Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

pot sa te ajut doar c-o reteta, nu de spital....eu il foloseam pt prepararea laptelui, cand era nevoie.... am pus la inmuiat orez, 2-3 ore dupa care il fierbeam putin amestecand. strecuram si apa rezultata era mucilagiul mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de [buburuza] nazdravana Darius Mihail
Distribuie pe alte site-uri

Cat orez ? Cata apa ? Aici e problema. Cu glucoza sau fara ? Cu tot cu orez sau doar zeama de la orez ? Eu pana acum l-am facut asa: 1 lingura de orez la 700 ml apa. FIerb pana ajunge la 500 ml si apoi pasez tot si ii dau in amestec cu lapte fara lactoza. Dar m-am uitat in seara asta pe net si am vazut o gramada de modalitati. Nu mai pricep nimic :-|. Si este foarte important pentru mine acum ... Este in convalescenta dupa o enterocolita oribila si are un regim foarte strict. E prima oara insa cand imi pun problema ca eu nu il prepar cum trebuie .... Mama lui [auto] Joshua-Luca din 6.04.2010

de asta am si scris ce stiam, mi-am dat seama ca arde. eu puneam o jumatate de cana de orez si 2 cani apa. dupa 2-3 ore, cand il puneam la fiert, mai adaugam o cana de apa si ferbeam. nu pasam, pt ca aveam nevoie doar de apa aia pt a-i prepara formula. nu i-am dat cu glucoza, nu a fost cazul, se hidrata ft bine cu apa si ceai si nu am apelat la glucoza. si ceaiul de menta e ft bun, pe noi ne-a ajutat ft mult daca ai mai folosit pana acum mucilagiu si a functionat, nu-ti fa probleme. prepara-l cum stii. doar mareste nitel cantitatea de orez, mie mi se pare prea putin mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de [buburuza] nazdravana Darius Mihail

Reteta de spital: 2 lingurite de orez cu 700 ml apa, un praf de sare, optional o lingurita de zahar (glucoza). Se fierb pana raman 250 ml de mucilagiu. Se strecoara, se raceste si se administreaza asa: prima doza 3 la 1. Adica 3 parti mucilagiu si una lapte. Daca e diaree severa, urmatoarea masa la fel. A doua zi, 1 la 1, deci jumate lapte jumate mucilagiu, timp de o zi. La toate mesele! Chiar daca scaunele se imbunatatesc, se continua cu 1 la 3, deci proportia inversata, 1 mucilagiu la 3 parti lapte, inca o zi. De preferat ar fi ca proportia 1 la 1 sa fie pastrata 2 zile si abia in a patra zi sa se scada cantitatea de mucilagiu. Mucilagiul se pastreaza in frigider maxim 12 ore. Sper ca ti-am fost de folos. Sanatate copilului! Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

@ema: iti multumesc mult pentru sfaturi :) @tanti z: o sa incerc varianta ta azi. Problema e asa ca sa ma intelegeti. Am trecut cu baiatul prin momente groaznice. Mi-a facut 3 zile la rand dis de dimineata 39, ma luptam toata ziua sa ii tin temperatura scazuta, seara facea 40, 40.3. Urgenta la cabinet la doamna doctor, antitermice, apoi scadea. Dimineata o luam de la capat. Plus diaree, plus varsaturi. Intr0un final am ajuns la Matei Bals unde l-au pus pe picioare cu hidratarea si cu temperatura dupa 48 de ore. Intr-un final: diagnosticul a fost soc: enterocolita cu salmonela. M-a socat pentru ca eu stiu cum cresc copilul asta: conditii exagerate de igiena, nimic din comert, nimic de la restaurant, nimic crud. Hainele spalate si calcate TOATE mai putin sosetele. Legume si fructe spalate cu buretele etc. Animale nu, interactiuni cu copii, nu .... Asa ca nici in ziua de azi nu stiu cum s-a intamplat. In fine, ideea este ca de cand am iesit din spital, el nu are voie decat regim strict, lapte fara lactoza cu mucilagiu, banana cu branza, mar copt cu biscuite si branza, suap de morcovi. In continuare are diaree, dar de la 15 scaune pe zi, am ajuns la 2-3. Doctorul m-a avertizat ca poate continua diareea asta chiar si 1 luna dupa o astfel de infectie asa ca va dati seama ca la mine nu e cazul sa ii dau mucilagiu si sa ma astept sa se lege. Pur si simplu, la noi mucilagiul este doar sa il ajute ... In fine, astazi o sa fac reteta tanti z :). De asta ma tot agit cu reteta de mucilagiu, pentru ca e foarte importanta sa il ajute .... Va multumesc mult pentru raspunsuri :) Mama lui [auto] Joshua-Luca din 6.04.2010

Mi-am mai amintit ceva, tot de la spital zicere. Chestia cu glucoza la diaree e in mare masura mit. Se poate folosi si zaharul (adica ceai de menta indulcit, mucilagiu cu PUTIN zahar), dar conditia e sa fie fiert cu apa pentru ceai sau mucilagiu. Se pare ca zaharul nu fermenteaza in stomac daca a fiert in apa. Mit sau nu, copilului meu i-au fost de folos retetele astea. Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

Al meu baiat nu bea decat apa plata. Nici un ceai, nimic. Asa ca de ceaiul de menta nu ne putem folosi. Oare sa ii fac eu laptele in loc de apa sa pun mucilagiu de orez sau sa ii fac ca pana acum jumatate lapte fara lactoza, jumatate mucilagiu (cu reteta de la tanti Z :) ) ? Mama lui [auto] Joshua-Luca din 6.04.2010

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...