Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Lovitura la buza, citeva intrebari

Recommended Posts

Ieri Maya mea (5 ani si 5 luni) a avut un accident la gradinita. La ora de sport o fetita s-a impiedicat si a a cazut iar Maya a cazut peste ea, lovindu-se cu gura in ceafa fetei...

Cind am luat-o de la gradi nu am observat imediat, ca ea de obicei cind iese pe poarta gradinitei fuge pina la leagane (gradi este linga un parculet). Cind am observat era sa lesin, nu alta. Buza de sus ii era f umflata, intii am crezut ca e o alergie pina nu am intrebat-o ce s-a intimplat. Problema este ca in interior, sub buza de sus, cum ar veni, e lovita rau, are un hematom si gingia de sus e lovita si putin imflamata. Seara i-am dat Nurofen ca zicea ca o doare putin, am tinut-o azi acasa sa vad cum evolueaza. I s-a mai dezumflat putin buza, maninca cu greu dar maninca, zice ca o doare doar putin...dar inca ara urit pe interior.

Intrebarile mele ar fi, in afara de compresa cu gheata pe exterior, pe buza, mai pot face si altceva? Este necesar sa o duc la doctor? Stiu ca dureaza pina se va resorbi hematomul si habar nu am daca exista ceva creme care sa ajute vindecarea - fiind pe interior, in gura, unde mediul este umed tot timpul.

Asta ar fi doar partea intii, pentru ca partea a doua vine miine la gradi cind va duc sa intreb cum de nu a observat NIMENI ce s-a intimplat???

Va multumesc pentru raspunsuri

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:

http://aloneinholyland.blogspot.com/

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

loviturile astea sunt dureroase si se vindeca putin mai greu (datorita mediului din cavitatea bucala, umed si cald, propice dezvoltarii microorganismelor) dar de obicei nu-s problematice.

ai putea sa mergi la un dentist sa vezi daca e vreo problema cu dintisorii.

intre timp, in afara de un anti-inflamator, nu prea poti face mare lucru. nu stiu daca ai tantum verde spray (solutie dezinfectanta cu benzidamina) - ajuta putin la vindecare prin un pic de curatenie locala.

refacere rapida!

Roxana

Multumesc, Roxana!

Aici nu se gaseste tantum verde dar am sa intreb la farmacie daca au ceva asemanator.

Dintii par OK doar gingia de sus e putin umflata dar o vizita la dentist nu are de ce sa strice...

Ma gindeam si eu ca in afara de mult TLC nu prea am ce face.

buna,

daca la voi nu se gaseste un produs similar cu tantum verde, poate ar merge sa folosesti o apa de gura ? ma gandesc ca are rolul de a dezinfecta cavitatea bucala...

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

nu-i bai, las-o asa, hematomul de retrage, mai grelut ce-i drept dar se va retrage. daca inauntru e rana deschisa, ceea ce nu vad sa fi scris, la fel, nu ii faci nimic pt ca saliva o sa cicatrizeze ft repede si orice i-ai pune nu are cum sa stea acolo decat cateva secunde. ai putea sa mergi sa vezi dintucii dar nu cred sa fie cazul, oricum e acusi si perioada de schimbare a lor. asta e, de-ale copilariei

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de [buburuza] nazdravana Darius Mihail

Citat:
citat din mesajul lui Ramona2006
Adevarul este ca m-am gindit si la apa de gura, dar cred ca o sa o usture in gurita...mai bine renunt...Sa ved cum mai evolueaza in o zi doua...Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:http://aloneinholyland.blogspot.com/
align="right" id="quote2">in nici un caz...las-o asa, fara apa de gura sau alte chestiimamy....frumoasa, desteapta si modesta...de [buburuza] nazdravana Darius Mihail

Las-o asa, se vindeca. Baietelul meu a fost lovit de leagan in parc (bunica nu suficient de atenta) fix in gura, leagan greu, de fier. A avut buza de sus umflata ca un balon, partea din interior si gingia ranite bine, plus dintisorii i se miscau putin. S-a vindecat cam in 2 saptamani complet (umflatura s-a retras complet in vreo 4 zile), dupa vreo luna nici dintisorii nu s-au mai clatinat. Acum are dantura perfecta. M-am speriat si eu destul de rau atunci, m-am suparat foarte rau si pe mama mea, dar... se intampla... sunt copii, vor mai fi incidente destule. Partea sa zicem buna e ca nu se mai apropie de leagane cand sunt in miscare.

Multa sanatate!

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de [cavaler] Denis (17.06.2006)

Multumesc pentru raspunsuri...Stiu ca sint prea panicoasa cind e vorba de Maya mea, e asa o dulce cu buza umflata, parca-i iepuras...

Logica imi spunea si mie ca nu-s multe de facut, dar e mult mai bine cind mai auzi si alte voci care sa-ti confirme asta.

[flo]

Buna,

Si baietelul meu s-a lovit tot asa insa pe la varsta de 1 an si 8 luni.

consecinta la noi este ca dupa ceva timp s-a innegrit dintisorul de sus din fata. Si asa a ramas - mai gri decat ceilalti. Am inteles ca de la lovitura s-ar fi spart nu stiu ce vase pe acolo si practic s-a intrerupt drumul sangelui spre dintisor...sau ceva de genul asta.

Am inteles ca ar fi fost poate mai bine daca mergeam atunci la dentist. Poate o vizita la dentist nu ar strica.

Asa a fost la noi.

Sanatate multa si recuperare rapida.

Miri2007

Mai scriu pe w w w.clubuljucariilor. r o

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...