Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Codrin a inceput clasa I. A inceput bine, dar dupa o saptamana a inceput jalea..mea.

E la after-school, care mie nu-mi convine dar momentan nu am alta solutie.

Am probleme cu el: nu prea manaca la pranz, paznicul scolii cum ne vede ne spune ca e nazdravan in pauza, invatatorul se plange ca e "zbanghiu", alearga intr-una. Are hainute cu care se schimba dupa ore, sa nu stea in uniforma, cand se schimba pierde ba curea, ba caciula,ba cravata, ba nu-si mai ia sosetele.

Ieri a venit al meu sot negru de suparare.L-a tinut invatatorul 15 min cu morala.[bang]

Unde am gresit? El in februarie face 7 ani. Stiu ca e mai mic dar l-am dat la scoala dupa ce am discutat cu educatoarele lui de la gradi.El stie sa scrie de tipar, acum a inceput si de mana.Citeste foarte bine. De o saptamana si-a facut abonament la biblioteca scolii si e foarte incantat.

Invatatorul spune asa: e mai mic si de aia e nazdravan, dar e istet era rau daca il mai tineam la gradi un an.

Dar nu mai stiu cum sa procedez. Acum nu vorbim cu el, nici eu nici tati si i-am luat din camera toate revistele cu roboti, abtibilde , minunatii de ale lui.I-am lasat doar jucarii, jocuri, pzzle, carti.Nu-i convine dar nu mai stiu ce sa-i fac.

aaa...si mai ia si bani de la colegi. Mor cand il aud da cica "nu i-am cerut, mi-a dat el ca asa a vrut". Cand i-am dat banuti la el...tot nu a fost bine.De ex i-am dat 3 lei..si a zis ca si-a luat 2 cornuri.1 corn e 1.8 lei..deci iar a luat de la cineva din clasa.

Daca vorbesc cu el spune "da, bine, am inteles" si a doua zi o luam de la capat...[bang][bang]

Ai vostrii cum sunt iin clasa I?

[auto] CODRIN *15.02.2005 si [autoroz] DIANA *10.11.2009

[tren]

Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Lorelly,pe mine m-a distrat(ca persoana din afara)tare cum povestesti tu de baietzelul tau,haiu mey ca-i simpatic zau asa!Si descurcaretz,parerea mea!

Eu cred ca se vor rezolva cu timpul toate,cred ca e adaptarea la scoala,la o noua etapa din viatza lui,plus ca eu sincer si fara sa supar pe cineva,recunosc un pic din "inavatzaturile"parintzilor/bunicilor:"ce daca esti cel mai mic,sa le aratzi tu ...ce potzi!"

Cu ce nu sunt de acord este pedeapsa,faptul ca nu vorbitzi cu el si ca i-atzi luat lucruri care lui ii aduceau mare bucurie![V]

Discutatzi cu el ,aratatzii conmcret cu ce nu suntetzi de acord si unde credetzi voi ca greseste si mai ales intrebatzi-l de ce procedeaza asa!

Lucrurile se vor rezolva ,sa fii sigura!Succes si rabdare!

dana

handarbeit

nu pot sa nu-i retez cate ceva din ceea ce-i place. Imi vine sa-l mut in bucatarie. Trebuie sa-l fac cumva sa inteleaga cat de rau ma supara.

[auto] CODRIN *15.02.2005 si [autoroz] DIANA *10.11.2009

[tren]

Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo

Citat:
citat din mesajul lui lorellay
nu pot sa nu-i retez cate ceva din ceea ce-i place. Imi vine sa-l mut in bucatarie. Trebuie sa-l fac cumva sa inteleaga cat de rau ma supara.[auto] CODRIN *15.02.2005 si [autoroz] DIANA *10.11.2009[tren] Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo
align="right" id="quote2">Eu nu cred ca important este sa il faci sa inteleaga ca te supara, cat sa il faci sa inteleaga unde, in ce fel greseste, de ce considera adultii ca nu e bine ce face, in ce fel il va afecta pe el daca nu isi schimba comportamentul. Trebuie sa gaseasca in el motivarea de a face mai bine, nu sa fie conditionat de supararile tale.Poate am inteles eu gresit din cum ai spus, dar abordarea nu ar trebui sa fie de genul "nu mai fa asa ca ma superi f, tare si iti iau jucariile si revistele", ci "nu e bine sa faci asa pt ca ..." urmate de explicatii si motivatii legate de el, prietenii lui, colegii lui, invatator, scoala. Mesjaul tau nu ar trebui sa fie "ma superi atat de tare pe mine, mama ta" ci "eu te iubesc si te sustin indiferent ce faci, dar daca faci cum te sfatuiesc eu iti va fi tie mai usor/mai bine la scoala"
Am marfa la bazar umanitar DC id="red">Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for meid="size1">id="blue">

din 25 de elevi cati sunt in clasa la voi, doar al tau e nazdravan ?

ceilalti stau ca statuile ?

invatatorul ce solutii vede dupa 15 minute de plangeri ?

isi pierde din haine, nu ma mira, copiii de varsta lor au atat de multe alte ganduri, fi`mea de exemplu nu retine daca a mancat sau nu cornul si laptele [8D][:D]

despre banii colegilor, am vazut si eu copii care au cate 10-20 de lei zilnic la ei si-i impart ... sunt in centrul atentiei. nu ramane decat sa-i explici ca banii aia sunt munciti de parinti, nu sunt de facut prieteni, admiratori.

cu confiscarea lucrurilor, daca vezi ca nu ai rezultate, mai bine recompensati lucrurile pozitive [flo]

_______________________________________________id="red">

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16) id="Trebuchet MS">id="red">cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza]Selaid="Trebuchet MS">id="red">

Concurs-Vara2011-mag1id="purple">[pk]

Lorellay, din ce scrii eu deduc ca voi aveti un micut destept, dezinhibat, extrovert si energic si va felicit. Insa e doar un copil, nu un adult in miniatura.

Invatatorul nu poate doar sa se planga. Rolul lui e sa ii invete pe micuti nu numai programa scolara, ci si care sunt regulile scolii/colectivitatii. Mie mi se pare aiurea sa spuna despre un copil ca e "zbanghiu" si sa se planga de energia unui copilas. Doar nu ar vrea sa stea toti copiii stana, cu mainile la spate.

Cand mergeam la scoala, eram mereu surprinsa cati copii alergau pe holuri in pauze, indiferent in care pauza ma nimeream si indifernt ce varsta aveau (cei de a 8-a erau chiar mai dezlantuiti ca cei mici). Fetitele sunt la fel de nazdravane ca baietii, iar pustoaica mea nu facea exceptie. Ba le mai placea sa se arunce si pe burta pe hol, ca aluneca bine. Pustiul meu in schimb a fost linistit si cuminte, dar cred ca era un caz unic :)

Cu uitarea nu e nimic deosebit, fii-mea si acum, la 14 ani, proaspat liceana, mai rataceste lucruri. Azi dimineata isi cauta innebunita buletinul iar ecusonul necesar pt intrarea in liceu l-a pierdut de acum 2 zile. Nu mai numar cate caciuli, pulovere, adidasi si chiar treninguri a pierdut. Eu am pus accent pe ce face in timpul orelor, daca e atenta la ore, daca raspunde la clasa, daca invata si e receptiva. In plus, am avut pretentia sa nu vorbeasca in clasa, desi a fost foarte greu. Ea e o vorbareata de felul ei. A inceput scoala la 6 ani si 3 saptamani si am avut pretentia sa fie tratata exact ca ceilalti, sa nu fie nici cocolosita si nici sa nu ii fie ingaduite anumite lucruri sub pretextul ca e mai mica. Si a fost cea mai mica nu numai din clasa, ci din toata scoala.

Cu banii a incercat si ea sa ia de la colegi. I-am explicat de ce nu e bine sa ia, am intrebat-o ce ar face ea daca altcineva i-ar cere si i-am spus ca daca se mai intampla o fac de ras in fata colegilor si le spun tuturor sa nu ii mai dea. S-a potolit.

Aaaa, si nici ea nu prea manca la pranz (a fost la step-by-step si plateam o firma de catering sa le aduca mancare). Manca insa bine acasa.

Pentru micutul tau e deja o schimbare majora in viata lui. Sa ii iei si lucrurile pe care le iubeste poate nu e chiar ok. Lipsa de comunicare duce la frustrari. Poate ar trebui sa cautati impreuna solutii, sa stati de vorba cu el, sa stabiliti reguli inainte sa luati masuri. Si sa ii oferiti ceva in schimbul cuminteniei, de genul unei plimbari in weekend sau ceva ce ii face lui placere.

Daca aveti posibilitatea (ca timp mai ales), poate nu ar fi rau sa va interesati de vreun sport care l-ar ajuta sa isi consume energia. Pustoaica mea facea dans de doua ori pe saptamana si pentru ca ii placea foarte mult, mersul la dans a fost si el conditionat de purtarea de la scoala (de rezultate, nu de cumintenie).

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoaraid="black">

Tutu landid="red">

blog de mama

Si ingerii au nevoie de ajutor

Blogul lui Mihaita

Citat:
citat din mesajul lui lorellay
nu pot sa nu-i retez cate ceva din ceea ce-i place. Imi vine sa-l mut in bucatarie. Trebuie sa-l fac cumva sa inteleaga cat de rau ma supara.[auto] CODRIN *15.02.2005 si [autoroz] DIANA *10.11.2009[tren] Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo
align="right" id="quote2">Io zic sa-l muti pe balcon [:D] Am glumit, sa nu te superi. [flo]Eu sunt de acord ca trebuie sa existe ceva care sa-l faca sa inteleaga ca orice fapta are ori o rasplata ori o consecinta negativa, dar nu stiu daca faptul ca nu vorbiti cu el e cea mai potrivita. Eu acum cativa ani intr-un moment de disperare maxima i-am explicat fiicei mele (vitrege) ca aici nu are dreptul decat la mancare, caldura si un pat. Restul sunt lucruri pe care noi alegem sa i le oferim, drept urmare trebuie sa le merite. Bine, la noi era alta situatia: ea avea vreo 14 ani si mintea cu nerusinare (din pacate nici acum, la 19 nu i-a trecut mintitul, la fel de rau minte, ba mai rau). Asa ca de cate ori calca pe bec ii luam 'dreptul' de a folis computerul, i-am deconectat tv-ul, ce nu i-am facut... la ea nu a avut efect... din pacate. Asta insa nu inseamna ca la Codrin nu va functiona, mai ales ca are 6 ani doar si altfel suny 'afectati' ca isi pierd o revista, carte, jucarie, etc._____________________________________________Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella [fetita] 22.05.2008 VICTORIA

Lorelley, inca nu am citit raspunsurile, deci daca s-a mai spus, imi cer scuze. Parerea mea e ca daca nu vorbiti cu el, il invatati ca e ok sa nu vb. nici el cu voi, ori eu nu as vrea sa nu vorbeasca Victoria cu mine. Eu vreau sa stie ca orice ar face si orice s-ar intampla, suntem acolo ptr. ea, o iubim neconditionat, si putem sta de vorba despre orice si oricand. Asta e parerea mea si ce simt eu in legatura cu Victoria, nu vreau sa-ti spun ce sa faci sau sa nu faci. [pup]

Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella [fetita] 22.05.2008

VICTORIA

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...