Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Buna ziua, am un baiat de aproape 9 ani si este diagnosticat cu o boala a ochilor numita ambliopie(ochi bolnav).Am aflat de existenta acestei boli cu un an in urma datorita unei vizite medicale pentru ca el face fotbal si era necesar acest consult. Ceea ce m-a surprins a fost faptul ca eu nu mi-am dat niciodata seama ca el nu vede bine(aproape deloc cu un ochi. De atunci el poarta ochelari cu o dioptrie mare. Medicul care l-a consultat mi-a zis ca nu prea se mai poate face mare lucru pentru ca trebuia depistat mult mai devreme intrucat ochiul bonav trebuia ocluzat adica acoperitpentru a-l forta pe cel bun. Acum as vrea sa ajung la doctora Monica Pop pentru ca din cate am auzit este extraordinar de buna. Rugamintea mea era daca cunoaste cineva cum as putea ajunge la dansa?am inteles ca ar consulta si la un cabinet particular.Mihaela, mama a doi baieti minunati.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Spiridusha, nu vreau sa sun critica sau rautacioasa la adresa doctorilor romani dar sa stii ca sint in urma rau cu stiinta la zi in privinta recuperarii pacientilor cu aceasta deficienta. Sint sperante de recuperare mari prin ocluzarea ochiului sanatos pina in jurul virstei de 16 ani!! Personal am o forma slaba de ambliopie la stingul dar am detectat-o eu singura pe la 25 ani cu toate ca merg la controale pt ochelari de cind ma stiu, asa ca...[bang] Am citit multe la subiectul asta si tin minte foarte bine ca acum vreo 8 ani am dat pe net de blogul (sau site-ul, la vremea aia) al unei mamici cu un copil de vreo 14 ani careia i s-a spus tot asa de catre doctor ca nu se poate face nimic la virsta aia [:-@] ...ea s-a incapatinat sa faca experimentul cu "eye patch" pe copil si nu mai tin minte cit zicea ca a durat dar copilul si-a recapatat aproape 100% vederea. In ultimii ani s-a descoperit ca nu e adevarat ce se credea despre creier ca ar fi "hardwired"...adica odata stabilite functiile si alocate zonele pe creier pt diverse operatii ele ramin fixe pe vesnicie. Creierul este vazut acum ca fiind "plastic", maleabil intr-o oarecare masura chiar si la virste mai inaintate. (ambliopia fiind o problema de comunicare intre creier si ochi...ochiul e sanatos, nervul, muschii la fel, creierul insa nu prelucreaza bine datele!) Deci, mai du-te la alt control ,vezi ce spune doctorul al doilea si daca nu gasesti nici un medic sa te incurajeze, nu dispera! Sint in urma cu stiinta si ar trebui sa le fie jena. Cumpara ocluzor pt copil si fa-l sa-l poarte macar cind e acasa, daca la scoala ii e rusine sau nu vede la tabla. Uite citeste aici doctor care spune ca metoda functioneaza: http://covd.typepad.com/visionu/2009/05/amblyopia-treatment-works.html http://www.springerlink.com/content/8r856q254641717x/ Nu va lasati! Bafta multa!! [flo] p.s. - Sint curioasa ce-ti spune alt doctor...please let me know [:)] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...