Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

drepturile pacientului

Recommended Posts

Ca pacient internat in spital, inainte de o interventie chirurgicala am dreptul sa refuz clisma? Ma refer aici la interventii ginecologice, anul trecut mi-am facut conizatie, si ca prin minune am scapat de clisma, dar ma gandeam ca daca mai ajung doamne fereste in astfel de situatii, am dreptul sa refuz?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

poze noiid="red"> poze si mai noi

poze cele mai noi

Povestea nasterii: Lili si Robert

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Pai sa vedem ...nu prea.

Si gravidelor li se face clisma la internare pentru a se evita improscarea doctorului cu materii fecale , contaminarea campurilor , a mesei samd.

In functie de tipul anesteziei pe care ti-l face tu ai putea sa-i faci la randul tau o mare bucurie doctroului si sa faci pe el , sa strici toata munca si operatia samd.

Teoretic tu iti dai consimtamantul pt. manevrele la care esti supusa , dar asta e in ideea ca ti se spune ce se face si tu nu esti de acord ca e riscul prea mare de mortalitate sau de altceva sau mai stiu eu ce , asa mi se pare aiurea sa obstructionezi tu buna derulare a actului medicale pt. ca tu nu vrei clisma, nu vrei fir albastru ca nu-ti place sau mai stiu eu ce.

E vorba de masuri de asepsie , in functie de ce discuti cu anestezistul se poate sa nu iti faca vreo clisma sau sa nu iti puna sonda urinara , dar asta implica alte masuri luate anterior interventiei.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro

www.adoptiipisici.ro

Xio, inteleg si accept explicatia ta. Totusi, Constitutia (Art. 1) ne da dreptul de a dispune de propriul corp cum consideram de cuviinta, indiferent de ce motive ne indeamna sa luam acea decizie, fie ele religioase, cutumiare, sau ca pur si simplu ne displace acea actiune.

Deci, Gabi, teoretic, poti refuza sa ti se faca clisma. La fel ca tine, doctorul poate refuza sa te opereze in conditii aseptice. Si mingea e iar in terenul tau...

eu am nascut prin cezariana, programata in ziua de...,la ora...

medicul mi-a spus ca in seara dinainte sa mananc la cina ceva usor, nu mai tarziu de ora 18, iar dimineata sa incerc sa-mi golesc intestinul (scuzati[:I]) cat de mult se poate. totodata, mi-a interzis sa mananc sau sa beau ceva in dimineata zilei respective. n-am putut respecta 100% aceasta indicatie, am baut un pahar cu apa pe la ora 8, ca nu mai puteam de sete, era si foarte cald (am nascut in iunie, pe o vreme caniculara). in sala de operatii am intrat la ora 13.

de clisma nici nu s-a pus problema, nici macar nu m-a intrebat moasa sau anestezista ceva in legatura cu asta, m-au intrebat doar cand am mancat si baut ceva ultima data, am recunoscut cinstit ca am baut acel pahar cu apa...

dar nu se poate rezolva problema cu clisma acasa, inainte de ziua si ora internarii, daca e vorba despre ceva programat ? sau macar cu un ceai de crusin, sau ceva laxativ...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani
eu am nascut prin cezariana, programata in ziua de...,la ora...medicul mi-a spus ca in seara dinainte sa mananc la cina ceva usor, nu mai tarziu de ora 18, iar dimineata sa incerc sa-mi golesc intestinul (scuzati[:I]) cat de mult se poate. totodata, mi-a interzis sa mananc sau sa beau ceva in dimineata zilei respective. n-am putut respecta 100% aceasta indicatie, am baut un pahar cu apa pe la ora 8, ca nu mai puteam de sete, era si foarte cald (am nascut in iunie, pe o vreme caniculara). in sala de operatii am intrat la ora 13.de clisma nici nu s-a pus problema, nici macar nu m-a intrebat moasa sau anestezista ceva in legatura cu asta, m-au intrebat doar cand am mancat si baut ceva ultima data, am recunoscut cinstit ca am baut acel pahar cu apa...dar nu se poate rezolva problema cu clisma acasa, inainte de ziua si ora internarii, daca e vorba despre ceva programat ? sau macar cu un ceai de crusin, sau ceva laxativ...Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
align="right" id="quote2">Ba da se poate rezolva , inainte de operatii se administreaza acasa laxative puternice si nu se mai face clisma , dupa cum am spus , asta se hotaraste cu medicul si anestezista in functie de anestezie , de pacient , de interventie , samd.***Fur is for petting**http:/www.4animals.ro/ajuta.html/www.adoptiicaini.rowww.adoptiipisici.ro

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...