Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cauciucul se digera in stomac?

Recommended Posts

Buna ziua!

id="left">Am sa scriu povestea ''cauciucului'' care ne terorizeaza de aproape 2 saptamani.Miercuri seara(28 septembrie) eram la munca si ma sun sotul disperat ca baietelul nostru in varsta de 2 ani si 7 luni a inghitit un cauciuc de la roata unei masinute de jucarie.Mi-a povestit ca l-a pus la culcare si la un moment dat l-a auzit inecandu-se foarte tare,tusea si nu putea lua aer.Pana la urma a inghitit puternic si s-a linistit.Cand s-a uitat sotul meu piticul luase un jeep de jucarie si ii scosese toate cauciucurile de la roti iar unul lipsea.Am fost cu copilul la doctor de urgenta si ne-au spus sa stam linistiti ca daca nu s-a oprit in gat si a ajuns in stomac il va scoate pe cale naturala in cel mult 4-5 zile(doctorul era pediatrul lui de la policlinica din oraselul unde locuim).Am asteptat pana marti cand am decis sa mergem la spital pt o radiografie pt ca nu a iesit in kk.Am ajuns la spital i-au facut o simpla radiografie pe care oricum nu se pot vedea obiecte din cauciuc,si ne-a asigurat un doctor chirurg ca acel obiect nu ii face rau si sa mai asteptam 5-6 zile sa il scoata in kk.A spus ca daca nu il scoate sa ne prezentam azi la spital pt o noua radiografie si ca il vor scoate ei cu un tub baggat prin gurita pana in stomac.Azi ne-am dus iar la sptial pt ca nu l-a scos.I-au facut iar radiografie simpla (nu inteleg de ce pt ca oricum toti spun ca nu se poate vedea) si noul doctor peste care am dat a spus ca este posibil sa se fi digerat in stomac si sa il fi scos bucatele si ne-au trimis acasa.
id="left">Sunt foarte ingrijorata pt ca nu am mai trecut prin asa ceva si nu am idee.Avem in stomac enzimele necesare pt a digera un cauciuc?Poate exista cineva care a mai trecut prin ceva asemanator sa imi poata dea un sfat.Au spus sa stam linistiti si sa venim doar daca micutul prezinta dureri abdominale sau daca vomita[q]Precizez ca starea copilului e f buna ,mananca normal are scaune normale ca si inainte de ''accident''.
id="left">

Andreea[mamica]de pui mic[copil]Lukas-Nikolas08 03 2009

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Andreea, cauciucul nu se digera in stomac, stai linistita. In general, obiectele inghitite se elimina in 2-3 zile prin fecale. Eu altceva nu inteleg....de ce a zis dr sa asteptati 4-5 zile?

In doua saptamani trebuia sa elimine si mama cauciucului. Sunteti siguri ca a inghitit roata? Copilul ce zice? Poate roata a zburat pe undeva prin casa si nu a inghitit nimic.

Mamica lui Cristian

Draga mea du te la o clinica privata sa i faca niste examene computerizate ca nu i de gluma....rezolva te rog situatia.Nu stiu unde a terminat doctorul asta studiile(poate in ro?) ca sa se aventureze sa dea verdicte fara examene amanuntite pt un puiut de om.

Altceva....de acum inainte mare grija la cumparatul jucariilor....mai bine mai putine si mai scumpe dar SIGURE!

Pupici si sanatate tie si puiului tau[pup]

exista o foarte mica posibilitate ca acel cauciuc sa nu fi fost deloc inghitit, ci sa fi sarit cine stie pe unde prin casa, in momentul in care baietelul a tusit. pana una-alta, cautati cu atentie in camera copilului, in pat, sub saltea, intre pat si perete, etc.

in astea doua saptamani care au trecut de la incident era eliminata si mama rotitei, in kk. e posibil, totusi, ca acel cauciuc sa se fi oprit undeva intr-un pliu al intestinului gros. intrebati medicul daca ar fi utila administrarea unui laxativ sau efectuarea unei clisme, astfel incat sa se goleasca intestinul cat mai mult.

nu mai iradiati copilul degeaba. poate ar fi mai indicata o endoscopie, intrebati medicul daca se face la o varsta asa mica si daca au in spital dotarile necesare.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Carmaw asta am sa fac ,am sa merg la o clinica particulara pt ai face un iperiho(nu stiu cum se spune in romaneste) un fel de ecografie cu un gel pe burtica.Sa sti ca masinuta era f scumpa si i-am dat-o pt ca nu avea parti mici dupa cum am spus rotile sunt de marimea unui dop de sticla din plastic deci f mare.Am considerat ca nu pot fi inchitite dar Lukas mi-a demonstrat ca m-am inselat[q]

id="left">CorinaDani asta am facut ...am intors casa cu fundu' in sus ,am tras mobile am ridicat covoare si nu numai la el in camera ci in toata casa dar nu am gasit cauciucul si dupa cum am spus el s-a inecat si dupa aceea a inghitit puternic de aici am tras concluzia ca a fost inghitit cauciucul.
id="left">Multumesc de raspunsuri.

Andreea[mamica]de pui mic[copil]Lukas-Nikolas08 03 2009

Buna!

Ar trebui sa mergi sa ii faci cateva teste, incearca sa faci asta cat mai repede. E posibil sa il fi eliminat deja, dar mai bine sa fii sigura. In astfel de cazuri, poate ca e mai bine sa discuti si cu alt medic decat cel la care ai fost si ti-a zis ca s-a topit in stomac. Sanatate multa pentru cel mic, sunt sigura ca va fi totul in regula!

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...