Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cit esti de Pacatos?

Recommended Posts

Lista de Pacate data de PreaSfintita Biserica Ortodocsa Romana.

CITAT

22. Am vorbit cu mai multe intelesuri.

23. Am purtat vorba de colo-colo.

29. Am imprumutat cu camata (dobanda) la persoane fizice.

53. Am inselat statul, depunand declaratii de venit false.

58. Sunt necumpatat(a) in cheltuieli. Dau bani pe lucruri de lux, care nu sunt strict necesare.

59.M-am casatorit cu ;evreu, turc, arab, asiatic , indian etc.

72. M-am ametit la cap cu bauturi alcoolice. M-am imbatat. Am si varsat dupa aceea.

88. N-am pastrat curatie cu sotul (sotia): miercuri, vineri, sambata, duminica, luni; in cele 4 posturi de peste an; in timpul sarcinii ai al ciclului lunar; 40 de zile dupa nastere.

91. Am facut pacatul onaniei ca sa nu fac copii, adica: am folosit prezervativ sau am varsat samanta afara ca barbat, iar ca femeie am folosit diafragma.

94. M-am impreunat cu sotul (sotia) de mai multe ori în 24 de ore.

95. M-am impreunat cu sotul (sotia) in diferite pozitii,ca animalele.

96.Am vorbit prostii cu sotul(sotia) in timp ce ma impreunam.

117. M-am lacomit la munca. Am muncit peste puteri, incat poate chiar m-am si imbolnavit.

133. M-am machiat, rujat, vopsit la par, am dat unghiile cu oja etc. Am purtat cercei, margele, inele, coliere, bratari, pantofi cu toc. Mi-am facut parul.

134. Ca femeie, am purtat pantaloni sau fusta scurta, n-am purtat capul acoperit, am mers sau am vorbit, ca sa atrag barbatii.

175. Am cantat ai am ascultat cantece lumesti si sectare.

176. Am jucat si am mers la discoteci si alte petreceri anormale.

180. N-am platit contributia la Sfanta Biserica.

Dragi Pacatosi, dupa cum vedeti sunt putine sanse ca sa intram in Rai.

...............................

Vom rataci prin ceruri,

Cersind cu palme-ntinse

Un strop de adevaruri

Din vietile invinse...

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui Amina_Marina
Lista de Pacate data de PreaSfintita Biserica Ortodocsa Romana.CITAT 22. Am vorbit cu mai multe intelesuri.23. Am purtat vorba de colo-colo.29. Am imprumutat cu camata (dobanda) la persoane fizice.53. Am inselat statul, depunand declaratii de venit false.58. Sunt necumpatat(a) in cheltuieli. Dau bani pe lucruri de lux, care nu sunt strict necesare. 59.M-am casatorit cu ;evreu, turc, arab, asiatic , indian etc.72. M-am ametit la cap cu bauturi alcoolice. M-am imbatat. Am si varsat dupa aceea.88. N-am pastrat curatie cu sotul (sotia): miercuri, vineri, sambata, duminica, luni; in cele 4 posturi de peste an; in timpul sarcinii ai al ciclului lunar; 40 de zile dupa nastere. 91. Am facut pacatul onaniei ca sa nu fac copii, adica: am folosit prezervativ sau am varsat samanta afara ca barbat, iar ca femeie am folosit diafragma.94. M-am impreunat cu sotul (sotia) de mai multe ori în 24 de ore.95. M-am impreunat cu sotul (sotia) in diferite pozitii,ca animalele.96.Am vorbit prostii cu sotul(sotia) in timp ce ma impreunam.117. M-am lacomit la munca. Am muncit peste puteri, incat poate chiar m-am si imbolnavit.133. M-am machiat, rujat, vopsit la par, am dat unghiile cu oja etc. Am purtat cercei, margele, inele, coliere, bratari, pantofi cu toc. Mi-am facut parul.134. Ca femeie, am purtat pantaloni sau fusta scurta, n-am purtat capul acoperit, am mers sau am vorbit, ca sa atrag barbatii.175. Am cantat ai am ascultat cantece lumesti si sectare.176. Am jucat si am mers la discoteci si alte petreceri anormale.180. N-am platit contributia la Sfanta Biserica.Dragi Pacatosi, dupa cum vedeti sunt putine sanse ca sa intram in Rai................................Vom rataci prin ceruri, Cersind cu palme-ntinse Un strop de adevaruri Din vietile invinse...
align="right" id="quote2">[8D][bang][bang] no comment !Gabriela"Stelele care cad nu pier,Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Parerea mea personala este ca acestea sunt exagerari scrise de OAMENI.

Conteaza sa traiesti aproape de D-zeu, rugaciune, bunatate si echilibru. Orice exagerare, nu duce la ceva bun....

sa fim seriosi "180. N-am platit contributia la Sfanta Biserica."..ne bate D-zeu sau

"53. Am inselat statul, depunand declaratii de venit false."

Cine o fi scris astea?? Angajatii din sistemul public???[:D]

Sa nu mai zic de restul. Nu poti sa traiesti asa in aceasta lume, poate in manastire. Daca canta radio in taxi sau autobuz, ai pacatuit

[panic]

"Cu cit esti mai entuziasmat de viata, cu atit mai multa bucurie vei gasi in ea."

zepellina

Draga Amina Marina,

In primul rind lamuresc niste termeni(nu numai pt tine):

-ortodoxie(nu ortodoxism)

-ortodox,a

-ortodocsi

Si acuma la subiect:exista diverse indreptare sau ghiduri de marturisire ale ortodocsilor,spre a-i orienta si ajuta pe acestia in examenul constiintei lor:unele-s mai simple,altele-s mai evoluate,ca sa aiba acces la ele tot ortodoxul,si cel fara carte si cel cu mai multa.Exemplul dat de tine poate nu s-o potrivi celor de pe forum care au si diploma si calculatoare acasa,dar ajuta sigur pe omul mai simplu.Si sa stii ca e un indreptar bun pina la urma,caci scopul lui e atins:in loc ca omul sa zica nu sint rau,nu dau in cap,nu fur etc,daca citeste,scrie cite ceva precum-pot sa-ti traduc ce scrie acolo prin citeva cuvinte/pacate:

-judecarea aproapelui

-clevetirea

-furtul

-contraceptia

-lacomia

-erezia

-apostazia

-smintirea aproapelui etc etc etc

Si sa stii ca,daca omul constientizeaza,se caieste si marturiseste cele de mai sus,efectiv intra in rai!chiar intra!

Daca vrei,iti dau si niste indreptare mai de intelectuali.

Voi,protestantii,de care aveti?

eu vreau sa doar sa va impartasesc una din cele mai frumoase rugaciuni din cate cunosc (se rosteste seara la culcare)

Stapane, Iubitorule de oameni, au doara nu-mi va fi mie acest pat groapa... Sau inca vei mai lumina cu ziua ticalosul meu suflet... Iata groapa imi zace inainte si iata moartea imi sta inainte. De judecata Ta, Doamne, ma tem, si de munca cea fara de sfarsit; iar a face rau nu mai contenesc. Pe Tine, Domnul Dumnezeul meu, pururea Te manii si pe Preacurata Maica Ta si pe toate puterile ceresti si pe sfantul inger, pazitorul meu. Si stiu, Doamne, ca nu sunt vrednic de iubirea Ta de oameni, ci vrednic sunt de toata osanda si chinul. Ci, rogu-Te, Doamne, Mantuieste-ma dupa multimea bunatatii Tale, ca de vei mantui pe cel drept, nu-i lucru mare, iar de vei milui pe cel curat, nu-i nici o minune, ca sunt vrednici de mila Ta; ci spre mine pacatosul sa faci minuni cu mila Ta, in aceasta sa arati iubirea Ta de oameni, ca sa nu biruiasca rautatea mea, bunatatea si milostivirea Ta cea nespusa, ci, precum voiesti, tocmesti pentru mine lucrul

asta e rugaciunea unui Sfant, Ioan Damaschin, rugaciunea lui personala adica[:)]

Pacatul 94=neinfrinare

Pacatul nr 175 =cintecele lumesti or fi de-alea care batjocoresc cele sfinte,iar sectare n-am ascultat,dar nu inseamna ca n-or fi.

Pacatul nr 176="la discoteci si petreceri anormale" probabil acolo unde oamenii depasesc limita bucuriei de a fi si a se simti impreuna si incep poate sa se dezbrace,sa imite acte sexuale,sa se urce pe mese,n-ati vazut?Deci sminteala.

Eu tot nu inteleg, trebuie strict 1/zi sau e bine si daca iese media 1/zi?

Si nu stiu sa disting cantecele sectare, ca nu stiu sigur ce inseamna "sectar"; se refera la secure tar sau inseamna altceva?

La discoteca poti sa ai si petreceri normale sau sunt toate anormale?

If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING.id="size1">

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...