Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (90)

Recommended Posts

Catia -Gabriel-11 septembrie Twety - Timeea Alessia - 28 septembrieStan Mihaela - Raul Gabriel[blue/] - 1 octombrie Adameasca - Luca Stefan - 2 octombrie Theiuta - Nicolas Alexandru - 3 octombrieLori_k - Alin Cristian - 3 octombrieMi-ela - Dustin - 6 octombrieandreacc - Sebastian - 7 octombrie Fleur - Rose Alexandra - 8 octombrie TaniaM - Eva-Elena - 11 octombrie Davidutza - David - 11 octombrie Ninutza13 - Andreea-Erica - 13 octombrieMadutzu - Lukas - 14 octombrieLiliana Csaki - David - 17 octombrie Marioan - Andrei - 17 octombrie Lorelai182003 - Adrian Antonio - 20 octombrieMJord - Stefan - 21 octombrie (parola: oxygen)gabitzica - Tudor - 22 octombrie Sandrap - Sandra - 23 octombrie Ancuta - Martijn Nico - 24 octombrie Sympa - Andrea - 25 octombrie georgy75 - Andreea - 25 octombrieMonicuta - Anna Cristina - 25 octombrieCarmen77 - Matei Gabriel - 27 0ctombrie Boeru - Radu - 27 octombrie Allya - Alexander Constantine - 28 octombrie Daiana 30 - Aris Alexander - 28 octombrieAligali - Andrei Cezar - 28 octombrieTutzi - Iasmina - 28 octombrie Ana68 - Luana - 28 octombrieMoka - Vlad Stefan - 29 octombrie Lena - Freya - 31 octombrie Bubu - Brian Akio - 31 octombrie Claus - Viviana Alexandra - 1 noiembrieCrisu - Mihai Alexandru - 5 noiembrie 2003Julia23 - Julia Ana-Maria - 6 noiembrie SimonaBB - Eugen Octav - 7 noiembrie Willa - Iulia Maria - 7 noiembrie Dialori - Diana - 9 noiembrieAnca Tanasica - Alexandra Ioana - 10 noiembrie Buburuza - Luana Carla - 11 noiembrie adriana_mihnea - Mihnea Stefan - 11 noiembrie Ciuf - Luca - 11 noiembrieLaura Takacs - Alexander Stephan - 14 noiembrieVikinga - Aldo Daniel - 15 noiembrie Pagurschimag - Fabian Stefan - 17 noiembrie Mitzi - Luca - 20 noiembrieGhizela - Luca - 20 noiembrie Mnicol - Letitia Elena - 21 noiembrie Ver@ - Vlad-George - 21 noiembrie Alinkav - Alexandru Andrei- 22 noiembrie Zeeva - Maia Nicole - 23 noiembrie Larular - Andra - 24 noiembrie Izzy - Yael Clara - 24 noiembrie Nanna - Indra - 24 noiembrie Mariana - Irina Ana Maria - 29 noiembrie Danateo - Matei - 4 decembrie Mihaela Imai - Sara - 5 decembrieAdriana - Olguta - 6 decembrieUmflatzel - Andrei - 6 decembrieCarmena - Stefan Cristian - 9 decembrie Mara03 - Tudor - 9 decembrie Claudia_28 - Alexandra - 10 decembrieElenalove - Alvaro Daniel - 10 decembrie Ven - Markus Andreas - 10 decembrieTinatache - Patrick - 10 decembrienicoki - Maria-Cristina - 10 decembrieVilma - Tudor - 11 decembrie update 2006Dpintilie - Andrei - 12 decembrie Mayumi - Yamato - 13 decembriePaula2003 - Alexandra SimonaR - Codrin - 14 decembrie Claujro - Matei 15 decembrie GinaM - Rebecca Emanuella - 18 decembrieChaton - Cosmin - 21 decembrieCalinescu Lucia - Maria-Lucia - 21 decembrie Super mami - Isabel - 23 decembrieCoryydo - Bogdan - 27 decembrieOnutza - Sean Raphael - 29 decembrie Uki - Maria - 31 decembrie Ellie - Samuel - 9 ianuarie *****************************************************************************************[gravi](8)(9)(10)(11)(12)(6)(7)(8)(9)(10)(11)[copil](11)(12)(13)[url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=22844&whichpage=1&SearchTerms=bebelusi,o

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Asheaa... Ca tot mi se inchid ochii si e numai 22:30[alcool]

Yael este acum la pre-school (aici majoritatea claselor de pre-school sunt in incinta gradinitelor, insa sunt si cateva in incinta scolilor, iar pe viitor vor sa mute pre-schoolul in scoli). Ii merge binisor, se descurca destul de bine saraca cu finlandeza, o vorbeste destul de bine... In ianuarie a avut un test f. important de evaluare pe care l-a trecut cu bine si avem unda verde la scoala [pk], pe care o va incepe undeva pe la mijocul lunii August. Aici toti copiii care implinesc varsta de 7 ani in anul inceperii scolii, sunt obligati sa mearga la scoala.

Citeam de Germania: <From the age of 6/7 (through 9) all children must attend Grundschule or primary school. Parents who are looking for a suitable school for their child have a considerable choice of elementary schools in Germany today:

*State school. State schools are free of charge. A large majority of German students attend state schools in their neighbourhood. Schools in rich neighbourhoods tend to be better than schools in poor ones. Once children reach school age, many middle-class and working-class class families move away from lower-class areas.

-or, alternatively

*Waldorf School (206 schools in 2007)

*Montessori method school (272)

*Freie Alternativschule (Free Alternative Schools) (65)

*Protestant (63) or Catholic (114) parochial schools>

Vikinga, cum e cu Aldo? Ce vor sa zica cu 'Grundschule or primary school'?

Aici sistemul de invatamant este unul egalitarian Nordic system, nu exista diferente, toate scolile sunt la fel de bune, e cam trist cum e in Germania, insa cred ca asa e mai peste tot!

La pre-school nu fac multe chestii, nu-i streseaza prea mult, cam 1 data de 2 ori pe sapt. au 'scoala', au un manual din care invata alfabetul (literele mari) si probabil sa citeasca asa usor... Deocamdata Yael a mea nu stie sa citeasca... si nici n-o prea pasioneaza... Cred ca mai bine se descurca Nardi[alcool] Au si matematica, insa slabut... Pe langa manual mai sunt si materialele educatoarelor...

Acum merg la un curs de innot (toata grupa), au mai mereu lucru manual, sport... si plimbari, excursii (in padure...). Cum imi spunea educatoarea ei la inceput, matematica o poti invata si in natura, in padure, nu trebuie sa stam mereu in clasa.

Va pup, merg la nani... Scrieti si voi please.

Maine citesc cum e cu Sistemul Educational din Spania[:D].

I,J[zana] ,N [auto] & E[zana]

--------------------------------------------------

"One who knows languages feels home everywhere."

(Dutch saying)

Paula, da-mi voie sa te contrazic!

In Romania, asa 'prost' cum e sistemul de invatamant, se face muuuuuult mai multa scoala decat in 'tarile cu apa calda'! La orice nivel! Stii despre cum arata programa de ..... gradinita, sa zicem, de la noi, si cea de dincolo? Stii ce pb. de mate rezolva copiii nostri in clasa a patra?

Am avut elevi plecati in Spania (e doar un exemplu), care au venit inapoi si mi-au zis ca ar putea sa predea ei la clasa, acolo, asa un nivel jos aveau (vorbim de lb. engleza aici, dar si la matematica sau orice materie situatia e aceeasi).

Iti garantez eu, din experienta de 12 ani la catedra, ca un copil destept, de care parintii se ocupa acasa zi de zi (adica ii verifica temele, ii intereseaza ce face el la scoala si cum se descurca) NU are nevoie de nici o meditatie.

Bineinteles ca daca vrea sa-si dea un Cambridge/TOEFL/IELTS, de ex., trebuie sa se pregateasca singur/cu prof. in plus, dar nicaieri in lumea civilizata nu te pregateste NIMENI pt. un examen de lb. recunoscut international PE GRATIS.

Dixit! [:)]

Venera, mama lui Markus (10 dec. 2003) si a lui Mathias (26 dec. 2007)

Citat:
citat din mesajul lui Ven
Paula, da-mi voie sa te contrazic!In Romania, asa 'prost' cum e sistemul de invatamant, se face muuuuuult mai multa scoala decat in 'tarile cu apa calda'! La orice nivel! Stii despre cum arata programa de ..... gradinita, sa zicem, de la noi, si cea de dincolo? Stii ce pb. de mate rezolva copiii nostri in clasa a patra?
align="right" id="quote2"> ...si copiii aia crezi ca sunt fericiti? E chiar asa de benefica muuult mai multa materie? Pt. ce? Mai au timp sa si 'copilareasca'? N-o sa inteleg asta niciodata, de ce de la 4 ani (sau mai devreme[alcool]) copilul tb. sa stie alfabetul, sa citeasca, sa rezolve probleme... La scoala ce o sa mai faca? My God... Au tot timpul sa faca asta la scoala, acum trebuie sa se joace, sa deseneze, sa faca sport, sa-si formeze personaliltatea, sa-i cunosti, sa-i descoperi, nu sa-i obligi si sa-i stresezi... Unde sunt rezultatele la nivel general?Rank Country Education Index 1= Australia 0.993 1= Denmark 0.993 1= Finland 0.993 1= New Zealand 0.993 5 Canada 0.991 6 Norway 0.989 7 South Korea 0.988 8= Ireland 0.985 8= Netherlands 0.985 10= Greece 0.980 10= Iceland 0.980 si Romania undeva pe locul 48... tot e bine[:D] http://en.wikipedia.org/wiki/Education_IndexEu ma las pe mana sistemului de invatamant finlandez, unde copiii sunt copii si unde se merge cu interes si de placere la scoala... Multumesc lui D-zeu ca mi-a oferit o altfel de sansa de a-mi educa copiii...I,J[zana] ,N [auto] & E[zana]--------------------------------------------------"One who knows languages feels home everywhere." (Dutch saying)

Da, dar eu am auzit la psihologi de un fenomen mare si mult mai des intalnit, acela de clacare din cauza materiilor si a volumulii de munca.

Eu nu fac decat engleza si dansuri si am impresia ca-l sufoc pe Paul, nu mai spun de Alex care are zi lumina mediatatii si pregatire la cate ceva. Sunt si ei totusi copii, viata este prea dura si sa stii ca nu-ti foloseste la nimic ce faci in scoli. Putini isi fac o cultura generala doar din scoli, baza fiind tot fam.

Nu-i am inca la scoli, dar dince am citit pe net, si ce vad la coplegi de ai mei, ca nu au timp copii sa respire de teme, .... sunt un pic ingrijorata ce ma asteapta.

Eu nu vorbesc de ce este in afara, nu de unde sa stiu, dar la noi se exgereaza putin cu volumul. De fapt facem din nou scoala noi adultii.

Am 5 ani de facultate, ....si sa stii ca inafara de diploma ca si salariu sau vechime nu-mi foloseste la nimic. Nu mai spun de notele din scoli sau fac. private. Cred si sunt convinsa ca-i prea incarcata programa si ca toti profesorii cum ajung la minister vor ca si cartea lor sa fie in scoli si uita ca sunt copii cei ce o folosesc. Cata matematica se face in scoli, o folosesti in viata inafara de calcule, regula de 3 simpla, si calculele de baza, NU!Eu nu vreau sa ma cert cu tine sau sa te contrazic, mi-am spus parerea si punctul de vedere legat de numarul mare de ore, volumul de carte si timpul alocat acestui volul.

Fetita mea este in grupa mare, face multimi, adunari, scaderi, litere, cuvinte, silabe.....ce va face la grupa pregatitoare? Dar la clasa I? Este prea mult pentru un copil de 4-5 ani(asa sunt in grupa ei)

Paula & Paulid="blue"> (03.01.2006) & Alexandraid="red"> (13.12.2003)

Copiii nostriid="red">

Paula, departe de mine gandul de a ma certa cu cineva.

Mi-am exprimat parerea, care e in dezacord cu a ta.

Izabela, raman la opinia mea.

Si da, copiii aia te asigur eu ca (,) copilaresc. Si sunt mai informati si deschisi la minte, pt. ca au la indemana (in cap) mai multa informatie cu care sa opereze!

O sa-mi mai exprim o parere personala: in aceasta societate/lume moderna, super tehnologizata si consumerista, nu se mai doreste ca populatia sa fie foarte culta/educata/desteapta. Cu cat fiecare e mai limitat, stie mai putine, cu atat e mai usor de condus/dus de nas. Cred cu convingere chestia asta. Si, din pacate, se va alinia in curand si Romania la 'trendul' asta....

Tineti minte ce perioada a fost Renasterea? pe ce se miza atunci? ce fel de oameni plurivalenti multitalentati au trait atunci? ce inventii s-au facut si se capodopere s-au creat? credeti ca se pot crea valori de catre oameni care stiu s-si faca bucatica lor mica de munca, si atat? Eu nu cred.

Venera, mama lui Markus (10 dec. 2003) si a lui Mathias (26 dec. 2007)

Invatamantul romanesc e varza, totul e un haos... ca tu nu vrei sa deschizi ochii si sa vezi, asta-i altceva... Paula a explicat f. frumos, eu n-am nici rabdare, nici timp si nici vreo motivatie sa te fac pe tine sa-ti schimbi parerea[flo]

Incearca sa afli mai mule pareri, chiar aici pe forum se plang mamele... toata lumea stie[alcool] Si in gradinitele de stat e jale, nimanui nu-i pasa de nimic, nu scot copiii afara, ii lasa sa faca ce vor... Si manualele alea sunt de toata groaza... (ma refer cum sunt facute, formulate cerintele, explicatiile... nimic sa fie fun si sa atraga un copil).

Crezi ca aici sau in orice alta 'tara cu apa calda' nu s-ar putea preda (ca volum ma refer) ca in Romania? Crezi ca, copiii nu sunt capabili? De ce nu te intrebi de ce nu o fac? Pt. ca nu e sanatos, pt. ca nu duce la nici un rezultat favorabil. Nu crezi ca, conteaza si ce fel de informatie primesc? In ce mod o primesc? De ce sa-l 'indopi' pe unu' saracu' cu matematica cand lui ii place romana, are alte inclinatii? Si inca ceva, un tocilar nu e neaparat inteligent... Inteligenta nu se dobandeste, ci se mosteneste... Insa e adevarat, poti invata ca sa fi mai destept...

Cand am venit prima data in Finlanda am ramas impresionata de simplitatea oamenilor, de naivitatea lor de a crede ca toti oamenii sunt corecti si cinstiti... de fapt nu asta vroiam sa-ti spun si anume ca aici, in orice mijloc de transport oamenii, copiii isi scot cartea din geanta si citesc! Si ma gandesc pana la urma ca nu tehnologia e de vina, ci oamenii, educatia pe care le-o dau copiilor. Aici copiii nu se uita la TV mai mult de 1, hai 2 pe zi! Ce calculator? Ce internet? In rest, in timpul liber citesc, citesc si iar citesc. Au activitati sanatoase... Oare asa or fi si copiii din Ro?[:D]

Aici avem si biblioteca mobila... intr-un fel de autobuz... Se plimba pe strazi, opreste, mai imprumuti o carte, mai discuti, copiii sunt f. incantati!

Copiii din generatia asta oricum sunt mult mai bine informati decat am fost noi vreodata, de ex. orice ma intreaba copilul acum si sa zic ca eu nu stiu, nu intra in sfera mea culturala, ma uit pe wikipedia, bag un google si gata! Nu mai sunt limitati la doar ce stiu parintii... Si pot afla si singuri... Buna tehnologia asta, nu?[pk]

De ce crezi tu ca informatia primita de la scoala, dupa foile alea ingalbenite e mai buna decat un search cu google?[alcool] Tot timpul actualizat si bine explicat.

Insa oricum aici scoala e scoala, ca d-aia te duci la scoala, sa inveti acolo si mai putine teme acasa... Asa e aici.

Aici nu e moda cu datul copiiilor la meditatii, la pian, la engleza sau mai stiu eu la ce (probabil cu cat mai multe cu atat mai bine [bang]). Aici in general iti poti da copilul la vreun sport, dans, la un workshop... unde pot picta, face diverse lucruri frumoase (si e doar 1 data/sapt., timp de 1 ora -nu gasesti mai des)...

Aici primii 2 ani de scoala sunt generali, unde copilul invata cate putin din toate, se incearca sa li se descopere talentele, aspiratiile... hobiurile... apoi, daca vrei, din clasa a 3-a cui ii place matematica se poate indreapta spre asa ceva, cui ii place pictura apoi se indreapta spre arte, etc. Insa nu e batut in cuie, oricand te poti muta... Si uite asa copilul invata cu placere ceea ce-i place si-l intereseaza, si in viata isi va alege jobul pe care si l-a dorit si va fi fericit si multumit in viata...

Finlandezii nu au nici un stres, nu se grabesc, ce nu a putut fi terminat se poate continua si maine... Fiecare isi face meseria cu placere si isi da tot interesul.

In Ro, la gradinitele particulare, imi zicea soacra-mea (care a fost educatoare/directoare), nu te poti 'lua' de copii, adica sa-i educi, nu face asta ca nu e bine, fii cuminte... ca imediat parintii isi retrag copiii... Vai, te-ai luat de copilul meu!? Sau o colega de-a ei care lucra pt. After School i-a corectat tema unei fetite cu rosu... si a inceput fetita sa planga... I-a spus lui maica-sa si a retras-o pe fetita, adica cum? Copilul meu a gresit? Cum de si-a permis, a?[:D]

Si uite cam asa... Sunt multe, foarte multe de zis insa sper sa incheiem subiectul asta ca pe mine chiar nu ma intereseaza/afecteaza, insa e 'sad' si... viitorul Romaniei si mai si.

Iti doresc numai bine[pup]

In rest, cu ce va mai laudati? Unde este toata lumea? Ce fac copiii?

Ven, Markus merge la grupa pregatitoare? E nerabdator sa mearga la scoala?

Carmen? Ce fac baietii?

Alexandra??? Vikinga? Ciuf? Adameascooo? Elena? Fleur? Liliana? Sympa? Laura? Ver@? Alinka?

Sorry daca am uitat pe cineva, nu e cu intentie[flo]

PUP.

I,J[zana] ,N [auto] & E[zana]

--------------------------------------------------

"One who knows languages feels home everywhere."

(Dutch saying)

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...