Ieri am fost la un supermarket si am cumparat zambile in ghivece pe care dupa ce infloresc le vom planta in gradina blocului, asa cum facem in ultimii ani. Eu care treceam pasiva pe langa orice planta, am redescoperit si ador primavara cand natura revine la viata si fetita mea ma ajuta sa redescopar buburuzele, copacii infloriti, plimbarile impreuna si cu prietenii. Iubesc povestile si filmele de desene animate pe care nu le-am urmarit la varsta potrivita si ii citesc cu placere pentru ca ma transpun in lumea care mi se ofera. Apropo, ieri am fost la filmul "Alice in Tara Minunilor" 3D care a inceput sa ruleze de cateva zile. Va sugerez sa nu il ratati. Este o poveste minunat realizata. cineva acolo sus, ne iubeste!

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii
[url="http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1759"]Ce m-a invatat copilul meu[/url]
Asta n-o citisem. Super!! [flo] pt Mamitzica! "Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark Mami de [cavaler] Denis (17.06.2006)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...