Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Preparare peste marinat


Recommended Posts

Suntem fani peste marinat si de putin timp l-am descoperit pe cel cu lamaie. Pentru ca si copilului ii place foarte mult as vrea sa il prepar in casa. Ati incercat? Si ce fel de peste merge marinat? Eu de obicei peste iau de la pescarie, viu, pentru ca e mai sigur. Crap sau novac. Merge facut marinat? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

 

CALENDARE SI FELICITARI PERSONALIZATE www.personalizare-cadouri.blogspot.com

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Uite colea:

 

Macrou sau hering (a zis ca nu a incercat cu crap/novac) proaspat, se curata de solzi si in interior, se taie capul si apoi se taie

rondele de 1,5 cm transversal (medalioane), se da cu sare si se lasa un pic sa traga sarea. Se face un amestec jumatate otet, jumatate apa si un pic de ulei. Se toaca ceapa fideluta si morcov si se pun in borcan impreuna cu pestele, cateva foi de dafin si boabe de mustar si se acopera cu lichidul. Se tine 2 zile la rece.

 

Cred ca ideea e ca pestele sa nu fie mare, in asa fel incat sa patrunda marinata bine in el, de-asta se folosesc macroii ca sunt mai supli.

 

 

Ioana, mami de zambarici

 

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

Am gasit si eu o reteta. [flo]Poate iti e utila desi se cam aseamana cu cea a tatalui Ioanei.

-macrou

-otet

-ulei

-sare

-facultativ-ceapa,morcov,masline,boabe de mustar,piper,etc.

Pestele se curata,se spala si se taie in bucatele de 1-2cm.Se aseaza intr-un vas incapator un rand de peste,se pune sare din abundenta peste,iar peste,sare,pana se termina pestele.Se acopera vasul si se da la frigider 24 de ore.

Dupa cele 24 de ore,se spala pestele de sare si se pune la scurs.

Dupa ce s-a scurs bine de apa,se aseaza iar in vas,turnandu-se peste peste otet,cat sa-l cuprinda.Acum se poate pune alaturi de peste si ceapa taiata pestisori,felii de morcov,condimente.Se acopera vasul si se da iar la frigider pentru 24 ore.

Dupa aceste 24 de ore,se scurge otetul si se toarna ulei,cat sa cuprinda pestele si se da la rece pentru inca 24 ore.

Dupa aceste ultime ore,pestele este gata de servire.Asa pregatit se consuma si se pastreaza o saptamana.

 

 

 

 

 

 

 

Visul nostru [ruga]

Nu te-am tinut în brate, dar te simt/Nu ai vorbit, dar te aud/Nu te-am cunoscut, dar te iubesc.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc mult pentru retete. Abia astept sa incerc in weekend. Eu raman tot la ale mele, ca as incerca cu peste pe care il iau viu, mi-e frica de pestele congelat. Dar o colega din Braila, care le are cu mancarurile din peste mi-a zis ca a auzit pe acasa la ea ca nu iese decat cu peste marin. Oare de ce? Eu am sa incerc cu crap si va spun dupa ce fac. Asta numai daca imi iese [:D].

 

CALENDARE SI FELICITARI PERSONALIZATE www.personalizare-cadouri.blogspot.com

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...