Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

Buna ziua mamici,fetita mea are 3 ani,de cand a inceput gradinitza,este la gradinitza cu program prelungit,imi spune ca o ustura jos,chiar ca o doare uneori si nu suporta sa o spal ,ating,sa-i dau cu alifie nimic,arata si urat,e rosie toata zona si iritata si aseara dupa baie desfacea picioarele si imi zicea"doare mami",am vrut sa-i dau cu niste alifie si nu m-a lasat.Am fost la dr cu ea si mi-a zis ca s-ar putea sa aiba oxyuri,am facut analize si a iesit ca nu are,am dus de doua ori copro ambele au iesit ok,ca nu are,acum intrebarea mea,ati patit asa ceva? ,sa fi luat ceva de la gradinitza? as vrea sa ma duc cu ea la dr,dar unde ,la ginecolog? nu e prea mica? Cu ce as putea sa-i dau ,cu ce as putea sa o spal ca sa ii mai alin usturimile si roteatza?

Multumesc mult.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Poti sa o speli cu ceai de galbenele in care pui bicarbonat.

Medicul doar atata ti-a spus? Ai eliminat orice alte cauze de alta natura, nu neaparat infectioase, ca sa zic asa...eu sunt mai panicata de felul meu. Una e sa o doara si alta e sa o usture sau sa o manance in zona aia, nu stiu cat face ea diferenta...

Da de fapt am fost saptamana trecuta,luni ca sa vad cum mai stam cu raceala,sa o asculte la plamani si sa vad daca mai continuam tratamentul pt raceala,si i-am spus si ca o ustura cand o spal cu sapun si ca e rosie si atunci a zis ca nu cumva sa aiba oxiuri,i-am facut analize pt oxiuri si nimic,dar de saptamana trecuta roseatza s-a extins si aseara imi spunea ca o doare.Vreau sa ma duc maine la medicul de familie,dar nu stiu ce sa fac,sa o duc la ginecolog? Sa o duc tot la generalist? Ce cantitate de bicarbonat,la cat ceai de galbenele?

Multumesc frumos.

Asa a patit si Daria, in plus, ei i-a aparut si o secretie galbui-maronie, ceva de genul, urat mirositoare.

Mie mi-a fost recomandata combinatia ceai de coada soricelului + pelin. I-a trecut de pe o zi pe alta.

Doar ce a scris o fata de la Scutece, de la mine, ca fetita ei are aceeasi problema. Si ea merge la gradinita. Si Daria tot de la gradinita a venit cu problema asta.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!id="green">

Bazar general - fiecare implicare conteaza!id="orange">

Lucrusoare de vanzare...id="purple">

Si fetita mea a patit-o, nu stiu daca asa de rau. Era foarte rosie si imi spunea ca o doare (de fapt cred ca o ustura). La gradinita se sterge singura la baie si inainte nu o facea prea bine asa ca aparea aceasta iritatie. Doctorita mi-a recomandat baie cu ceai de musetel in care am pus bicarbonat si apoi ii dadeam cu crema de galbenele. In fiecare dimineata era OK iar seara o luam de la capat. Acum nu se mai intampla, a invatat sa se stearga mai bine.

Nu inteleg ce are toata lumea cu oxiurii astia, am mai citit un subiect unde o mamica povestea ca medicul a tras imediat concluzia ca fetita are oxiuri tot de la o iritatie si fiindca isi tinea mana in nas (cred ca am retinut corect). Din cate stiu eu (si sunt patita) cand ai oxiuri te mananca foarte tare, nu te ustura. Dar poate se manifesta diferit la altii.

Cauze pot fi multe.

Am fost in aceasta situatie la 2 ani datorita adm. antib(se dereglase flora). Pediatra ne-a rec. sa mergem la ginecolog(pediatru) pt. recoltare secretie(nu avea secretie vizibila, doar zona rosie). Analize: secretie recoltata de catre med. ginecolog, coprocultura, urocultura si sumar urina, coproparazitologic si antigen giardia. Pt. oxiuri se face analiza benzii adezive. Rezultate pozitive doar la secretie(flora dereglata si dezv. bacterii) cu antibiograma.

Pana am avut rez. la analize a stat de 2 ori/zi cu funduletul in ceai galbenele. Mi-a spus sa nu folosesc crema galbenele atunci si sa o spal cu gel intim din plante(nu produse cosmetice pt. bb). Atunci gasisem doar Favisan si a spus ca e ok.

Apoi: infectie urinara - baia murdara la gradi.

rinara, tu o speli cu sapun in zona genitala? pai asa ceva ii distruge flora care are un rol in zona!

probabil e rosie fiindca nu se stie sterge bine. spal-o cu apa simpla la chiuveta, dimineata si seara, desfacand usor labiile sub jetul de apa.

pe chilot are secretie? cand face pisu o ustura?

Perlutele mele: K (10.06.2007) si M (14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Multumesc frumos la toate de sfaturi,am sa tin cont,oxiuri nu are,i-am facut copro de doua ori ambele au iesit ca nu are,alte simptome ca ar avea oxiuri nu are.

Am fost acum la magazin si i-am luat bicarbonat sa o spal jos,care este cantitatea,cat ii pun si cat ceai de galbenele,cum il fac infuzie sau fiert,plicuri sau flori uscate,am si...si?

Puteti sa-mi spuneti cantitatea,as vrea sa o spal azi,imi spune ca o ustura si maine mergem la medicul de familie si sa ne indrepte undeva,ori la ginecolog,ori sa ne dea niste analize de facut.

Multumesc frumos.

Citat:
citat din mesajul lui nemora
rinara, tu o speli cu sapun in zona genitala? pai asa ceva ii distruge flora care are un rol in zona!probabil e rosie fiindca nu se stie sterge bine. spal-o cu apa simpla la chiuveta, dimineata si seara, desfacand usor labiile sub jetul de apa.pe chilot are secretie? cand face pisu o ustura?Perlutele mele: K (10.06.2007) si M (14.05.09)Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
align="right" id="quote2">Da o spalam cu sapun jos,dar pana acum nu mi s-a plans ca o ustura,nu am stiut ca distruge flora,si eu ma spal cu sapun,nu in interior,la exterior.Nu am stiut,de acum nu o mai spal cu sapun,dar cu ce,doar apa sau ceai,atat?Si de ce pana acum nu s-a mai plans ca ar usturao ,am incercat sa o invat sa se stearga dar tot nu poate asa cum trebuie,se sterge "de mantuiala",ca asa poate nu ca ar vrea,adik asa o sa patim mereu de acum inainte,pana in momentul cand va invata sa se sterga singura asa cum trebuie???[q]

Citat:
citat din mesajul lui rinara19
Multumesc frumos la toate de sfaturi,am sa tin cont,oxiuri nu are,i-am facut copro de doua ori ambele au iesit ca nu are,alte simptome ca ar avea oxiuri nu are.Am fost acum la magazin si i-am luat bicarbonat sa o spal jos,care este cantitatea,cat ii pun si cat ceai de galbenele,cum il fac infuzie sau fiert,plicuri sau flori uscate,am si...si?Puteti sa-mi spuneti cantitatea,as vrea sa o spal azi,imi spune ca o ustura si maine mergem la medicul de familie si sa ne indrepte undeva,ori la ginecolog,ori sa ne dea niste analize de facut.Multumesc frumos.
align="right" id="quote2"> Eu pun la o cana de ceai o lingurita de bicarbonat. Daca nu poti sa o speli, poti sa o pui sa stea cu funduletul in lighean sau o tamponezi usor cu putina vata inmuiata in ceaiul asta cu bicarbonat. Poti sa o pui sa se spele singura sau sa isi dea cu crema singurica ( asa cum poate). [flo]Multa sanatate. mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010id="blue">

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...