Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

un sfat de la mamici cu copilasi strengari

Recommended Posts

Buna,

am un baietel care se apropie de un 1 si 3 luni. Eu un mic strengar, f. curios, care nici in somn nu sta locului. Primii pasi i-a facut pe la 11 luni, iar pana la un an si o luna a mers numai de mana, dar numai pe unde a vrut el.

Acum acelasi lucru face mai ales cand suntem in parc, curiozitatea e f mare,iar noi il lasam sa mearga pe unde doreste si-l urmam. Insa nu accepta nici in ruptul capului sa mearga de manuta. Daca incerc sa-l iau de mana ca sa nu calce intr-o groapa,sant, sa nu se duca in strada (caci asta e una din tendinte), se smuceste, se lasa pe vine si incepe sa planga.

Ce sfat imi dati, pe langa nelipsita rabdare, cum ar trebui sa procedez ca sa-l invat sa mearga si de manuta?

Mentionez ca in carut nu mai vrea sa stea, in tricicleta din cand in cand, iar din brate se smuceste ca sa-l pun sa mearga.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Angie, draga de tine[flo]...Ce a mai crescut Linu..mare, mare si ce vointa are..Nici al meu nu vrea sa mearga deloc de manuta, dar daca plec ma urmeaza ca un catelus,dar tre sa fiu cu ochii pe el ca daca ii distrage ceva atentia (o bicicleta, o masina, un catel) nu mai vine dupa mine [:D]...Al meu sta in carut, destul de mult, nu face nazuri, dar in general cand iesim afara il las si pe jos..Nici al meu nu sta in tricicleta deloc, asa ca deocamdata e pe post de cuier in hol:P...Al meu cand nu-i convine ceva se da cu capul de parchet..[:I]...Nu-mi plac deloc "apucaturile" astea dar incerc sa fiu pe faza, il iau in brate si il strang la piept ,il mangai, il pup si ii zic ca il iubesc[olala]..se potoleste relativ repede:)..

Multa rabdare iti doresc, k solutii pt problema ta/noastra nu prea am.Va pup!!![pup]

buna, Oana..Linu nici macar nu se tine dupa noi daca plecam..intr-o zi ne-am ascuns, nici macar nu i-a pasat ca e singur, a plecat mai departe, iar noi ca niste catelusi dupa el. E curajos si neinfricat, dar si f ambitios, intr-o zi voia sa se catere in copac. se tinea de el si ridica piciorusele.

Sanatate multa lui Iustin.

exact asa a fost si Cristi. Nu mergea de mana (se aseza pe jos) iar in parc fugea in toate directiile. Si eu m-am ascuns si nici ca-i pasa...

Deci eu il duceam in carut pana in parc si acolo il dadeam jos, sa se duca unde vrea el.

Cel mai nasol am patit intr-un magazin, el nu avea rabdare sa stea langa mine, s-a dus intai la vanzatoare in spate si pe urma a tasnit pe usa afara.. l-am prins in ultimul moment pe strada intens circulata... eram in prag de infarct. Ma mir ca am supravietuit [:D]

Ah, si s-a potolit un pic in jurul varstei de 3 ani.

Asa ca...rabdare si conditie fizica sa ai.

Ingrid si Cristi 8 ani

Eu nu am ce sfat sa iti dau pentru ca si al meu copil face la fel. Si nu doar in parc, ci oriunde. In magazine, pe strada, in curte, el merge doar in partea cealalta de unde mergem noi.

Am incercat in parc sa ne schimbam directia, si-a schimbat-o si el...doar sa nu mearga in directia noastra.

E ambitios si...asta e.

La mine merge daca il iau usor in brate, ii soptesc la ureche diverse, ii zic ca ii arat nu stiu ce....si ma lasa sa il iau in brate. Asa mergem in parc. Ori noi alergand dupa el, ori in brate la noi. Mai sta si in carucior, dar doar cand e obosit rau.

Si acasa isi manifesta independenta si vointa, tipa, plange daca nu primeste ce vrea sau daca nu poate face ce vrea in secunda aia....dar eu zic ca e normal la varsta lor, isi testeaza limitele, sunt curiosi si neinfricati.

A, si n-are nici o treaba daca nu ne vede, fie in parc, fie in vizita cu copii multi...se intoarce si pleaca, nici nu se uita ca e singur sau nu.

[mamica] de Daniel, n.01.02.2010

Mama fericita

Offf, il recunosc in ce povestiti voi pe pustiul meu mai mare (acum are 8 ani). Va mai trece cu timpul pentru ca vor intelege rationamentele. Incapatanarea ramane.

A mers uneori cu distrasul atentiei, alteori mergea daca il anuntatm din timp ce urmeaza sa facem si cu prezentarea avantajelor[:D]. Si noua ne-a scapat in strada. Eu eram pe un trotuar cu cel mic in carucior si sotul pe celalalt cu copilul de mana. S-a smuls efectiv din mana sotului meu si a zbughit-o catre mine...prin fata unei masini. Noroc ca a avut omul reflexe bune. Nu va spun cum mi s-au muiat picioarele. Nu prea ai ce sa faci. Va trebui sa-l supraveghezi, sa ai ochi de vultur ...si la spate.

Anya

Sigur pe la trei ani trece, cel putin la noi asa a fost.De unde nici sa nu vada caruciorul, acum se urca direct pe trici sa il impingi.Ce a mers la noi a fost mersul in carucior impins in fuga (ca parcul nu era apropae si pe jos nu se putea) si iterdictii cat mai putine, ca atunci cand este neaparat necesar sa ii interzici sa nu se frustreze foarte tare. Daca era in brate, neaparat vorbeam si ii aratam frunze, pasari, deci pe cat puteam sa ii distragem atentia.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...