Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Casa langa Bucuresti

Recommended Posts

Buna seara. Suntem o familie cu 2 copii mici. Locuim intr-un apartament in Bucuresti, lucram in oras. Ne bate gandul de putin timp sa ne mutam la casa, noi am vrea in Bucuresti asa mai izolat, dar cum nu ne incadram in bani ne gandim sa ne mutam intr-un sat/oras langa Bucuresti la maxim 25 km. Copiii sunt mici acum si sunt tare dornici sa stam la casa,am fost la ai mei la casa si le-a placut mult. Dar nu stiu pe termen lung cum e, nu sunt izolati - noi aici obisnuiti cu multe locuri de joaca langa bloc- cu transportul, cu viata lor cand or creste putin mai mari, nu simt lipsa copiilor, e dificil cu transportul? Cum e viata langa Bucuresti? Unde v-ati mutat sau unde stiti ca e civilizat- oameni, utilitati, etc. Daca ati vrea sa ne impartasiti din experienta voastra, v-as multumi tare mult. E o deczizie importanta si as vrea sa luam in calcul cat mai multe considerente, avantaje si dezavantaje. Multumesc mult. Berti (august 2010) si Teo (aprilie 2007)
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 124
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Crissteo, sunt cam multe variabile aici. E bine daca va orientati macar la zona, sa stiti de unde sa plecati. In primul rand eu m-as gandi la felul meu/ sotului/ copiilor de a fi. Suntem dispusi sa luam masina sa ii ducem pe copii la scoala/ gradinita in fiecare zi, sa mergem sa cumparam o paine sau sa platim o rata la banca? Daca da, e ok si la 25 km, daca nu, trebuie cautat aproape in asa fel incat sa fie transport in comun sau cel putin perspectiva de a exista in curand. Copiii se pot juca si in curte si sa invite alti copii si in felul asta se va inlocui parcul. Aici iarasi depinde de zona spre care va orientati, sa fie locuita mai mult sau mai putin. Sunt zone in expansiune unde cu siguranta in 2-3 ani se va umple de case si de copii. Trebuie sa va uitati si daca zona are potential. Noi stam la bloc in afara Buc, la 1km de cel mai apropiat autobuz. Zona este in dezvoltare, se construieste in draci si in zona sunt muuulte familii tinere cu copii mici - la noi din 9 apartamente se aduna 11 copii. DAR nu avem parc, deci ei se joaca in fata blocului, nu sunt magazine (cel mai apropiat e la 3-4 min de mers pe jos printre santiere). Ioana, mami de zambarici Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Noi acum suntem in plin proces de cumparare a unei astfel de case. Nu am iesit din buc...dar nici mult numai avem. Casa are centrala proprie...ma uitam acum ca vine gazul cam de 3 ori cat intretinerea mea [:D] nu e f departe de o linie de transport dar nici aproape si totusi ne gandim de acum ce sa facem daca ninge si nu intra cu plugurile...degeaba avem 2 masini. oamenii...sunt cam ca peste tot... e mai liniste dar eu stiu ca prin zona respectiva acum 10 ani era destul de rau. Acum cum o fi norocul. Copilul va merge tot in parc alaturi de alti copii. numai ca vom merge probabil cu masina si nu pe jos ca pana acum. Mai am unele probleme cu diverse insecte sau daunatori...care uneori mai apar la curte...sper din tot sufletul sa nu fie cazul desi sotul imi spune ca ma pacalesc singura daca cred asta... Cam astea sunt problemele pe care le-am identificat acum...cand inca nu ne-am mutat...[:)]

Ioana_Pos, multumesc pentru raspuns. Noi ne-am gandit la zona, am vrea in N, N-E, N-V, adica spre Ploiesti, spre Buftea, spre Moara Vlasiei, dar din ce am vazut eu acestea sunt zonele cu preturile cele mai mari. Cu masina personala o sa fie transportul, dar nu cred ca o sa avem 2 masini. Oricum si eu si sotul venim in Bucuresti la serviciu, tot aici vom aduce si copiii, deci si cumparaturi si plati tot aici vom face daca venim zilnic. Am vrea sa ne mutam pentru curte sa se joace copii- nu ne permitem inca sa luam in Bucuresti, aer mai curat, spatiu mai mare, curticica pentru ceva legume, liniste, pret mai mic teren si casa. Nu stiu daca e foarte dificil cu copiii, ca transport, adica daca eu cu ei 2 vin zilnic dus-intors cu masina daca e posibil sa stea cuminti atata timp, care sunt zonele care sa aiba si transport in comun pentru cazurile in care masina sau eu si sotul nu-i putem transporta. As vrea sa aflu din experienta voastra aceste detalii. Stiu ca nu sunt foarte explicita pentru ca nici noi nu suntem clarificati inca. [flo] Berti (august 2010) si Teo (aprilie 2007)

Si pe noi ne intereaza foarte mult subiectul. Am tot intrebat printre prieteni. Parerile sunt impartite. Cea mai tare faza a fost cand am auzit de o familie care, dupa ce si-a luat casa la curte in afara Bucurestiului si-a mai cumparat si un "apartament de serviciu" in Bucuresti! Unul din motivele pe care l-am retinut (si m-a pus pe ganduri) a fost acela ca au crescut copii si, de exemplu daca vineri aveau nu stiu ce activitati extrascolare si vineri dimineata mai vroiau sa mearga la nu stiu ce teatru sau film...mai bine ramaneau in Bucuresti cu totii pana sambata dupa pranz. Totusi si cautarile noastre continua. Miri2007 Mai scriu pe www.clubuljucariilor.ro

transport in comun pe zona N/NE/NV # 449 : Complexul Prisma - Otopeni - Aeroportul Baneasa - Piata Presei Libere; # 443 : Tincabesti - Saftica - Otopeni - Aeroportul Baneasa - Piata Presei Libere; # 444 : Snagov - Tincabesti - Saftica - Otopeni - Aeroportul Baneasa - Piata Presei Libere; # 448 : Sitaru - Gradistea - Moara-Vlasiei - Balotesti - Otopeni - Aeroportul Baneasa - Piata Presei Libere; # 450 : Balotesti - Otopeni - Aeroportul Baneasa - Piata Presei Libere; # 451 : Moara-Vlasiei - Balotesti - Otopeni - Aeroportul Baneasa - Piata Presei Libere; # 452 : Caldarusani - Gradistea - Moara-Vlasiei - Balotesti - Otopeni - Aeroportul Baneasa - Piata Presei Libere; # Maxi -Taxi: Peris - Tincabesti - Saftica - Otopeni - Aeroportul Baneasa - Piata Presei Libere; Pe DN1 mai departe de Tancabesti nu ai transport in comun, nici macar Maxi -Taxi. Desi imi spunea cineva ca exista maxi taxi pana la izvorani, dar eu nu l-am vazut niciodata si daca aveam de mers la ciolpani trebuia sa fac autostopul pana in ciolpani sau sa merg pe jos. Nina,[gravired] 29s+, [fetita]

Si pe noi ne-a batut gandul sa ne luam o casa la 20km de oras, nu Bucuresti, dar un oras mare. ASa ca intr-o duminica am plecat sa vizitam un lot de case in constructie. Ai sesizat, am zis duminica. Am cronometrat, si din oras de la lucru am facut juma de ora. Asta inseamna in timpul saptamanii 1 ora la un drum, deci 2 ore dus-intors, plus 9h la lucru (minim), fac 11 ore. In aceste conditii cand mai profiti de casa? Ajunsi in satul respectiv, pe mine m-a deprimat faptul ca nu misca musca, nu se auzea nimic, nu vedeai pe nimeni. Era mort. Deci noi dupa respectiva vizita am zis : casa pe coclauri nu-i de noi :). ____________________________ Vicky si Printzesone

Citat:
citat din mesajul lui crissteo
Ioana_Pos, multumesc pentru raspuns. Noi ne-am gandit la zona, am vrea in N, N-E, N-V, adica spre Ploiesti, spre Buftea, spre Moara Vlasiei, dar din ce am vazut eu acestea sunt zonele cu preturile cele mai mari. Cu masina personala o sa fie transportul, dar nu cred ca o sa avem 2 masini. Oricum si eu si sotul venim in Bucuresti la serviciu, tot aici vom aduce si copiii, deci si cumparaturi si plati tot aici vom face daca venim zilnic. Am vrea sa ne mutam pentru curte sa se joace copii- nu ne permitem inca sa luam in Bucuresti, aer mai curat, spatiu mai mare, curticica pentru ceva legume, liniste, pret mai mic teren si casa. Nu stiu daca e foarte dificil cu copiii, ca transport, adica daca eu cu ei 2 vin zilnic dus-intors cu masina daca e posibil sa stea cuminti atata timp, care sunt zonele care sa aiba si transport in comun pentru cazurile in care masina sau eu si sotul nu-i putem transporta. As vrea sa aflu din experienta voastra aceste detalii. Stiu ca nu sunt foarte explicita pentru ca nici noi nu suntem clarificati inca. [flo] Berti (august 2010) si Teo (aprilie 2007)
trebuie sa iei in considerare iarna cat faci pe drum. la fel daca ai vreo urgentza cu copiii unde te duci? cat timp iti ia pana la primul spital.... ce faci cand merg copii la scoala, la gradi...la cat ii scoli dimineaza sa ajunga la 8? plus ca nu prea ai ce sa faci intr-un sat...unde sa te duci...ce sa vezi. noi am stat la Eforie si eram mereu legati de Constantza. iarna am stat izolati cateva zile ca nu se dezapezise pe strada noastra. la fel am stat fara curent aproape 2 zile de eram gata sa inghetzam ca nu aveam nici sobe... sunt probleme cu internetul si alte utilitati. aveam curte dar tot se simtea nevoia de parc, alti copii...si nu era nimic. totul pustiu, doar cainii vagabonzi. eu cred ca 25 km e distantza mare si treb sa gasesti ceva mult mai aproape. michelle

Am amici care dupa cativa ani de stat in case de pe langa Bucuresti sunt acum disperati sa le vanda (nu au cui) si sa revina in buricul targului. Nu numai ca s-au saturat dar sunt si total epuizati de militaria in care s-au bagat. Trezit cu noaptea-n cap, mancat in graba, o ora+ drumul pana la scoli+joburi, regruparea de la scoli+joburi si o alta ora+ pe drum, mancat seara tarziu si imediat la culcare caci vine o alta zi cu trezit cu noaptea-n cap. Timpul liber din weekenduri se duce cu gatitul si intretinerea casei, caci o casa mananca enorm de mult timp cu trebaluitul in comparatie cu un apartament. Pentru o familie cu venituri consistente pentru ca cel putin un adult sa fie mai tot timpul pe langa casa (fie ca-i unul din familie, sau o bona sau o ingrijitoare), da, merita schimbarea unui apartament la oras pentru o casa cocheta cu gradina undeva mai ferit de poluare si agitatie. Pentru o familie ce doreste sa se implice total in viata locala, apeland la scoala din sat, avand un job prin imprejurimi, eventual chiar in agricultura, este iarasi un pas pozitiv. In fond, a lucra campul nu este o rusine ci poate fi chiar un exercitiu de virtute. Dar pentru o familie obisnuita, ce munceste si invata in oras, visul vietii tihnite la casa se va transforma intr-un cosmar. Iar daca visul asta mai este si cladit pe rate ... Sa fim realisti.

Eu locuiesc la 30 km de Bucuresti. Sotul lucreaza in Bucuresti. Eu am 2 job-uri, unul local si unul in Bucuresti. Alergam mult, dar nu ma deranjeaza distanta. Copiii sunt la gradinita in sat si probabil si la scoala vor merge aici. Insa un amanunt important: locuim cu parintii mei care sunt pensionari si au grija copiilor. Daca as fi fost in situatia de a duce zinic copiii in Bucuresti, nu m-as fi bagat in asta! Insa e minunat. Daca ai un job de la 9 la 5, cred ca te-ai descurca. Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...