Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Problema delicata - trupa de 5-6 ani din parc

Recommended Posts

De cateva zile ma tot gandesc si nu reusesc sa gasesc o solutie.

Situatia: de cca 5 ani juma suntem o gasca de mamici cu pitici de aproximativ aceeasi varsta si seara de seara ne reunim in parc. Ba la tobogane, ba la patinoar, ba la rontait visine[:D]

Mamicile stam de vorba in timp ce urmarim joaca minunatilor nostri copii.

Acum e sezonul trotinetei si cam asta facem: noi stam si copiii se dau in parc pe troti.

Problema este ca unul disntre baieti este mai neastamparat, mai imprevizibil si mereu e pus pe mesterit ceva.

Dintre toate mamicile eu am rezistat eroic la tot ce poate insemna asta, mereu am iesit cu el si mamica lui, am facut abstractie de tot si de toate pt ca pana la urma e un baiat extrem de istet, dar neastamparat.

Asta pana sambata seara.

Cand, in timp ce Giulia cobora panta cu trotineta, s-a aruncat efectiv pe ea si au cazut amandoi la pamant.

M-am speriat ingrozitor, desi nu e prima iesire mai energica a lui, acum m-am speriat si i-am vazut pe amandoi cu capetele sparte etc.

M-am suparat enorm pe el, pe mamica - pt ca ea a spus simplu ca n-au patit nimic si gata.

Nu i-a explicat nimic.

Intr-adevar doar genunchii lor au devenit albastrui-verzui, din mare noroc.

Eu nu vreau sa fie marginalizat baiatul, deja restul se feresc de el din cauza comportamentului pt ca le e frica.

Cum sa-i explic mamei ca pe undeva ar trebui sa faca si ea ceva, sa vorbeasca cu el, sa-i explice ca se poate rani si el si o pot pati si ceilalti ???

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana] GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red"> cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza] Selaid="Trebuchet MS">id="red">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

pa-i spune-i direct si gata, fix ce ai scris aici. Eu am un baiat de asta, e o furtuna, nu din rea intentie ci pentru ca e genul care nu sta, incearca orice si nu pare sa-si dea seama la aproape 6 ani de consecinte , asta nu inseamna ca ii tolerez orice. Iar actiunile care duc la ranirea altor copii sunt caz grav care se lasa cu cearta si pedeapsa 100% din cazuri.

Marinaid="Arial">id="blue">

Citat:
Cum sa-i explic mamei ca pe undeva ar trebui sa faca si ea ceva, sa vorbeasca cu el, sa-i explice ca se poate rani si el si o pot pati si ceilalti ???
align="right" id="quote2">

Daca mamica este open mind poti sa abordezi subiectul direct daca nu se va simti jignita ca-i dai tu lectii de buna crestere a copilului si daca e genul ala ... stii tu ...poti sa isti un scandal de zile mari.

Chiar daca o sa-i explici punctul tau de vedere nu cred ca ea ti-l impartaseste caz in care copilul ar fi fost educat pana in acest moment.

Daca tu crezi ca nu poti vorbi direct cu mamica lui sa-i spui ce astepti sa faca ea, cum sa reactioneze, cum sa-i explice ca a gresit, atunci stai tu de vorba cu copilul de fata cu mama lui si la un moment dat spune-i ceva de genul: uite, mama ta acum iti va explica ce ai facut/de ce e rau ce ai facut/care sunt consecintele actiunilor tale - oare atunci mama chiar nu-i va explica nimic? Eu, ca mama, l-as fi facut sa inteleaga ca nu e bine ce a facut, l-as fi pus sa-si ceara scuze si la a doua abatere ar fi primit pedeapsa, clar, in cazul in care nu s-a intamplat ceva accidental, fara sa fie vina copilului.

Lora, mami de Iustina si [gravi][fetita] 17+

Bazar DC - ajutati copiii

Teledon pentru Dan

www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

cu prima ocazie, ii spui baietelului, de fata cu fetita ta si cu mamica lui, ca tie nu-ti place cand el o accidenteaza pe giulia, ca se pot rani amandoi foarte tare, ca pot ajunge la doctor sau la spital, ca e periculos ce face si ca, daca nu se potoleste, nu o vei mai lasa pe giulia sa se joace cu el niciodata.

ai putea sa mai adaugi ca giulia este fetita, ca ea nu este asa puternica si indemanatica precum un baiat, ca el ar trebui s-o protejeze, nu s-o accidenteze, ca ar putea sa-i ramana urme/semne urate pe picioare/maini/fata si ceilalti copii vor rade de ea, etc.

bati saua ca sa priceapa iapa[:D], cum bine spune o vorba din popor...

si esti prea toleranta, zau...daca se intampla ceva mai grav cu giulia, nu cred ca iti mai faceai acum atatea griji pentru acel baietel si mamica lui, pur si simplu rupeai orice relatie sau interactiune cu ei, poate chiar te certai zdravan cu ea...daca spui ca baietelul deja este marginalizat, e clar ca problema e a lor, nu a ta...daca vorba buna nu functioneaza, cred ca cel mai intelept si prudent lucru pe care il poti face este sa te indepartezi de ei, sa iesiti voi doua la joaca la alte ore sau in alta zona a parcului, macar pentru o perioada...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Ii spui direct. Frumos, diplomatic, dar direct, ca trebuie vorbit cu kupilu in asemenea cazuri. Si daca ma-sa se supara, n-are decat sa mearga in alta parte.

Giuli ce zice de baietel? Nu e suparata pe el?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

poze noiid="red"> poze si mai noi

poze cele mai noi

Povestea nasterii: Lili si Robert

Multumesc frumos de raspunsuri.

Imi permit sa vorbesc cu mamaica, doar am intrebat-o direct daca l-a dus la doc si ea mi-a spus ca au fost si doc a spus ca nu e hiperactiv.

Ea ii mai explica, insa cred ca e mai mult decat satula si fiind fiul ei, ii vine greu sa creada cand e parat ca de fapt el a gresit, nu minte cel care vine si- ispune ca siti, baiatul d-voastra a facut asta si asta si asta.

Copilul spune cu lacrimi de crocodil ca nuuu, nu a facut si ea il crede.

De n ori s-a intamplat sa ma uit taman cand s-a intamplat ceva si baiatul chiar facuse ceva si i-am spus ca asa e, dar ea i-a gasit imediat scuza. Si el este foarte istet, cum am mai scris, si stie ce si cum sa spuna.

Mi-ar parea tare rau sa fie marginalizati.

Insa am ajuns intr-un punct in care nu mai stiu ce sa fac.

Imi tot fac discursuri in cap, azi avem ora de desent tehnic - baiatul este singurul care are nevoie sa iasa in pauza (de fapt da o alergatura si bea apa) apoi reintra la ora - ii place foarte mult sa deseneze si are si talent, doar ca nu are stare si ma gandesc sa-i vorbesc azi mamicii.

Zau ca nu vreau sa ajungem la urgente cu dintii rupti si capul spart.

Si fie`mea nu e asa indemanatica precum e el si are mai mari sanse sa o pateasca.

Edit: Gabi, din pacate se comporta cu el foarte agresiv, pt ca a patit-o si acum il taxeaza din start, fara sa zica el nimic, ea deja sare in aparare; insa se inteleg bine, alearga ca bezmeticii cu trotinetele, astea in zilele linistite.

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana] GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red"> cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza] Selaid="Trebuchet MS">id="red">

Eu nu as vrea sa jignesc nici mamica, va dati seama.

E o problema delicata, sper sa stiu cum sa pun problema.

Cred ca la prima incaierare am sa- spun copilului ca nu o mai las pe Giulik sa se joace cu el.

E genul de baiat care ia si fuge cu trotineta altuia, apoi o tranteste pe undeva si gata.

Daria vorbeste cu mama, nu ai de ales... daca intelege bine daca nu... eu cred ca e mai delicat sa vorbesti tu personal cu baiatul, stii cum e... fiecare sa-i faca educatie copilului sau! dar mama trebuie sa priceapa, o rogi sa vorbeasca ea cu el si sa-i explice si daca nu vezi nici o ameliorare in comportamentul lui... nu ai ce face decat sa-l eviti, din pacate.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...