Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Salutare la toata lumea, sunt mamica unui baietel de 1 an si 4 luni si avem o mare problema: de o luna, baietelul meu daca vrea ceva si nu obtine sau daca nu poate ajunge la un obiect se loveste cu capul de orice, de patut, de perete si chiar de podea. Am incercat sa-i explic ca face buba su ca nu este bine dar si mai rau face, parca..nu stiu ce sa mai fac.Lovitirile sunt foarte puternice, proportionale cu supararea lui si stiu ca sunt foarte periculoase. Nu este rasfatatul casei si vorbesc mereu cu el si-i explic ce e bine si ce nu este, ce are voie sa faca si ce nu...Ma poate ajuta cineva cu vreaun sfat, va rog?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

La noi nu a mers cu nimic...nici distrasul atentiei, nici luat in brate si pupat si mangaiat...tot asa facea (se dadea cu capul de parchet) pana intr-o zi taica-su nervos si obosit i-a spus "daca tot te dai macar da-te mai tare!" la blocat [:)] s-a oprit copilul din urlat si dat cu capul. Asa o data de 2 ori....acum numai se da cu capul...da' tot se tavaleste iar daca incercam cu nu ai decat...e mai rau! eu il iau in brate ii mai explic de ce nu se poate...in functie si de cat e el dispus sa ma auda... Asta cred ca depinde de fiecare copil...nu cred ca exista vreo solutie universal valabila...
Citat:
Nu este rasfatatul casei si vorbesc mereu cu el si-i explic ce e bine si ce nu este, ce are voie sa faca si ce nu
Pai de ce nu e rasfatatul casei? la varsta asta poate ar trebui sa fie... diferenta dintre bine si rau...e asa de subtire linia pt noi adultii uneori tu vrei deja ca el sa o inteleaga?! nu e cam mic? explicati lungi si dese nu sunt recomandate copiilor mici pt ca nu isi pot pastra atentia prea mult timp... deci...vorbesti ca radioul. nici o grija si eu fac la fel...da' eu nu am pretenti [:D]

Multumesc de raspuns, cred ca pana la urma o reteta pentru toti copii nu exista...o sa trebuiasca sa aflu singura solutia dar e bine sa mai aud de la parinti alte experiente de gen...nu va imaginati ca stau si-i explic de dimineata pana seara ce si cum...doar ca stau acasa cu el pana la 2 ani si cum trebuie sa ne petrecm ziua impreuna facem tot felul de jocuri si invatam cuvinte noi..nu-l rasfat deoarece nici eu si nici sotul nu am fost rasfatati si consider ca e mai bine sa fac asa.Acum a nu se intelege ca suntem parinti rai si nu-i facem nicio pofta sau nu-l pupacim de cate ori e nevoie sau simtim...dar cum am mai spus, reteta unica pentru a creste un copil nu exista...

Citat:
..nu-l rasfat deoarece nici eu si nici sotul nu am fost rasfatati si consider ca e mai bine sa fac asa.Acum a nu se intelege ca suntem parinti rai si nu-i facem nicio pofta sau nu-l pupacim de cate ori e nevoie sau simtim
Ce subiect trist!!! Mistralsette, e posibil ca baietelul tau sa se dea cu capul de parchet tocmai pentru ca voi, astia marii stiti intotdeauna ce e mai bine pentru el. Adica, fara rasfat, pupat cu masura - numai de cate ori e nevoie [soc] sau simtiti (banuiesc ca voi, parintii). Ignoratul nu e o solutie, parerea mea e ca daca ati lasa voi garda mai jos si ati fi mai atenti la nevoile lui, aceste episoade ar inceta. [url="http://www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY"] Children see [/url]

Citat:
citat din mesajul lui anca_a
Citat:
..nu-l rasfat deoarece nici eu si nici sotul nu am fost rasfatati si consider ca e mai bine sa fac asa.Acum a nu se intelege ca suntem parinti rai si nu-i facem nicio pofta sau nu-l pupacim de cate ori e nevoie sau simtim
Ce subiect trist!!! Mistralsette, e posibil ca baietelul tau sa se dea cu capul de parchet tocmai pentru ca voi, astia marii stiti intotdeauna ce e mai bine pentru el. Adica, fara rasfat, pupat cu masura - numai de cate ori e nevoie [soc] sau simtiti (banuiesc ca voi, parintii). Ignoratul nu e o solutie, parerea mea e ca daca ati lasa voi garda mai jos si ati fi mai atenti la nevoile lui, aceste episoade ar inceta. [url="http://www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY"] Children see [/url]
Nu zic ca sunt de acord cu pupatul si rasfatatul putin si cu limita. Dar fata mea se dadea cu capul de podea si de mobila cand era frustrata, cu tot rasfatul si pupatul nostru fara restrictii.
[url="http://bazar.desprecopii.com/search.asp?searchtxt=Laura25&searchtype=2&view=gallery&show=current"] Am marfa la bazar umanitar DC [/url] Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114871"]Cugetari gemene[/url], [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878"]Poveste cu shtrumphi [/url] 'Cos what I feel is the only truth for me

Mie varsta asta mi se pare minunata pt un pic de rasfat! Nu bea, nu fumeaza, nu-mi aduce femei in casa! [:)] Spune-mi te rog, tu si sotul tau care nu prea ati fost rasfatati...aveti o relatie buna cu parintii vostri? Ii iubiti? Nu e vb de respect! e vorba de prietenie, iubire neconditionata pt simplul fapt ca in jurul lor te simti cel mai bine, stiind ca indiferent ce faci ei te iubesc?!

mistralsette, tot ce poti sa faci e sa nu-l lasi sa se loveasca, cand vezi ca-i frustrat si gata-gata sa dea cu capul de ceva trebuie sa-l opresti si sa-l iei in brate, sa te simta aproape chiar daca e f. nervos atunci. Daca vrea sa scape nu-i dai drumul chiar daca pare ca-l imobilizezi. O faci, oricum, cu blandete dar fermitate si e mai bine asa decat sa-l lasi sa-si faca rau, loviturile la cap sunt periculoase. Nici vorba de ignorat sau incurajat ("n-ai decat!" sau "hai, da mai tare!"). De-abia cand se linisteste in bratele tale sau in alt moment cand este calm, deci nu atunci, la nervi, incerci sa-i explici ca nu trebuie sa se loveasca pentru ca il doare si pe el dar si pe tine. Multi copii fac asa, este o faza, nu tine de lipsa de atentie, nu ai de ce sa te simti vinovata.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...