xandra28 Publicat Martie 15, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 15, 2010 ma confrunt cu o problema care, desi pare banala, eu una cel putin o consider importanta. dintotdeauna am tinut la ora de culcare si, pana anul trecut cand baietelul meu avea 3 ani, am reusit sa o respectam. pana acum un an se culca la ora 9 constant, in fiecare seara. incepand de vara trecuta am ajuns usor usor la ora 10, am zis ca nu-i problema, e vara, e normal, etc, pentru ca acum, tot la fel de usor, sa ajunga sa adoarma la ora 11! ma deranjeaza f tare acest lucru si nu cred ca i-am acordat pana acum atentia cuvenita. un alt dezavantaj este si faptul ca a ajuns sa doarma cu mine, desi dormea singur pana acum 1 an, din diverse motive: am schimbat locuinta si m-am gandit sa-i fac mai usoara trecerea, plus ca a avut de-a lunbgul anotimpului rece diverse viroze mai mult sau mai putin usoare si am vrut sa-i fiu aproape (mai ales in cazul in care a ajuns de cateva ori la crize de tuse). in fine, problema mea cea mai amre acum este ora. e adevarat ca stingem lumina la 10, nu mai devreme, dar sta constant 1 ora treaz inainte sa adoarma. cand ma gandesc ca luna asta se schimba ora si ca astfel vom ajunge, cine stie, poate la 12 noaptea cu culcatul, ma ingrozesc. astept sfaturile voastre. mama strumfului povestea nasterii varsta lui vladut Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Luna1 Publicat Martie 15, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 15, 2010 Cu speranta ca nu apar iarasi conflicte ca pe la alte topicuri cu aceeasi tema imi permit sa te intreb cate ceva. Mai doarme la pranz? Daca da de la ce ora la ce ora? In principiu un copil care se trezeste la ora 5 dupa-amiaza (este doar o prezumtie) nu se mai poate culca la 9. La ce ora se trezeste dimineata? Fetita mea de doi ani si 7 luni se trezeste intre 7 si 8 dimineata, doarme la pranz doar o ora, o ora jumate maxim, intre 12,30 -1,30 sau 2,00 si seara se culca la max 9. La 8,30 incepem pregatirile la 9 e adormita in general. Are zile cand nu doarme deloc si atunci la 7,30 -8 seara doarme. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xandra28 Publicat Martie 15, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 15, 2010 nu am stiut ca au fost conflicte pe acest subiect... parerea mea e ca fiecare face ce crede mai bine pentru copilul sau... ai dreptate, in w/e i-am cam stricat programul, a ajuns sa se culce la pranz la 2-3..... ieri s-a culcat la 4!!!! adica a adormit la 4, eu l-am culcat pe la 2.30. de trezit se trezeste constant la 7, dar iarna asta mai mult a stat acasa decat la gradi si-atunci e mai putin obosit..... mai e o problema si faptul ca doarme cu mine si-atunci trebuie sa fiu si eu gata de culcare f devreme, daca il las singur nu vocifereaza dar nu se culca, sta cu ochii pe pereti, etc...... mama strumfului povestea nasterii varsta lui vladut Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Luna1 Publicat Martie 15, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 15, 2010 Xandra daca nu e obosit poate e bine sa iei in consideratie sa nu-l mai culci la pranz, astfel la ora 8 seara poate fi in pat. Fatul ca nu vocifereaza seara la culcare daca il lasi singur e super. Eu personal, daca fiica mea n-ar urla ca din gura de sarpe daca plec de langa ea pana adoarme(cum face acum) as lasa-o cu ochii pe pereti, iti garantez ca daca sunt obositi adorm. Depinde binenteles cat de obosit este. Poate merita sa incerci sa pui o poveste cu sonor incet pe cd, si sa-l lasi sa adoarma in ritmul lui. Iar peste zi activitati cat se poate, alergat, etc, si merita sa observi, poate chiar nu mai are nevoie de somnul de pranz. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xandra28 Publicat Martie 15, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 15, 2010 bine, poate am exagerat ca nu vocifereaza....... mai vocifereaza, dar cateodata scap :) nu-mi place ca s-au redus simtitor orele de somn/zi, doarme in total 9-10 ore, de la 13 cat dormea acum un an. plus ca sunt adepta somnului de pranz, nu prea sunt de acord sa il sarim....... greu mama strumfului povestea nasterii varsta lui vladut Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xandra28 Publicat Martie 15, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 15, 2010 revin.... plus ca are nevoie de somnul de pranz, uneori chiar el cere... e o idee buna cu povestea pe cd, si eu ma gandeam. mama strumfului povestea nasterii varsta lui vladut Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ymca Publicat Martie 15, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 15, 2010 noi am gasit o solutie combinata mereu se trezeste la ora 7 dimineata, cu variatiuni de jumatate de ora dupa gradinita, la 13.30, are 1 ora de activitati relaxante, in apropierea patului sau chiar in el - povesti, niste desene animate, ceva colorat sau stat in pat la taclale. este timpul in care ea se odihneste. de 2 ori pe saptamana, doarme la pranz. ciclul este 2-3 zile fara somn la pranz, urmata de una cu somn. consider ca atunci se simte ea obosita, in rest nu insistam cu somnul de pranz. dupa-amiaza iesire afara; eu ma intorc de la birou pe la 18.30-19.00 si avem trasee: joc in fata blocului, parc, mers la benzinarie[:D]si luat de bunatati, un shopping, un loc de joaca la mall - ceva care sa implice aer, alergat si cativa copii la 20.30 ne intoarcem acasa si facem repede dus, pijama, lapte, dinti si cand ajunge pe perna ei, pur si simplu se intinde in pat, eu sting lumina si aprind o lampa si aud deja primul sforait[:D]. daca nu iesim afara stric tot rostul - toate dureaza mai mult. ea e mai nervoasa, mai putin dispusa sa doarma, si nici eu nu ma simt prea bine. deci solutia care merge la noi momentan este cea a combinatiei de zile cu si fara somn de pranz + ieseala! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xandra28 Publicat Martie 15, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 15, 2010 adevarat, nu prea am iesit iarna asta din casa........ exact ce spuneam, nu e suficient de obosit de cele mai multe ori. mama strumfului povestea nasterii varsta lui vladut Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lulu77 Publicat Martie 15, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 15, 2010 xandra, se pare ca ai gasit singura raspunsul! Scoate copilul afara, la aer,lasa-l sa alerge, sa isi consume energia si ai sa vezi ca totul se va schimba.Indiferent de vreme, trebuie sa fie scos la aer,mai ales acum ,vine calsura. Poate e cazul chiar sa practice un sport adecvat varstei lui. Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007) www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/ "Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!" Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cygni Publicat Martie 15, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 15, 2010 Nu cred ca te consoleaza cu ceva dar fetita mea de 2 ani si 7 luni se culca pe la 23, 23:30. In zilele in care nu doarme la pranz se culca la 22. Se mai trezeste si noaptea iar dimineata la 8:30. La pranz doarme cel mult o ora, deci n-am facut nicio afacere daca nu o culc fiindca dupa-amiaza e mai prost dispusa si oricum nu se culca mai devreme. Asta in conditiile in care iese afara zilnic la joaca si spre pranz si dupa-amiaza. baietelul tau deja e "mare", eu nici nu visez ca a mea sa doarma la pranz la varsta fiului tau :( si cand era bebe tot putin dormea -in comparatie cu media orelor de somn. ma gandesc ca el crescand e posibil sa simta nevoia sa-si reduca orele de somn. asa ca sfaturi nu am, poate au altii si pentru mine, caci asa e ea, nu poate dormi mai mult. chiar cand era mai mica si se culca mai devreme se scula pe 5 jumatate, 6 dimineata, distractie mare[:D], deci numarul orelor de somn tot acela era. It is a miracle that curiosity survives formal educationid="teal">id="Verdana"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.