dulcetica Publicat Martie 30, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 30, 2010 Fierul a rezultat 48,deci destul de scazut.Cum ati remediat carenta de fier?Ce medicament a fost mai repede absorbit?ce conduita alimentara ati adoptat cu succes? Rares are 6 ani, insa maninca foarte putin si e refractar la a gusta mincaruri care nu-i plac.Nu maninca nici un fel de lactate inafara de lapte. In cit timp s-a redresat carenta de fier?La cit timp ati repetat analiza? dulcetica Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pianna Postat Martie 30, 2010 Raport Distribuie Postat Martie 30, 2010 Uite ce mi-a recomandat mie un medic pt lipsa de fier: infinge niste cuie intr-un mar si lasa-le 2-3 zile, scoti cuiele si mananci marul. trebuie cam 10-15 cuie per mar si bineinteles curate[:D] [gravi] 10+ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Publicat Martie 30, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 30, 2010 [:D]Si ai facut asta?La urma urmei ii dau un cui prin risnita si cum i-o fi norocul?Vrei sa intram la puscarie? Sincer cred ca sint si solutii de genul asta,insa presupunind ca fac,oare cum il determin sa puna gura pe el? dulcetica Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
natalia_nica Publicat Martie 30, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 30, 2010 Dulcetica, eu am folosit pentru Denis Tot'hema. Eu am noroc ca baietelul meu inghite orice sirop ii dau, poate sa aiba cel mai groaznic gust. Iar fiolele cu fier chiar au un gust oribil. Fierul trebuie adiministrat impreuna cu vitamina C si cat mai departat de calciu, adica vreo 2-3 ore inainte si dupa fier, nu se consuma lactate sau alte surse de calciu. Noi i-am facut tratamentul cu fier 3 luni, iar cand i-am repetat analizele au fost ok. Dar, asta depinde de cat de mare e carenta de fier... In concluzie, tratamentul poate dura destul de mult, dar numai un dr te poate sfatui cum e mai bine. Cat despre alimentatie, cel mai bine se absoarbe fierul din produse animale: carne, ficatei, galbenus de ou, mazare, linte, cartofi etc (daca dai un search pe google gasesti toata lista) Multa sanatate! "Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark Mami de [cavaler] Denis (17.06.2006) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
blackpanterro Publicat Martie 30, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 30, 2010 Se poate remedia ff usor mancand carne. Nu trebuie suplimente si alte chestii. Adriana 17+ si Aidan Alexander - 4 ani A ticket to hell has never been funnier Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pianna Publicat Martie 30, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 30, 2010 La mine a functionat si nu am mai avut de atunci probleme. Merele au acelasi gust, doar ca sunt gaurite[:D]. Pe de alta parte sunt sigura ca gasesti in farmacii pastile/vitamine care suplinesc carentele de fier. [gravi] 10+ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Publicat Martie 30, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 30, 2010 Citat:citat din mesajul lui blackpanterroSe poate remedia ff usor mancand carne. Nu trebuie suplimente si alte chestii.Adriana 17+ si Aidan Alexander - 4 aniA ticket to hell has never been funnieralign="right" id="quote2">De cind am aflat ,il inghesui cu mincarea.Am vazut ca ficatul de vaca e ultraindicat, insa nu pune gura.Cind ne apucam de mincat incerc sa ma calmez,ca ma scoate din sarite si mi-e teama ca-l bat. Pina ia o gura trece-o luna.Pur si simplu ador copiii care cer de mincare si-i vezi ca maninca bucurosi.Noi nu sintem vegetarieni si carnea e in orice mincare,dar daca ia 2 guri,clar ca n-au efect.dulcetica Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
natalia_nica Publicat Martie 30, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 30, 2010 Acum m-am uitat si eu la analizele lui Denis, iar intervalul de referinta este intre 35 si 150. Daca baietelul tau are 48 inseamna ca nu e carenta de fier, nu? Iar aici intervine doar alimentatia, cum spune Blackpanterro. Ca o idee, ai incercat sa-i faci pateu din ficatul acela de vaca? Poate ii va placea. "Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark Mami de [cavaler] Denis (17.06.2006) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Deus Publicat Martie 30, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 30, 2010 supa de vita, maduva din rasol de vita pe paine prajita, sfecla rosie - toate ajuta :-) prin fierbere nu se pierde fierul si zeama poate ca-i place? devii ceea ce practiciid="brown"> www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin!id="brown"> Erich Maria Remarque. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxy Publicat Martie 30, 2010 Raport Distribuie Publicat Martie 30, 2010 buna, ai grija cu bataia, daca iei ceva de fier ataci doua lucruri odata si rezolvi situatia.[flo]glumesc desigur. La voi nu e carenta de fier, e doar fierul spre limita de jos. Daca vei continua sa fii axata pe mancare efectul va fi pe dos, adica il fei face sa nu mai vrea nimic sa manance, tu te vei enerva, el se incapataneaza mai tare si intrati intr-un cerc vicios din care iesiti cu greu.Parerea mea este dai din cate ceva chiar si cateva lingurite din mancare, dar sa fie mai diversificata, adica nu o farfurie cu varf de bors si faci spume la gura pana o mananca, ci doua -trei linguri din asta, doua-trei din altceva, si tot asa, pana seara. Asa vei acoperi gama variata de alimente si veia duce aport nu numai de fier organismului lui. Inca ceva , la mine cel mic mananca de cand e el pot spune marul intreg, la inceput fara coaja da intreg, apoi doar spalat si atat.Acum are 2 ani jumate, dar cel mare nu mananca nici acum marul decat taiat felii si scosi samburii, altfel nu pune gura.Si am cumparat forma din aia de taiat marul , care lasa feliile ca niste petale de floare si scoate cotorul.Si asa mananca de rupe. Incearca tot altceva sa-l atragi sa mamance , ca daca stai cu gura pe el, din proprie experienta ajungi sa urasti ora mesei si sa vezi in copilul tau un dusman pus sa-ti faca tie zile amare, si e pacat.Mai bine va distrati punand pe farfurie o felie de ardel rosu, una galbena, o frunza de salata verde, o rosie, si tot asa, tot curcubeul, e mult mai interesant sa gusti , nu? roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.