Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

eritem fesier la bebe de 1 an

Recommended Posts

fetita mea a facut de cateva zile un eritem destul de urat. indiferent cu ce am dat-o (ulei masline cu vitamina A, ulei bebelusi de la nivea, fucidin, baneocin) era din ce in ce mai iritata. acum e pe cale de vindecare, sambata am dat-o cu ulei de floarea soarelui, nefiert, la recomandarea unei prietene. ieri am luat de la farmacie o crema pimafucort care are si antibiotic si hidrocortizon, si mi s-a mai spus sa o dau cu faina de grau coapta, pana devine maro. si acum pare ceva mai bine. intr-un an s-a iritat de 3 ori, dar de fiecare data destul de urat. aveti o solutie "minune" pentru a nu mai trece iar prin asta? si de preventie si de tratament? in restul timpului am dat-o si cu ulei de masline fiert cu vitamina A, si cu bepanthen, si cu unguent cu catina, si cu crema de galbenele, iar in ultima vreme doar cu ulei pentru bebelusi de la nivea, la fiecare schimbare de scutec. va multumesc anticipat [pup]
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

iti recomand cu incredere unguentul Mustela, cel special pentru iritatii grave de scutec (citesti cu atentie eticheta sau intrebi o farmacista, deoarece ambalajul seamana destul de mult cu cel al unguentului de zi cu zi). costa cam mult, dar merita. si chiar isi face efectul, foarte rapid.

iar ca unguent zilnic il poti folosi pe cel de la Bubchen, daca cel de la Mustela e prea scump.

uleiul in general nu este potrivit pentru a unge funduletul bebelusului. iti trebuie o crema pe baza de oxid de zinc, care sa fie ca o bariera protectoare intre pielea fina si urina/fecalele copilasului. uleiul este potrivit cel mult pentru pielea corpului, sa-i dai dupa baita, daca are pielea uscata.

intreaba in farmacii si daca au pasta Petrini, e buna si aceasta.

nu mai incerca leacuri babesti, aia cu faina coapta n-am auzit-o pana acum.

nu ai precizat cu ce anume cureti copilasul atunci cand ii schimbi scutecul, cu servetele umede sau il speli ? ce marca de scutece folosesti, ai folosit aceasta marca mereu sau ai incercat sa mai schimbi ?

daca folosesti servetele umede, reunta la ele o perioada, anumite marci mai rau irita pielea copilasului. daca speli fetita inainte de a-i pune un scutec curat, foloseste un gel cu ph neutru, sapunul s-ar putea sa fie prea agresiv pentru pielea ei fina. gasesti tot in gama Mustela sau poti incerca din gama Bubchen, produsele lor sunt acum fara parabeni.

iar bepanthene nu a functionat in cazul fetitei mele, eu nu am fost multumita de acest produs.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

de preferat sa o speli doar cu apa, sau, si mai bine, cu ceai de pelin, e foarte bun.

Eu as merge cu copilul la un pediatru dermatolog, (de fapt, eu chiar asa am facut, atunci cand am fost in situatia ta) ca sa vada exact la fata locului cum arata iritatia aceea si sa-ti dea o creama preparata in farmacie.

Nu mai da banii pe toate cremele scumpe, nu tot ce e la moda si scump e si cel mai bun.

DIn experienta proprie, am observat ca "minunile" au fost facute de cele mai ieftine creme si de cea preparata in farmacie, dupa reteta doctorului si care e f ieftina.

BAZAR UMANITAR

de obicei o curatam cu servetele umede de la pampers, iar ca scutece am folosit numai pampers, nu am incercat si altceva. de cand e iritata o sterg cu servetele doar dupa cacuta si apoi o spal sau cu apa calduta, sau cu ceai de musetel.

doctorita mi-a recomandat tot cremele din farmacii, mi-a spus ca toate sunt bune.

insa ma cam indoiesc, dupa experientele avute

va multumec din uflet pentru sfaturi. mi-e tare mila de ea cand o vad toata iritata. e e vesela, nu are nici o treaba, dar mie mi se rupe sufletul

Daca bebe face caca moale (nu neaparat diaree) nu ii va trece cu nici un fel de crema pana nu se mai intareste putin caca. Noi am tras asa mai mult de o luna, avea rani efectiv in fund, aveam in casa colectie de creme, de cate ori sunam pediatrul ne mai spunea un nume de crema + creme preparate la farmacie + spalaturi cu ceai de pelin. Nimic nimic nu a mers pana nu ne-a recomandat cineva sa-i facem laptele cu zeama de orez si sa-l constipam putin. Abia atunci s-a vindecat si de atunci nici c a mai patit asa ceva. Oricum acum il dau cu crema preventiv la orice schimbare de scutec

Mamica de Calin 26.11.2009

Si noi am avut probleme,la noi a fost si de la scutec,noi am schimbat Pampersul, cu scutecele de la babylove din magazinele DM si mai nou folosim Huggies,nu mai folosim servetele umede, spalam cu apa si sapun de bebe la caca si apa simpla la pipi,folosim creme pe baza de oxid de zinc(Kloranne,pasta petrini- preparata in farmacie,Sudocrem),cand a fost f iritat am dat si cu violet de gentiana sau albastru de metil.

Mami de Mihai Alexandru(22.05.2010)

Asa creste Mihai

"There is nothing called impossible,because impossible itself says I M POSSIBLE"

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...