Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Pentru parintii cu copii mai mari

Recommended Posts

Cosmin are 8 ani jumate. Citeam la un alt subiect cum o mamica a descoperit prin palparea scrotului ca un testicul nu este coborat la fiul ei de 7 ani. De atunci mi-a rasarit o idee referitoare la cazul meu personal: de la 5 ani Cosmin se spala singur pe cap si pe corp, iar eu nu-mi aduc aminte sa-l mai fi atins prin partile intime de atunci. Ba dimpotriva, am propovaduit ca e baiat mare si ca nu are nimeni motiv sa-l atinga prin partile intime. Normal ca il vad dezbracat in continuare insa asa in treacat, cand el se imbraca, sau cand intru in baie, sau mai face baie cu cea mica. Acum mi-a rasarit in minte faptul ca, daca ar avea vreo problema de sanatate intima, chiar nu am cum sa vad, nu mi-ar permite clar sa-l ating, palpez etc. Acum intrebarea mea este strict pentru a ma ghida: cand ati renuntat, sau planuiti sa renuntati la aceste atingeri fizice (indreptatite de altfel) si acordati intimitate copilului? Am facut-o prea devreme? Banuiesc ca se cere o educatie a cunoasterii pentru copil (cunoaste-ti corpul si la orice schimbare ma anunti)? Mai exact, la ce varsta ati incetat contactele fizice cu copilul in zonele intime (nu l-ati mai spalat, nu l-ati mai verificat)? Multumesc celor care isi rup din timp sa imi scrie. Mamica de stelute [url="http://alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=5711"]Cosmin[/url] (30 iulie 2001) si [url="http://alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=5693"]Adelise[/url] (11 august 2007)
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu am renuntat cam la aceiasi varsta ca si tine. Decizia per total a fost buna. In particular a existat o problema de sanatate ce nu a stiut sa mi-o semnaleze singur, am descoperit-o accidental. Deci e ok dar din cand in cand, poate anual macar, ar trebui sa se lase si examinat in amanunt daca nu de tine, de medicul pediatru.

Eu am doi baieti mai mari (unul in plina pubertate...bine ca nu vede ca scriu de el[:D]). Eu mi-am luat "cues" de la ei insisi. Cind au preferat sa faca baie singuri, nu m-am mai bagat peste ei. Am discutat foarte deschis despre absolut to ce se intimpla cu corpul lor si sint extrem de deschisi fata de mine cu intrebari. Nu au fost decalotati, gidilati sau inspectati mai mult decit mi-a trecut mina cu sapunul peste ei chiar si cind erau mici. Am ascultat de sfatul medicului si am lasat zona respectiva in pace. Si noi am discutat despre atingerile "appropriate" si "inappropriate". Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."

Eu ma mir ca pana la 7 ani nu si-a dat nimeni seama de asta si nu ma refer la parinti ca nici eu nu stau cu mainile pe scrotul copilului dar la fiecare check-up la doctor l-a verificat sa vada daca i-au coborat testiculele, asta incepand de pe la primele vizite si pana acum la aproape 5 ani ca mereu schimbam medicii, asa e in sistemul militar, doctorii vin si pleaca mereu si atunci de fiecare data e alt doctor si alta palpare. In Ro sau in alte tari nu se verifica chestiile astea?Aidan nu scapa neverificat peste tot la vizitele anuale. Adriana 14w si Aidan Alexander - 4 ani [url="http://picasaweb.google.com/blackpanterro/NewAlbum611081125PM/photo#5210738316991443538"]A ticket to hell has never been funnier[/url]

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro
Eu ma mir ca pana la 7 ani nu si-a dat nimeni seama de asta si nu ma refer la parinti ca nici eu nu stau cu mainile pe scrotul copilului dar la fiecare check-up la doctor l-a verificat sa vada daca i-au coborat testiculele, asta incepand de pe la primele vizite si pana acum la aproape 5 ani ca mereu schimbam medicii, asa e in sistemul militar, doctorii vin si pleaca mereu si atunci de fiecare data e alt doctor si alta palpare. In Ro sau in alte tari nu se verifica chestiile astea?Aidan nu scapa neverificat peste tot la vizitele anuale. Adriana 14w si Aidan Alexander - 4 ani [url="http://picasaweb.google.com/blackpanterro/NewAlbum611081125PM/photo#5210738316991443538"]A ticket to hell has never been funnier[/url]
Exista mai multe situatii: - testicul necoborat = acesta se observa inca de la nastere, nu ai cum sa il "ratezi" in general se opereaza imediat sau pana intr-un an. - testicul retractil = acesta in majoritatea timpului este in scrot dar la anumiti stimuli se retrage sus pe canal datorita muschiului mult mai elastic decat e normal. Acesta in general nu se observa usor. Din pacate acesta poate ramane blocat in canal intre varsta de 4-10 ani cand organele genitale au un "varf" de crestere si muschiul care il sustine se poate retrage mai mult. Sunt cazurile cel mai dese ,descoperite la varste mai mari deoarece parintele/ medicul nu mai controleaza stiind ca sunt la locul lor. - testicul flotant- este cazul testiculului ce se plimba intre canal si scrot in mod frecvent, se descopera destul de repede si se opereaza pana in 2 ani.

Luna, sunt intr-o situatie identica. Nu imi amintesc sa il fi controlat si am citit ieri pe forum despre mamica respectiva. Azi e dimineata ma gandeam si eu cum sa fac. Dar nu se poate, ficior-mio nu ma lasa sa il ating. Nici nu stiu cum sa fac, desi am fost la atatia medici pana acum in 8 ani jumate. Oare nu ar fi descoperit nimeni? Oricum ar fi, baiatul nu ma mai lasa sa il vad gol (se ascunde). Al meu se spala singur- si boxerii tot asa singur si-i schimba. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Iasmin ii explici ce doresti si il rogi pe el la baie sa verifice. Teoretic baietii trebuie sa verifice singurei si in zona aceea asa cum noi fetele ne palpam sanii. Deci nu e necesar sa te uiti tu ci sa il inveti pe el ca din cand in cand la baie sa acorde atentie si zonei intime.

Iasmin, du-l la dr, doar nu se fereste si de el. Noi l-am invatat pe Aidan ca singurii oameni, inafara de el, care pot sa il atinga in partile intime, e doctorul sau parintii(noi in cazul in care se loveste acolo si are nevoie de ingrijire pe langa ce ii face dr), in rest nimeni nu are voie sa il atinga, repetam asta in fiecare zi. Pe Aidan l-au verificat doctorii la fiecare vizita mai ales in primii 2 ani cand mergeam foarte des pt vaccinuri si check-ups. Acum la fel, odata la 6 luni mergem si mereu il palpeaza. Adriana 14w si Aidan Alexander - 4 ani [url="http://picasaweb.google.com/blackpanterro/NewAlbum611081125PM/photo#5210738316991443538"]A ticket to hell has never been funnier[/url]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...