Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Copilul meu se trezeste des noaptea

Recommended Posts

Salut, Revin cu un subiect delicat, cel putin pentru mine. Al meu copil (azi implineste 1 an si 4 luni)inca se trezeste des noaptea. Dupa ce adoarme (intre 9-9.30), are un somn, sa-i zic linistit, pana pe la ora 2 iar apoi pana dimineata se trezeste cam din 2 in 2 ore si fara san nu se mai linisteste. Ce am descris e mai mult o medie a trezirilor lui. Se intampla sa se trezeasca si la 12 si apoi pana la 4 dimineata sa doarma linistit, ca mai apoi iar sa se trezeasca des pana dimineata. Ma gandesc ca alaptarea pana la varsta asta i-a format un reflex de a se trezi. Nu as vrea inca sa renunt la alaptare, dar vreau sa gasesc o solutie sa prelungesc somnul lui Alexandru caci e obositor si pentru mine si pentru el. V-ati confruntat cu situatia asta sau cu una asemanatoare? Astept raspunsurile si sugestiile voastre. Multumesc si o zi faina! Monica si Alexandru
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

poate fi o perioada de achizitii pentru copil. Am avut perioade de genul asta cu cea mica - insa nu am intarcat-o. Sanul nu este pentru copil doar mancare - e mult mai mult. A mea a supt pana putin dupa 3 ani - in anii astia au fost perioade mai agitate si mai linistite. Dar noaptea s-a trezit nu de foame (cel putin dupa ce a inceput sa manance si mese solide consistente) ci pentru ca o chinuiau dintii, sau avea o usoara viroza, sau pentru ca era agitata de evenimentele de peste zi, diverse. E un copil foarte independent si echilibrat acum si totusi daca zilele sunt pline sau are inceput de raceala, se trezeste si cauta alinare la mine. mami de [zana] (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si [bonjovi] (ziua cea mai lunga: 21 iunie) Priveste partea buna a lucrurilor [url="http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=6"]oa1 & oa2[/url]

Si noi ne confruntam cu aceasta situati la 2,6 ani, dupa ce tot restul timpului a dormit foarte bine. A inceput de cand merge la gradinita si se manifesta cu trezit des,plans de neconsolat, se linisteste doar daca stam langa ea pana adoarme iar daca se trezeste o luam de la capat. Azi noapte a fost un cosmar,pana la ora 4 am tinut-o asa. Psihologul pune pe seama gradinitei aceste schimbari nedorite. Dar noi ca parinti suntem ingrujorati si oarecum neputinciosi.... [url="http://www.albumdefamilie.ro/cont/elenamitro/albume/"]Eva[/url]

Pustoaica mea mijlocie a avut astefle de perioade pana la 1 an si jumatate. In timp, mi-am data seama ce se intampla. Daca manca bine in cursul zilei (nu numai masa de seara, ci toata ziua) atunci trezirile fie nu mai existau, fie erau mai rare. Cel mic se trezeste foarte des, insa nu i-am gasit un leac. Nici ceva pt dinti, nici mai multa mancare in cursul zilei, nimic nu pare sa il ajute... Ioana, [zana]Rebeca (16.05.2004), [copil] Sara (17.04.2009) si [bebic] Tudor Andrei (16.02.2011)

Fetita mea cea mare abea acum la 3 anisori si-a reglat somnul de noapte. Pana la aceasta varsta nici ea nu dormea bine. Am dus-o la medic dar clinic era sanatoasa tun. Sora ei(are 1 an si 3 luni) in schimb doarme tun. Se trezeste doar la 4-5 dimineata pentru o repriza de supt si adoarme la loc. http://family.webshots.com/photo/2131921170104344787BlsfCF

Offf..deci nu suntem singurii..[flo] Al meu are 1 an si 5 luni..n-a fost alaptat niciodata si tot se trezeste ff des noaptea..mai ales de cand cu dintii e jale[q]..Azi-noapte a urlat continuu de la 3 pana la 5...dar urlat nu gluma de la un moment dat sotul a zis sa mergem la spital ca nu crede ca e de la dinti..parea mai mult sa-l doara burtica..dar cine stie... Nu am solutii pt problema asta..oricum inca mananca noaptea..dar mult mai putin ca inainte..sper ca odata ce ii ies dintii sa avem si noi treziri mai rezonabile..ca numar si durata..[:I]

buna matei are 1 an si jumatate si intotdeauna am avut probleme cu somnul de cand am venit din maternitate niciodata nu a dormit legat mai mult de 4-5 ore la fel si acum noaptea se trezeste destul de des - adoarme pe la 22 apoi incepem la 12.00 la 2.00 cateodata si la 3.00 apoi pe la 4.00 mananca biberon nr. 2 si doarme pana pe la 7.30 - 8.00 dimineata la trezirile din cursul noptii refuza laptele, se trezeste si plange cateva minute (ca si cand ar visa urat) apoi dupa vreo 10 minute adoarme iar ... nu elimin laptele de la 4.00 pt. ca e practic laptele de dimineata pt. el am discutat cu pediatrul si nu a gasit o solutie, de disperare - intrucat nu ni se pare normal sa nu doarma legat peste noapte - am ajuns la neuropsihiatrie [alcool], am facut si un EEG si slava Domnului ca suntem sanatosi, somnul e usor dar copilul nu are nimic ...medical saptamana trecuta am fost la un pediatru specializat in homeopatiesi ne-a dat un ``tratament`` in 3 reprize a cate 5 zile cu pauza 20 zile apoi reevaluare , ar trebui sa `invatam`` sa dormim Doamne Ajuta eu imi pun sperante in el, sotul meu nu este la fel de increzator, daca da rezultate fac cinste ... nu stiu ce sa spun, am avut colici ..rau de tot, acum ne ies masele, dar ideea ca oricum noi nu dormim ... cum spuneam tratamentul asta homeopat e ultima solutie, dc merge va dau de stiri sanatate si somn usor Mami de MATEI din 23.03.2010

SI NOI SUNTEM IN ACEEASI SITUATIE -BAIETELUL MEU ARE 1 AN SI 3 LUNI ...MANANCA BINE , NANA SE FACE LA 20-20.30 CEL TARZIU SI SE TREZESTE PENTRU BIBERON PE LA 3.30-4. AS VREA SA FAC CEVA SA RENUNTE LA BIBERON, MAI ALES CA MANANCA FOARTE BINE DAR NU STIU CUM SA MAI FAC . NOAPTEA INCEPE SA SE FOIASCA , SE TREZESTE SI ASTEAPA SA-I PREPAR LAPTELE ,DACA IL IGNOR INCEPE SA PLANGA. NOI AM TRECUT LA LV... SA ACOMODAT DESTUL DE BINE DAR DIN PACATE NU-I AJUNGE CRED EU... MAI SUNT SI DINTII CARE NE DAU BATAI DE CAP...AM AVUT SI NOPTI DE COSMAR , CAND PUR SI SIMPLU NU REUSEA SA SE CALMEZE. TRAGEM SPERANTE CA SE VOR SFARSI ... mami fericita de Giuliano https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/02Settembre2011ProtezaGiuli [copil] sunt baiat mare

al meu copil pana l-am intarcat la 1 an si 5 luni la fel ca al tau facea, se trezea si numai cu san se culca la loc, daca nu vroiam sa-i dau si incercam sa-i bag suzeta era jale mare, se enerva pe mine el dormea mai bine si nu se trezea asa de des daca dormeam langa el, dar nu am vrut sa ma mut cu el in pat. acum, dupa ce l-am intarcat, inca se trezeste noaptea si ma striga :d, ma duc la el, se joaca un pic in parul meu si adorme la loc. acum a "inlocuit" sanul cu parul, daca pot spune asa. adoarme numai daca se joaca in parul meu. deci tot nu am scapat de treziri. si daca el nu se trezeste, cand ma mai intorc eu de pe o parte pe alta si vad cat e ceasul si imi dau seama ca nu s-a trezit, ma duc si ma uit la el, sa vad daca e bine :))

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...