Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Buna,

Ieri am observat pe maini doua bubite mici umplute cu lichid pe care le-am spart si s-au umplut la loc cu lichid. Azi de dimineata surpriza pe coapse am mai multe bubite unele umplute cu lichid altele doar rosii, si pe brate pe burta cateva.

Febra nu am avut, doar dureri in tot corpul, dureri de cap, ameteala, credeam ca ma paste vreo raceala.

Sa fie varsat de vant???

Problema, si focul meu este ca ma doi copiii mici, o fetita de 3 ani si un BB mic de o luna pe care il alaptez. Daca eu am varicela nu pot sa-i dau si lui [q][q][q][q][q][q][q] are doar o luna....

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Pediatrul nostru ne-a spus ca daca eu am facut varicela, si bb-ii au primit anticorpii si sunt protejazi pana pe la 1 an... Tin pumnii sa fie asa... sa scape bb.

La noi insa n-a fost cazul pt. ca eu nu facusem, deci ne-am imbolnavit cu totii [:D]

Pentru fetita nu cred ca vor fi probleme, la 3 ani... depinde de fiecare in parte. In general copiii fac forme f. usoare, de cele mai multe ori fara temperatura.

Si nu mai sparge bubitele. Se pot infecta.

Cel mai bine vorbeste cu dr. Poate are vreo solutie... Stiam ca se poate face vaccinul impotriva varicelei, chiar daca ai intrat in contact cu virusul, dar inca nu s-a declasat boala. Insa nu stiu daca se poate face la bb-ei asa de mici.

Eliana cu [buburuza] Elena (23/10/04),id="red"> [buburuza] Andrei & [buburuza] Mihai (03/03/07)id="green">id="size1">
id="right">

Baietelul meu are varicela de o saptamana. Ii dau cu mixtura mentolata peste bubite, usor. Sau...i-am dat de vreo 2 ori ca apoi nu a mai vrut. Nu este voie sa se sparga pt ca raman semne si se pot face alte infectii.

Sanatate multa si ia contactul cu medicul tau ca sa-ti spuna ce sa faci cu bebe mic.

Eu intelesesem altceva... credeam ca unul dintre copii are varicela... si ca tu ai facut candva...

Uite ce am gasit despre varicela si alaptare:

"Alaptarea si varicela

Femeia care alapteaza si dezvolta varicela ar trebui sa opreasca alaptatul?

Nu. Virusul varicelei nu a fost gasit in laptele matern al femeilor care au facut varicela. Laptele matern poate contine anticorpi care protejeaaza copilul de infectia cu virusul varicelei. Intrucat varicela este foarte contagioasa, este bine ca mama sa vorbeasca despre acest lucru cu pediatru imediat ce a aflat ca are varicela. Mama trebui sa incerce sa previna ca micutul sa vina in contact cu eruptia sa, in acest fel scazandu-se riscul de infectare a copilului.

2. Femeia care alapteaza poate face vaccinul antivaricela?

Da. Virusul varicelei nu a fost gasit in laptele mamelor care au fost vaccinate. "id="blue">

http://www.sfatul medicului.ro/Afectiuni-asociate-sarcinii/varicela-vaccinul-si-sarcina_4502 (scoate spatiul dintre cuvintele: sfatul, medicului)

Daca nu reusesti sa dai de dr. pediatru, poate ar fi bine sa suni, sa intrebi la un spita lde copii... poate te lamureste cineva...

Eliana cu [buburuza] Elena (23/10/04),id="red"> [buburuza] Andrei & [buburuza] Mihai (03/03/07)id="green">id="size1">
id="right">

Din momentul in care iti apar veziculele poti sa transmiti si virusul. Transmiterea lui se face prin aer sau prin contact cu bubitele sparte sau cand se rupe coaja lor. Asadar, copiii tai au luat deja boala si cam in 2-3 saptamani o sa le apara si lor veziculele. Din cate stiu eu, bebelusii mici fac forme usoare de boala, pot sa aiba bubite mai putine decat o sa ai tu, ca adult. Ca tratatment o sa trebuiasca sa-i dai antitermice ca o sa faca febra in primele zile. Cel mai bine e sa vorbesti si cu pediatra bebelusului, ca sa fie pe faza cu evolutia lui.

Multa sanatate tuturor!

nickol, nu dispera, uite ce spune adina, ca bebelusii mici-mici fac forme foarte usoare. In locul tau m-as bucura ca n-am facut boala in sarcina, putin a lipsit, nu? De-abia atunci era intr-adevar periculos pentru copil. Asa mi-a sarit si mie inima cand am facut varicela si copilul avea un an...m-am gandit ca as fi putut face boala cu 1 an si o luna mai devreme [help]

Nu stiu cum e cu alaptatul, aici chiar trebuie sa intrebi. Iti doresc multa sanatate! Fetita de 3 ani, nevaccinata, ar fi putut si ea aduce virusul de la gradinita. Iti mai doresc sa nu ii molipsesti pe nici unul, desi e putin probabul, fiind mreu langa ei.

Cristina multumesc de incurajari, sa stii ca la asta m-am gandit si eu, daca o faceam cu o luna mai devreme cand inca eram gravida.....

Multumesc lui Dumnezeu ca nu a fost asa, si mai multumesc si pentru ca a trebuit sa anulez programarea de vineri de la med. ginecolog ca a fost sotul plecat cu serv., ca daca ma duceam poate imbolnaveam vreo gravidutza de pe acolo.

Fata de abia din toamna o sa plece la gradi asa ca nu de la ea este.

Intotdeauna m-am gandit ca o sa fac eu varicela de la ei, dar sa ia ei de la mine....nici prin cap nu mi-a trecut[alcool].

Acum asta e, nu mai am ce face...astept sa treaca 2-3 sapt. sa vad evolutia lor.

Adina intr-adevar bebelusii cica fac forme mai usoare, eu mai mult de asta eram disperata, din cauza lui ca e asa micut ca fata e mai maricuta, dar si Dr. mi-a spus ca nu ar trebui sa fie probleme la copii daca fac si ei, ca la urma urmei astea sunt bolile copilariei, nu. Nici eu nu am o forma grava.

Sper sa trecem cu bine si peste asta.

aaaaaa si am uitat...nici sotul nu a facut varicela [:D].

Si de alaptat e OK nu e nici o problema (de asta imi era iarasi teama, ca o sa trebuiasca sa opresc alaptatul) dar asa cum ai gasit si tu pe net elyanne nu e nici o problema, mai ales ca eu una nu am facut febra.

Asta e, pupici [pup]

Nicol [mamica]de [zana] Beatrice - 19.04.2007 si [bebic] Stefan Fabian - 21.02.2010

Varsta Beatrice

Poze Beatrice

BOTEZ Beatrice

Nici sotul meu n-a facut varicela... si am fost virusati toti (eu si cei 3 copii)... n-a luat [:D]

In liceu colega de banca... cand am nascut mandra, sora si fratele meu... Atunci n-am luat... deja credeam ca am facut dar nu ma istie nimeni nimic... desi era imposibil... uite ca am reusit sa o iau de al mandra [:D]

Totul e posibil... depinde de imunitate... Prosibil ca bb nici sa nu faca, pt. ca organismul tau are acum anticorpii impotriva virusului, si il dai prin lapte. [:)]

id="right">

Citat:
citat din mesajul lui elyanne
Nici sotul meu n-a facut varicela... si am fost virusati toti (eu si cei 3 copii)... n-a luat [:D]In liceu colega de banca... cand am nascut mandra, sora si fratele meu... Atunci n-am luat... deja credeam ca am facut dar nu ma istie nimeni nimic... desi era imposibil... uite ca am reusit sa o iau de al mandra [:D]Totul e posibil... depinde de imunitate... Prosibil ca bb nici sa nu faca, pt. ca organismul tau are acum anticorpii impotriva virusului, si il dai prin lapte. [:)]
id="right">
align="right" id="quote2">Ai scapat de doua ori, dar cu trei copiii nu prea mai aveai cum sa scapi[:D]. Oricum ai luat tu de la ei nu ei de la tine [:D].Felicitari sotului pentru imunitatea puternica [pk]Sa-l vad pe al meu......[pup]Nicol [mamica]de [zana] Beatrice - 19.04.2007 si [bebic] Stefan Fabian - 21.02.2010Varsta BeatricePoze BeatriceBOTEZ Beatrice

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...