Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Copilul e bolnav ? Daca nu, de ce vrei sa-i dai neaparat ceva ? Fa-i un set de analize si in functie de ele se va stabili daca are sau nu nevoie de ceva suplimente, inclusiv fierul si calciul. In legatura cu vitaminele, daca ar fi nevoie, sunt pe piata o multime de variante, siropuri pt varsta asta. Nu ai dat nici un detaliu referitor la motivul pt care vrei sa-i dai vitamine. Nu se dau asa " pt orice eventualitate". Chiar si "banalele" vitamine pot cauza neplaceri daca sunt administrate in exces. E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra.
Distribuie pe alte site-uri

nici una, fara acordul medicului. dupa analize si daca e chiar necesar. vitaminele-siropuri sunt de fapt artificiale. mai bine da copilului fructe si legume, ca probabil deja ai inceput diversificarea. atentie, vitaminele date dupa ureche pot cauza probleme serioase.
Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

Orice vitamina o dai daca are deficit de acea vitamina..nu dai nimik fara analize prealabile si fara consult medicam..sunt preiculoase excesele...al meu are lipsa de fier si uneori eu uit [bang] sa ii dau fierul..in rest vigantol si sanatate..nimik altceva..in sezonul asta rece ii dau un imunostimulator..

Tot aud ca tb analize inainte de a lua vitamine. Dar pun pariu ca nimeni n-a facut analizele respective (sau in prop f mica, la probleme mai serioase). In discutie nu intra Ca, Mg, fe, ca ele nu sunt vitamine. Asadar, ce analize ati facut pt a arata ca nu este/este nevoie de vitamine? Ca eu sincer nu stiu (poate in afara de o anemie megaloblastica prin def de vit B12 sau de fosfataza alcalina si vit D , discutabila la copil totusi). Restul, vit E, A, B1, B6, B5, vit C cum depistati carenta lor? Un medic bun ar trebui sa puna diagnosticul si pe baza simptomelor asociat si cu istoricul copilului respectiv (malabsorbtie, boli cronice etc)ca altfel nu ar mai fi medici. Ne-am face analize si le-am interpreta noi acasa.

Cand eu si fetele am spus "fa niste analize" - se intelege ca sunt anumite simptome/semne care orienteaza spre un diagnostic si in anumite cazuri medicul solicita efectuarea unor investigatii. La inceput se observa anumite tulburari generale cum ar fi : lipsa poftei de mancare, oboseala, scadere in greutate, oprirea/intarzierea cresterii la copii, stare de moleseala...dupa acest stadiu initial boala capata un caracter specific, determinat de felul vitaminelor deficitare. Deci, daca mergi cu copilul la dr si acesta remarca vreunul din aceste semne, recomanda analizele necesare pt a afla despre ce e vorba. Normal ca nu merg eu cu "alfabetul" si cer sa-mi fie dozate toate vitaminele, asa pur si simplu. De ex. vit liposolubile : A, D,E si K sunt stocate de organism, iar in cazul dozelor, mari, neadecvate la varsta sau fara a fi necesare, pot sa apara intoxicatii grave. E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra.

ai dreptate,dar sa stii ca nici medicii nu iti dau decat medicamentele pe care le vor ei si mai ales incearca sa nu-ti dea compensat.pe ei in general ii intereseaza sa vanda anumite produse cu care au contracte sau asa ceva.am fost acum 3 luni sa-i dau fierul,pt ca e palida fetita{am o fetita de 9 luni pe care am reusit sa o aduc pe lume la varsta de 30 de ani),si mi-a zis ca nu i se pare,eu stiam ca trebuie,pentru ca am nascut-o la o varsta inaintata iar eu am deficienta de fier,chiar am avut recomandat de la medicul ginecolog pe perioada sarcinii sa iau fier.cand am venit luna viitoare mi-a zis ca i se pare palida si sa-i dau fier,logic cam 70% gratuit,si binenteles am vrut si vit.C pentru ca la 9 luni deja avem 3 dintisori sus si 3 jos.

Citat:
citat din mesajul lui aimeea
ai dreptate,dar sa stii ca nici medicii nu iti dau decat medicamentele pe care le vor ei si mai ales incearca sa nu-ti dea compensat.pe ei in general ii intereseaza sa vanda anumite produse cu care au contracte sau asa ceva.am fost acum 3 luni sa-i dau fierul,pt ca e palida fetita{am o fetita de 9 luni pe care am reusit sa o aduc pe lume la varsta de 30 de ani),si mi-a zis ca nu i se pare,eu stiam ca trebuie,pentru ca am nascut-o la o varsta inaintata iar eu am deficienta de fier,chiar am avut recomandat de la medicul ginecolog pe perioada sarcinii sa iau fier.cand am venit luna viitoare mi-a zis ca i se pare palida si sa-i dau fier,logic cam 70% gratuit,si binenteles am vrut si vit.C pentru ca la 9 luni deja avem 3 dintisori sus si 3 jos.
Aoleu, "ai nascut la o varsta inaintata", daca nu specificai ca ai reusit (!!!) sa aduci pe lume un copil la 30 de ani, credeam ca esti Adriana Iliescu, la cum te exprimi![:-)))] I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Atunci eu ar trebui sa ma consider foarte batrana ... am nascut cu 1 luna inainte de a implini 38 de ani . Copilul meu nu a avut niciodata probleme de sanatate si exceptand vitaminele care i le-a prescris pediatra in primul an de viata , nu mi-a dat nimic . Chiar am intrebat-o acum cateva zile daca ii pot da ceva pentru sistemul imunitar , mai ales ca vine iarna si mi-a zis ca nu are nevoie de nimic. O sa incepem peste vreo luna sa-i dau din nou Vitamina D si cam atat.
Citat:
citat din mesajul lui aimeea
https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/15Ottobre2011FotoGiuliTunsulica?authkey=Gv1sRgCMS3__KHyIr72AE

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...