monabella Publicat Octombrie 11, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 11, 2011 OK, fac in seara asta zacusca si n-am chef sa mai fierb borcanele in baim-marin, sa le las in paturi pina a doua zi etc. Daca pun aspirina in borcan, dupa ce torn zacuca luata de pe foc, e suficient ca sa nu faca flaore? A i ncercat cineva? Am tot cautat pe net dar n-am gasit nimic in acest sens. Multumesc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miriama Publicat Octombrie 12, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 12, 2011 e ok, dar eu tot le pun in paturi Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gogosel Publicat Octombrie 12, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 12, 2011 poti sa pui aspirina doar dc nu mananca niciun copil din ea. ei nu au voie aspirina pana pe la 12 ani. poti sa aplici cu succes si sterilizarea in multe paturi sau varianta la cuptor. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
madau Publicat Octombrie 12, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 12, 2011 Eu n-as pune aspirina, mai ales ca la copii trebuie evitata. Maica-mea cand face zacusca o pune fierbine in borcane apoi le capaceste si le pune in cuptorul cald (oprit)si le lasa sa se raceasca pana a doua zi. Apoi le depoziteaza puse cu fundul in sus pe raft, in asa fel nu poate intra aerul. Tin de minune toata iarna Madau siid="Comic Sans MS">id="black"> [zana]Alexia Miruna (15 dec 2005)id="Comic Sans MS">id="red"> povestea nasterii Mirunei, filmulet aniversar filmuletze poznase 1 si 2 bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX[foto]id="Comic Sans MS"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monabella Publicat Octombrie 12, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 12, 2011 Mersi mult. Pina la urma aseara n-am mai avut timp sa stau sa bibilesc zacusca asa ca am pus-o in slow cooker pina azi dimineata. Am scos-o din priza cind m-am trezit; diseara cind ajung inapoi de la job o sa fie rece. Cred ca e musai sa o mai fierb nitel sau sa o pun direct in borcane si sa o fierb. Daca pun borcanele la fiert se pun fara capac sau dupa ce le-am pus capacul? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Octombrie 12, 2011 Raport Distribuie Postat Octombrie 12, 2011 Citat:citat din mesajul lui gogoselpoti sa pui aspirina doar dc nu mananca niciun copil din ea. ei nu au voie aspirina pana pe la 12 ani. poti sa aplici cu succes si sterilizarea in multe paturi sau varianta la cuptor.align="right" id="quote2">pfoai, stau si ma intreb cata aspirina am ingerat inainte de a implini 12 ani, fara sa avem habar ca este daunatoare ? bunicile si mamele noastre asa erau obisnuite sa procedeze pe vremea impuscatului, daca nu gaseau conservant la alimentara, puneau aspirina in zacusca, bulion, etc.cred ca si conservantul ala tot acid (acetil)salicilic continea. ba mamaie isi facuse o pila la farmacie, ii daduse laboranta un borcan mare (d-ala maro, din sticla groasa, cu dop de sticla) plin cu acid salicilic pudra, stiu sigur ca il folosea la zacusca.abia in ultimii ani, dupa revolutie, s-a auzit/stiut despre sindromul reye si interdictia de a administra aspirina copiilor cu varsta sub 12 ani...Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monabella Publicat Octombrie 12, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 12, 2011 Multumesc de sfaturi. Aspirina nu e relevanta pt mine. Nici un memberu al familiei nu e sub 12 ani (mai putin pisicile dar ele nu papa zacusca) deci asta nu e un issue. Ca sa fiu sincera mai degraba prefer aspirina decit conservanti cu e-uri. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gogosel Publicat Octombrie 13, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 13, 2011 Citat:citat din mesajul lui CorinaDaniCitat:citat din mesajul lui gogoselpoti sa pui aspirina doar dc nu mananca niciun copil din ea. ei nu au voie aspirina pana pe la 12 ani. poti sa aplici cu succes si sterilizarea in multe paturi sau varianta la cuptor.align="right" id="quote2">pfoai, stau si ma intreb cata aspirina am ingerat inainte de a implini 12 ani, fara sa avem habar ca este daunatoare ? bunicile si mamele noastre asa erau obisnuite sa procedeze pe vremea impuscatului, daca nu gaseau conservant la alimentara, puneau aspirina in zacusca, bulion, etc.cred ca si conservantul ala tot acid (acetil)salicilic continea. ba mamaie isi facuse o pila la farmacie, ii daduse laboranta un borcan mare (d-ala maro, din sticla groasa, cu dop de sticla) plin cu acid salicilic pudra, stiu sigur ca il folosea la zacusca.abia in ultimii ani, dupa revolutie, s-a auzit/stiut despre sindromul reye si interdictia de a administra aspirina copiilor cu varsta sub 12 ani...Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)align="right" id="quote2">atunci nu pot sa spun decat ca ai avut noroc ca sindromul Reye te-a ocolit! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
diana11 Publicat Octombrie 13, 2011 Raport Distribuie Publicat Octombrie 13, 2011 Nepotul meu a facut soc anafilactic de la o aspirina, avea 18 ani pe atunci si nu stiu cum ar reactiona dupa ce ar manca zacusca cu aspirina...Eu nu as pune aspirina in conserve mai bine ma chinui un pic si stau linistita. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mirela0521 Publicat Noiembrie 29, 2011 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 29, 2011 fetelor cateodata pe unele dintre voi chiar nu va inteleg!!!! adik stati sa coaceti si sa curatati ardeii si vinetele, apoi ceapa, sa faceti sos de rosii ca sa faceti o zacusca cat mai naturala si mai gustoasa, si cand este sa o puneti la borcane va puturositi de-a dreptul?!? ce mare branza sa sterizezi timp de 20-30min 10 borcane de zacusca. sau sa le asezi frumos intre 2 paturi pana a doua zi?? serios acum... eu + 1 pereche de pitici zgubilitici Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.