Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

nu stiu daca e bine unde postez dar am nevoie de parerea unor parinti in primul rand

am o fetita de 2 ani jumate,pe care de cand a murit mama mea nu am avut cu cine sa o las si am apelat la familia sotului meu

desi sunt f multumita de felul in care au grija de ea,nu imi place deloc ca o invata sa vb urat(ea e mica si i se pare amuzant ca acolo are voie sa vorbeasca si acasa nu!!)si o alinta exagerat de tare,atat de mult incat de multe ori simt ca nu mai am rabdare cu ea,plange din orice,i se pune pata pe un lucru(gen tastatura de la pc sau tablouri sau...si trebuie sa i dai atunci cand i le ceri)[bang]

daca sta mai mult de o saptamana cu noi acasa in timp isi revine dar cand o aduc de la ei e sub orice critica

am apelat la ei pt ca stiu ca au grija de ea cu exact atata dragoste ca si mine si o indragesc toti f mult ,ceea ce la gradinita nu este posibil,acolo nu stau cu grija ei chiar daca uneori o las si 2 sapt pt ca eu si sotul avem un program incarcat

intrebarea este:datorita faptului ca acolo fetitei i este f bine,e ingrijita ,mancata ,schimbata,scoasa afara etc etc,pot trece peste faptul ca din pacate nu i se ofera educatia pe care eu as dori sa i o ofer???

astept un sfat de la voi pt ca problema asta deja ma apasa de prea mult timp si nu am avut cu cine sa vorbesc despre asta.va multumesc!

,,IDEALUL ESTE INVIZIBIL OCHILOR''

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Stii cum stau lucrurile? Daca apelezi la ei trebuie sa stii din start ca este imposibil sa se poarte cu copilul tau exact cum te porti tu. Este practic imposibil asa ceva. Sunt de acord cu faptul ca daca este sa te ajute cineva, atunci sa te ajute in modul in care vrei tu dar practic este cam greu de realizat.

Ce poti face este sa ii rogi sa nu o mai invete cuvinte urate. Si eventual sa insisti asupra acestui aspect. Tototdata poti impune anumite limite de rasfat desi aici este mai dificil. In primul rand: esti sigura ca vrei sa o rasfete mai putin? Doi: crezi ca daca ai sta tu cu ea nu ai rasfata-o la fel? Trei: te-ai gandit ca este firea ei sa fie alintata fara sa fie exagerat de rasfatata. Toti copiii de varsta ei se alinta si au pretentia sa li se faca toate poftele.

Bafta si rabdare multa!

Pai ar fi o varianta sa incerci sa stai de vorba cu ei si sa le explici sa isi schimbe atitudinea fata de copil si sa punctezi problemele astfel incat sa nu se supere, avand in vedere ca iubesc copilul si il ingrijesc bine.

Gradinita e o varianta la fel de buna, in masura in care gasesti o gradinita ok. Dar aici sunt 2 aspecte. Primul ar fi ca in acest moment (perioada anului si varsta copilului) nu o poti da decat la o particulara. Al doilea aspect, pe care cred ca ar trebui sa-l iei deja in cosiderare, este sa o dai la toamna la gradinita de stat (deja la toamna se indelinesc criteriile de varsta si perioada de inscriere) sau particulara, cum doresti. In acest ultim caz, oricum se impune o discutie cu bunicii, referitoare la ceea ce te deranjeaza pt perioada ramasa pana la toamna.

Roli mami de Andrei [copil](16 ianuarie 2008) si Marc [bonjovi](9 iunie 2006)

ANDREI

MARC

VACANTELE NOASTRE IN 4

BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Citat:
citat din mesajul lui nikol24
nu stiu daca e bine unde postez dar am nevoie de parerea unor parinti in primul randam o fetita de 2 ani jumate,pe care de cand a murit mama mea nu am avut cu cine sa o las si am apelat la familia sotului meudesi sunt f multumita de felul in care au grija de ea,nu imi place deloc ca o invata sa vb urat(ea e mica si i se pare amuzant ca acolo are voie sa vorbeasca si acasa nu!!)si o alinta exagerat de tare,atat de mult incat de multe ori simt ca nu mai am rabdare cu ea,plange din orice,i se pune pata pe un lucru(gen tastatura de la pc sau tablouri sau...si trebuie sa i dai atunci cand i le ceri)[bang]daca sta mai mult de o saptamana cu noi acasa in timp isi revine dar cand o aduc de la ei e sub orice criticaam apelat la ei pt ca stiu ca au grija de ea cu exact atata dragoste ca si mine si o indragesc toti f mult ,ceea ce la gradinita nu este posibil,acolo nu stau cu grija ei chiar daca uneori o las si 2 sapt pt ca eu si sotul avem un program incarcatintrebarea este:datorita faptului ca acolo fetitei i este f bine,e ingrijita ,mancata ,schimbata,scoasa afara etc etc,pot trece peste faptul ca din pacate nu i se ofera educatia pe care eu as dori sa i o ofer???astept un sfat de la voi pt ca problema asta deja ma apasa de prea mult timp si nu am avut cu cine sa vorbesc despre asta.va multumesc!,,IDEALUL ESTE INVIZIBIL OCHILOR''
align="right" id="quote2">Poti sa le spui rudelor care au grija de ea sa nu o mai invete sa vorbeasca cuvinte urate. Dar in privinta rasfatului, daca ar fi mai severi cu ea ti-ar conveni mai mult? Si fetita mea cere anumite lucruri si tb sa i le dau atunci caci altfel incepe si tipa la noi, dar eu nu am considerat vreodata ca este prea rasfatata. De exemplu, ei ii place muzica foarte mult dar neaparat sa fie ritmata, altfel e jale cu ea.De vreo sapt se culca numai pe la 12, gaseste tot felul de pretexte sa nu doarma, ba vrea la tati, ba vrea muzica, ba gaseste vreo minge cu care sa se joace, dar eu nu vad asta ca pe un rasfat. La mama mea i se pune pata pe icoane, si cum are vreo 5 in casa biata de ea i le da sa se uite la ele, apoi tot fie-mea o pune sa le aseze la loc, dupa care i le cere sa le dea jos si tot asa. Acum tu cum vrei sa stea acolo unde o asezi tu si sa astepte sa i se spuna ce sa faca? Cum se comporta cand sta la voi?mamica de fetita si [gravi] 31s+ cu [baietel]

ok deci fetita mea este in parametrii normali ai rasfatului nu?deci aici rasuflu usurata,sincer cand e cu noi acasa nu se alinta atat.nu palnge din orice sau alte chestii,dar se pare ca eu am o problema ca vreau un copil care sa stea eventual zmirna[bibe]aici gresesc si mersi ca mi ati deschis capul[iartama]

am incercat si eu sa vb cu ei si sotul meu,fetita sta la sora sotului(nasa ei de botez)iar ea ne a spus ca e ok sa invete copilu si bune si rele dar e un pic exagerat la 2 ani pt ca ea inca nu face diferenta si sa merg undeva cu copilu si sa aud ca zice "FA" imi fuge pamantul de sub picioare...

asa ca situatia este destul de dificila,oricum mersi mult pt sfaturi

Citat:
citat din mesajul lui nikol24
ok deci fetita mea este in parametrii normali ai rasfatului nu?deci aici rasuflu usurata,sincer cand e cu noi acasa nu se alinta atat.nu palnge din orice sau alte chestii,dar se pare ca eu am o problema ca vreau un copil care sa stea eventual zmirna[bibe]aici gresesc si mersi ca mi ati deschis capul[iartama]am incercat si eu sa vb cu ei si sotul meu,fetita sta la sora sotului(nasa ei de botez)iar ea ne a spus ca e ok sa invete copilu si bune si releid="size4">id="red">id="size2"> dar e un pic exagerat la 2 ani pt ca ea inca nu face diferenta si sa merg undeva cu copilu si sa aud ca zice "FA" imi fuge pamantul de sub picioare...asa ca situatia este destul de dificila,oricum mersi mult pt sfaturi,,IDEALUL ESTE INVIZIBIL OCHILOR''
align="right" id="quote2">Eu aici vad o problema: ce e ok pt copil ar trebui sa stabiliti voi parintii si nimeni altcineva.Roli mami de Andrei [copil](16 ianuarie 2008) si Marc [bonjovi](9 iunie 2006)ANDREIMARCVACANTELE NOASTRE IN 4BAIETII MEI IUBITISe zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Cu rasfatul , treaca mearga. Eu vad altundeva problema si imi suna cunoscuta ( de la cumnatii mei ) ... si ei invata copilul mic sa spuna prostii ca cica sunt simpatici ... asta e cea mai mare tampenie pe care am auzit-o !!! Mie nu-mi convine sa aud injuraturi din gura unui copil care in primul rand nici nu stie ce inseamna. Eu voi naste in curand dar ma pregatesc de acum ca sa ii "impusc" pe cei doi cumnati daca nu termina cu prostiile .

In privinta cuvintelor urate ar trebui sa le ceri sa nu o mai invete , de cate ori o auzi spunand ceva urat sa o corectezi, sa-i explici ca nu este frumos sa vorbeasca asa (in nici un caz nu zambesti sau te amuzi pe seama asta, iei o atitudine serioasa si ii spui ca fetitele nu vorbesc asa).

Stai linistita in privinta gradinitei ca fimiu a venit de acolo cu tot felul de cuvinte si injuraturi dar i-am atras atentia de fiecare data cand l-am auzit ca vorbeste urat (fara pedepse) si se pare ca a tinut.

De o saptamana vorbeste cu "frate" asa ca intre baietei. I-am explicat ca nu ne place, mai scapa cateodata si zice dar tot el isi cere scuze ,ca nu a vrut sa zica.

chiar daca fetita mea este micuta spre surprinderea noastra pricepe ca acasa nu se vorbeste urat sub nici o forma si o vad ca vrea sa spuna un cuvant urat si se opreste imediat,se scapa dar f rar,ideea este ca nu i pot spune copilui''nu zice asta si nu face asta ca e urat si vezi mami si tati nu vb asa!!''si pe urma sa mearga din nou la ei si sa spuna exact ce noi nu i dam voie,asta nu face altceva decat sa ma indeparteze pe mine de ea,pt ca mami imi interzice unele lucruri pe care nasa nu mi le interzice,copilul nu face diferenta intre a vb sau nu frumos si el intelege doar ca mami ma cearta si nasa nu.

simt ca o pierd pur si simplu e f clar ca acolo e in largul ei si noi,in special eu(ca de mami da educatia)incercam sa o educam ca pe un copil normal ,in schimb acolo i se da voie sa faca tot ce i trece prin cap,deci mami e rea si acolo e ok ca fac ce vreau

si asta chiar ma sperie.eu sunt si o fire mai posesiva din fire si simt ca nu i ofer ce mi as dori sa i ofer pt ca am facut un compromis cand am dus o prima oara acolo..

nu stiu ce sa zic sunt f dezorientat si ma simt tare vinovata....

E bine sa pastrati regulile de educatie dorite la voi in casa. Copiii se adapteaza extrem de repede. O sa stie, fara sa inteleaga probabil, ca atunci cand e cu voi nu are voie sa spuna FA ...si cand e la bunici are voie.

Oricum mai are de stat 1 an acolo, apoi va trebui sa o puneti in gradinita, deci poate o aduceti la voi acasa. O educatie mai defectuasa timp de 1 an de zile, la varsta de 2 ani, nu o sa o afecteze in viitor si nici nu o s-o pierzi ... asa ca, decat sa risti sa te certi cu toata familia sotului, mai rabda putin si gata.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...