Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Stresul nu e boala profesionala?!


Recommended Posts

Carmen a plecat dintre noi,s-a dus sus la ceruri,lasind 2 copilasi fara mamica lor pentru totdeauna si-o familie indurerata.Si toate astea din cauza stresului acumulat la serviciu.Si nu e primul caz.In ultimii ani epuizarea la serviciu a omorat cinci oameni in Romania.Si cu toate astea stresul nu e considerat boala profesionala in legislatia muncii din Romania.Si cine plateste pentru toate acestea? Nimeni.Nici o companie n-a fost trasa la raspundere,toti angajatorii negand faptul ca salariatii munceau mai mult de 8ore pe zi.Oare ce putem face?

 

www.blogulluiaurel45.blogspot.com [flo]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 199
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

trebuie sa se faca un raport medico legal care sa spuna de ce anume a decedat saraca si doar atunci putem sa spunem cu exactitate ce anume a ucis-o.

Am un prieten la care i-a murit in brate sotia de 30 de ani, a facut un infarct dupa ce a venit de la serviciu... la rap medico legal au descoperit probele cu inima (valvele erau atrofiate) pe care le avea probabil de ani de zile dar nu a stiut de ele. La noi controalele medicale se fac cam superficial si de aceea vezi oameni tineri care mor de infarct, sportivi care mor la antrenamente, etc.

 

 

 

devii ceea ce practiciid="brown">

www.de-azi.ro

http://oscarfriends.wordpress.com/

 

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin!id="brown"> Erich Maria Remarque.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca si in acest caz, ca in multe altele de oameni tineri care mor subit stresul este doar un factor favorizant, nu e cauza principala. Oboseala si stresul agraveaza o predispozitie sau o suferinta mai veche, nedescoperita.

Si ca de vina este atat sistemul care nu ofera si nu educa oamenii in spiritul preventiei si al controalelor medicale periodice si temeinice, dar si concurenta acerba instaurata dupa revolutie care face ca oamenii sa ceara tot mai mult de la ei insisi, neglijandu-se. Acest ultim aspect este, din pacate, exploatat de anumite firme (constient sau nu )care vad o oportunitate aici de a creste productivitatea angajatilor si de a scadea costurile cu personalul. Eu sunt convinsa ca firma respectiva, daca mai angaja unul/doi oameni putea evita aceasta tragedie prin relaxarea cerintelor/angajat. Dar... au facut o economie modica cu ce pret ?[q]

Din pacate problema este la limita legii, nu cred ca firma nu este acoperita d.p.d.v. al actelor. Ar fi minunat daca s-ar putea da un exemplu, daca acest caz ar trezi unele firme dar si unii angajati care isi asuma cu buna-stiinta stresul si oboseala de frica sau de dragul unor promovari, mariri de salariu.

Deci, dupa parerea mea tragediile de acest tip au mai multe cauze, nici una principala, situate in medii diferite (relatii angajat/angajator, inconstienta, sistem medical) si vor fi greu de prevenit sau rezolvat.

In schimb stiu ca in Japonia acest fenomen a fost raspandit (mai este?) si ca s-a incercat solutionarea. Fetele de acolo, stiti ceva ?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Deus
trebuie sa se faca un raport medico legal care sa spuna de ce anume a decedat saraca si doar atunci putem sa spunem cu exactitate ce anume a ucis-o.Am un prieten la care i-a murit in brate sotia de 30 de ani, a facut un infarct dupa ce a venit de la serviciu... la rap medico legal au descoperit probele cu inima (valvele erau atrofiate) pe care le avea probabil de ani de zile dar nu a stiut de ele. La noi controalele medicale se fac cam superficial si de aceea vezi oameni tineri care mor de infarct, sportivi care mor la antrenamente, etc.devii ceea ce practiciid="brown">www.de-azi.rohttp://oscarfriends.wordpress.com/Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin!id="brown"> Erich Maria Remarque.
align="right" id="quote2">Deus , in cazul multor boli simptomatologia nu exista iar metoele de diagnostic nu intra in screeningul normal.Pt. valve spre exemplu se face ecocardiografie , ori aia se face doar daca ai suspiciuni si motive sa o faci , nu asa , de control.la sportivi apare o crestere a inimii si din cauza asta poate aparea decesul. Sunt si multi care isi risca viata jucand chiar daca stiu ca sunt bolnavi .Si multe rezultate "masluite" doar ca sa mai joace...Stresul este un factor de risc in orice meserie ,in carti este citat stresul medicilor care fac intr-o proportie mare de tot boli cardiovasculare.Am inteles ca in cazul lui Carmen a fost vorba despre miocardita , sau nu e asa?***Fur is for petting**http:/www.4animals.ro/ajuta.html/www.adoptiicaini.rowww.adoptiipisici.ro
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
Si ca de vina este atat sistemul care nu ofera si nu educa oamenii in spiritul preventiei si al controalelor medicale periodice si temeinice, dar si concurenta acerba instaurata dupa revolutie care face ca oamenii sa ceara tot mai mult de la ei insisi, neglijandu-se.
align="right" id="quote2">

Carmen facuse ultimul control in decembrie 2009, si nu s-a gasit nimic in neregula.
Iar in cazul acesta, mai mult ca sigur stresul a fost asumat din cauza crizei economice (la firma la care lucra Carmen au fost concediate mai multe mamici), nu de dragul promovarii.

Moartea in urma epuizarii se numeste sindromul KAROSHI. Din ce scrie pe net, in Japonia sunt din ce in ce mai multe procese pe tema respectiva. Asta scrie presa, dar si eu as vrea sa aflu parerea fetelor ce locuiesc acolo.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

stresul, este dovedit de diversi specialisti, cauzeaza peste 80% din boli. boli care nu se descopera la un control medical de rutina.

iar persoanele tinere, fara antecedente medicale sau in familie, sunt tratate din start ca sanatoase...banalele dureri de cap, inima sau altele sunt puse pe seama oboselii si stresului, fiind indemnati la odihna, regim alimentar si evitarea abuzurilor de cafea, ceea ce nu-i de ajuns. mai ales in cazul durerilor, sau oboselii cronice, musai-obligat controale medicale mai amanuntite.

 

ALEX, operatie pe cord! id="size3">id="red">

 

BAZAR UNIC!!!

 

*********************

 

 

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITAid="red">id="size3">[bonjovi]

 

 

M-am nascut pentru succes!id="size3">id="purple">

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Miocardita poate trece neobservata ca o banala raceala , de fapt este inflamatia muschiului cardiac , nu este congenitala , deci degeaba facuse consult inainte, e ca si pneumonia .

Iar stresul este foarte important , s-a demonstrat ca stresul poate provoca infarcte la pers. care au "inclinatie" spre asa ceva (cazurile persoanelor care au aflat de o tragedie in familie si au decedat sau au facut infarct , avc etc). Am un curs fain cu o schema despre stres , poate reusesc sa o pun aici.

 

***Fur is for petting**

 

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

 

www.adoptiicaini.ro

www.adoptiipisici.ro

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ce nu inteleg eu, este daca se poate dovedi daca cineva s-a imbolnavit din cauza stresului de la serviciu. Bolile cu care dintr-o data te trezesti pot fi puse pe seama unor malformatii ce nu au fost descoperite la controale de rutina, sensibilitatilor sau modului de viata nesanatos al persoanei, deci cu alte cuvinte tot cel care se imbolnaveste ar fi de vina, in niciun caz mediul de lucru (eu asa vad ca se intampa in prezent, atat in mediul privat cat si cel de stat, ca nici acolo nu e mai minunat, orice ar spune presa).

Deci, cum se cuantifica stresul?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...