Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

solutii pentru V - VIII

Recommended Posts

Nu vreau sa supar pe nimeni dar mie nu-mi place ce se intampla cu scoala dupa clasa a IVa. Voua nu vi se pare ca, copiii nostri se indeparteaza de scoala, ca se duc doar ca sa se duca si nu vad finalitatea?

Eu am copilul in clasa I si tot spionez copii mai mari si profesori in fiecare zi. Ma uit la profesori si vad niste oameni care au pierdut ceva, nu stiu ce ....Nu par a mai avea nicio sclipire in ochi, nicio pasiune. Urla si se incrunta la elevi iar acestia ii trateaza cu partea dorsala.

Si ma uit si la copiii si nu vad nimic din ceea ce mi-ar placea sa vad.

Si nu stiu ce voi face caci nu mai am asa mult timp. 3 ani trec repede.

Oare scolile din provincie pot fi o solutie? Nu vreau neaparat sa faca extrem de multa carte. Imi doresc pentru copilul meu niste profesori care sa vina cu drag la scoala, pentru copii, asa cum vin d-nele invatatoare acum. Care sa se gandeasca mereu ce si cum sa faca pentru a-i atrage catre carte. Care sa se impuna fara sa tipe. O scoala in care sa existe tinuta, atat a a profesorilor cat si a copiilor. Nu ma refer la uniforma ci la felul in care ne purtam unii cu altii.

O scola implicata in diverse proiecte din diverse domenii. Nu stiu cum sa explic sa ma fac inteleasa....ceva apropiat de sufletul copiiilor nostri.

Eu una sunt dispusa sa fac orice pentru o asemenea scoala. Ma mut inalt cartier, ma mut in provincie, ma apuc de strans bani....orice.

Cunoasteti o astfel de scoala in Romania?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu merg cu drag la scoala,nu tip la copii,imi fac orele cu profesionalism,fac si activitati extracurriculare,dar...Cata daruire si cat entuziasm potin sa ai cand copiii nu isi mai dau aproape deloc interesul,parintii abia de mai vin la scoala sa afle ce fac copiii lor,banii din salariu nu iti ajung nici sa platesti ratele si cheltuielile zilnice...E foarte greu sa ii motivezi chiar si pe cei micuti,nu mai invata pentru ca trebuie nici macar la I-IV,dar asta nu inseamna ca are cineva dreptul sa nu isi faca datoria la catedra.Si eu as vrea un spital in care sa merg fara grija ca daca nu ii dau medicului plicul nu imi trateaza corespunzator copilul,de exemplu,dar stiu ca daca mie mi s-a intamplat sa dau peste un nemernic intr-un spital nu inseamna ca toti sunt asa.Daca ne-am da toti silinta,am schimba cate ceva in domeniul in care lucram,daca nu...

Happiness eu te admir si ma bucur pentru ca mai esti inca in sistem.[flo]

Eu sunt de acord cu marirea salariilor profesorilor, de fapt cred ca asta ar fi una din solutiile pe termen lung pentru un invatamant de calitate. Din pacate insa la noi nimic nu mai merge cum trebuie, in nici un domeniu. Noi suntem in restructurari si cand am intrebat liderul de sindicat cu cat timp inainte voi primi plicul cu anuntul ca ma da afara mi-a spus ca nu se va intampla asa ceva, pentru ca patronatul va face in asa fel ca toti sa semneze ca pleaca de buna voie.[alcool] (adica ne obliga [alcool]) Deja am devenit interesata cum se vor desfasura lucrurile.[:-@]

In ce priveste parintii/copiii ... asa cum sunt profesori slabi asa sunt si copii slabi si parinti pe care nu-i intereseaza ce face copilul. Nici aici nu trebuie sa generalizam.[flo]

Moana, nu am inteles exact ce doresti.[flo] Sa-ti spunem daca scolile din provincie sunt o solutie?

Daca asta este intrebarea eu spun ca nu.

In primul rand vanatoarea notelor in gimnaziu este mai mare, fiind licee putine bune.

Iar ca un exemplu, baiatul bonei mele este in cls a 12-a la unul dintre cele doua licee f bune din oras, la clasa cea mai buna (mate-info), un copil foarte bun, dar chimie nu au facut anul acesta decat o ora, caci profesoara n-are timp, profesorul de fizica ii tine numai in 2 si 3 pe cei care nu fac meditatie cu el. Chiar si pe cei care fac meditatii la Bucuresti, cu prof universitari ii cheama la el la meditatie, daca vor medie buna [alcool]. Pana la urma bona mea l-a sunat si i-a explicat ca ea nu are de unde sa-i dea bani de meditatii si ca un copil cu premiul I pe tara la electronica si cu premii la concursul de inventica al Frantei nu poate ramane repetent la fizica... urmatoarea ora i-a dat 9 [:-@].

Pe moment o solutie mi se par scolile de elita le spun eu, cele considerate cele mai bune din orasul respectiv...Macar aici parintii sunt dintre cei pe care ii intereseaza soarta copiilor.

Happiness doresc o scoala la care copilul meu sa se duca cu drag, asa cum merge si acum in clasa I fiind. (Fetita mea e intr-o clasa step by step si avem noroc de 2 doamne invatatoare foarte implicate si de cativa parinti la fel).

Si m-am uitat in scoala noastra si nu am vazut lucrul asta la copiii mari. O scoala implicata in multe proiecte, in care profesorii sa vina cu drag la serviciu.

Stiu ca suntem in Romania si nu trebuie sa am asemenea pretentii, dar cred ca mai exista niste PROFESORI pe ici pe colo si as vrea sa ii gasesc.

Citat:
citat din mesajul lui happiness
Daca ne-am da toti silinta,am schimba cate ceva in domeniul in care lucram,daca nu...
align="right" id="quote2">[flo][flo]Adevarul este ca in clasele I-IV daca ne orientam cat de cat la o invatatoare reusim sa-i mai ocrotim putin. Dar apoi e jale!"Calea de mijloc este calea ZEN"Alice

Oare nu exista nicio solutie pe termen scurt si mediu sa scapam de jalea de care zice Simali?

Eu una ma gandesc din ce in ce mai serios sa nu o mai dau la scoala in clasele V-VIII. Ca daca tot pierde timpul pe acolo cu fel de fel de oameni care nu mai au nicio sclipire in ochi de ce sa se mai duca? Sunt ani din viata ei. Ani frumosi. De ce sa-i piarda?

Si ma gandeam sa mai caut cativa copii a caror parinti sunt dispusi sa faca lucrul asta si sa le angajam meditatori la toate materiile. Ce o sa mi se intample? O sa ma amendeze? O sa ma bage la puscarie? Cel mai nasol este ca nu o sa poata intra la un liceu.

In alte tari poti sa ii scolesti acasa. Am putea noi parintii sa facem presiuni sa se adopte o lege care sa reglementeze acest proces.

Parerea mea este ca, noi parintii am putea face multe. S-a ajuns la dezastrul asta pentru ca noi, cu totii, am lasat sa se intample.

Simali,[flo]

Moana,si eu imi doresc acelasi lucru pentru copilul meu.Acum sunt mai mult concentrata pe postura de mama decat pe cea de profesor.Stiu ca oricine face greseli dar daca ar fi vorba de lucruri grave la scoala nu as ezita sa merg si sa lupt pentru copilul meu.Pentru ea merg pana la capatul pamantului.Asa cum eu nu jignesc copiii,nu ii umilesc sau nu ii nedreptatesc,asa as vrea sa faca si ceilalti profesori cu fetita mea.Nu o sa fiu niciodata absurda,nimeni nu e perfect,dar sa fereasca Dumnezeu sa incerce careva sa isi bata joc de sufletelul ei...Cred ca fiecare in parte trebuie sa fAca ceva pentru a fi mai bine.Eu ca profesor,prin ceea ce stiu ca am de facut,ca parinte fiind mereu implicata in viata copilului meu la scoala, mereu disponibila sa fac parte din povestile scrise de ei acolo,zi de zi...Daca ne indepartam de scoala si cerem doar ,dar nu si dam,e cam nedrept.Exista parinti care doar pretind.Si nu e normal.Vreau sa fie tratat copilul bine,vreau sa primeasca o educatie aleasa,dar vreau si sa fiu acolo cand are un spectacol,o serbare,un proiect care ma solicita pe mine ca si parinte.

Toata lumea are de reprosat cate ceva sistemului...Ma gandesc ca da,exista multe minusuri.Unul din ele este si ignoranta unora din parinti,nepasarea,lipsa totala de ijnteres pentru viata scolara.Eu imi reprosez faptul ca o judec de mulrte ori pe invatatoarea copilului meu si uneori poate nu pe drept.Voi nu va reprosati nimic in relatia cu scoala?Scoala e imperfecta,dar noi,parintii,suntem oare perfecti in relatia cu ea?

si pentru noi a fost grea trecerea in clasa a Va. I-am zis insa fetei ca in scoala ei descopera acum un mic univers (pana acum s-a aflat in lumea basmelor si-acum s-a trezit ca Alice in lumea reala). Sunt si oameni minunati, sunt si unii stranii, sunt si oameni rai...copiii se schimba, azi unii-s mai buni decat ieri altii mai rai, unii-s mincinosi, altii rautaciosi, altii-s respectuosi...Ea trebuie sa invete sa se descurce, sa distinga binele de rau, frumosul de urat. Neaparat am insistat sa discutam situatiile extreme pe care le intalneste (si cand e excelent si cand e greu sau urat)...Am intrebat-o ce-i place la fiecare profesor si ce ar vrea sa schimbe...Ei privesc altfel...Ea-si doreste profesori bunici...care sa ierte, sa certe mangaindu-i pe crestet, sa le arate defectul mentionand totusi si o calitate. Materia nu i se pare nici multa nici grea... in mare e fericita.

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

Happiness, eu sunt unul dintre parintii care se implica din 3 motive: sistemul step by step permite si incurajeaza implicarea parintilor, doamnele invatatoare ne incurajeaza si ele si am descoperit ca imi place sa lucrez cu copiii (imi ofera un feedback imediat si invata cu bucurie).

Avem deja cateva "lectii" si activitati facute impreuna si o sa mai fie si altele (deja am inceput sa studiez pe net si sa ma "perfectionez").

Problema mea este ce o sa se intample cu copiii nostri din clasa a Va incolo. In I - IV mai poti gasi cate un dascal si problema este rezolvata, macar partial.

Dar dupa aceea....eu m-am uitat in ochii oamenilor care le vor fi profesori si nu am vazut nimic. Nu mai este nicio sclipire.

Asa cum copii doresc mereu sa-si bucure parintii, tot asa se nasc cu un apetit imens pentru a invata si a cunoaste lucruri noi. Apetit care mi se pare ca le este anulat aproape in intregime incepand cu clasa a Va. Deja am inceput sa fac un mic sondaj printre cunoscuti si, in majoritatea cazurilor, copiii par a se indeparta de scoala. Merg numai ca trebuie.

La asta vreau sa gasesc o solutie. Sa mearga cu aceeasi bucurie la scoala si din clasa a Va.

Eu predau de la clasa I pana la a VIII a,si te asigur ca tot asa cum nu ai gasit tu sclipirea de la I-IV in ochii oamenilor de la gimnaziu,tot asa ma lupt eu cu dezinteresul si superficilitatea copiilor mari.Nu mai zic de parinti,ca macar cu ei nu lucrez direct.Parinti care se implica,asa cum povestesti tu,sunt foarte putini.Am facut o actiune impreuna cu copiii si mamele la clasa la care sunt diriginta si mi-au lipsit 4 copii ,iar dintre parinti au venit doar 7.La clasa a VII a.La liceu ar mai fi venit cineva?Stiu o colega care a facurt sedinta cu 3 parinti,atatia si-au gasit timp sa ajunga.La liceu.

Te-ai gandit ca si copiii de V-VIII isi pierd inocenta si dragalasenia celor micuti si atunci poate sunt si profesorii indreptatiti sa se mai incrunte cateodata?Si in fond,asa cum si copiii sunt unii mai cuminti,altii mai neastamparati,unii mai bine pregatiti si altii mai superficiali,asa si cadrele didactice,sunt diferite.Daca sunt chestii minore,cred ca e ok,copiii trebuie sa stie ca toti facem si greseli,inclusiv ei.Daca e ceva serios,te duci si discuti cu profesorul si gasesti o solutie.NU inteleg de fapt ce vrei,sa readuci tu sclipirea in ochii tutror profesorilor de la gimnaziu?Asta nu se poate.[:)]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...