Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cit doarme bebe la 10 luni??

Recommended Posts

Salutare

Bebe al meu are 10 luni jumatate si pina acum dormea de doua ori ziua, la 11 si la 3.30 De cind s-a schimbat ora, insa seara cind se trezeste e tare morocanos, e intuneric deja, si imi trebuie o ora pina il trezesc de-a binelea Ieri insa l-am lasat cu tati, si el nu l-a culcat, ca a zis ca nu a vrut.[:)] Am zis ca o sa faca scandsal, dar el a stat pina la 11 seara si era tare vesel, chiar mai bine dispus decit atunci cind doarme Si s-a trezit aproape de 10 Ceea ce e o premiera pt mine Si a dormit destul de bine

Acum e 12 si el inca nu da semne de somn

Intrebarea mea e daca nu e prea devreme sa-l trec la un singur somn pe timpul zilei

La voi cit dorm bebeii la vistra lui In special cei care au vista asta acum iarna

multumesc

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

buna.

al meu are 10 luni fara 8 zile, si nici pana acum nu are program fix. nu sunt doua zile la fel. de exemplu, ieri a dormit dimineata de la 10 la 11, si azi a adormit la 11. mai doarmne dupa'amiaza la 14, 15, 16... cand i se pare lui interesant. dar, in total doarme 2-3 ore pe zi. mai rar depaseste suma asta... iar seara, dupa ora 20.

mie personal mi se pare aiurea sa te intrebi de ce nu ii e somn la 12 daca el s-a trezit la 10....trecand peste asta, programul de somn si-l face singur, atata timp cat doarme noapte, nu vad care e problema. vor fi zile cand va dormi de 2-3 ori, zile in care doarme doar o data. singur va ajunge la 1 repriza de somn/zi

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de [buburuza] nazdravana Darius Mihail

pina acum indiferent la ce ora se trezea sau de cite ori dormea, la 11 si la 15 lui ii era somn DE ceva timp insa am observat ca parca nu ar mai avea nevoie de atita somn pe timpul zilei Si de obicei doarme cite o ora , o ora jumatate Iar daca e mai obosit, doarme mai mult si fara sa se trezeasca si sa trebuiasca sa-l legan din nou

Deci, mie imi convine sa doarma o data mai mult decit de doua ori mai putin.Plus si noaptea doarme mai bine. Intrebarea e, daca nu e prea devreme pt el

Apoi, noi avem program destul de stabil de pe la 5 luni, avem o rutina zilnica pe care incerc sa o respect cit de mult pot Dupa citeva zile se adapteaza si nu avem nici un fel de probleme

Si al meu nu demult a trecut la 1 somn pe zi, e mai mare doar cu 2 luni. La inceput au fost ceva probleme pentru ca mi s-a parut ca nu-i odihnit destul insa nici nu-l puteam obliga sa doarma daca nu vroia mai rau il enervam. Apoi s-a obisnuit.

Parerea mea e ca nu exista o varsta batuta-n cuie, daca tu observi ca organismul ii permite atunci asta e... Daca nu-i pica ochii-n gura cum se zice, daca nu e irascibil sau alte semne ca ar fi foarte obosit atunci probabil ca nu e prea devreme. Doar ma gandesc ca nu se abtine sa nu doarma la varsta asta daca intr-adevar i-ar fi somn. Deci nu, nu e prea devreme.

Fiecare cum simte (daca ar incepe sa vorbeasca brusc in propozitii te-ai ingrijora ca poate e prea devreme??[flo])

mamica de Andreea Bianca(05.12.04)id="red"> si Victor Darian(05.10.10)id="navy">

Citat:
citat din mesajul lui nata18
Apoi, noi avem program destul de stabil de pe la 5 luni, avem o rutina zilnica pe care incerc sa o respect cit de mult pot Dupa citeva zile se adapteaza si nu avem nici un fel de probleme
align="right" id="quote2">te cred cu rutina, si noi incercam sa respectam pe cat se poate, dar am impresia ca al meu e pe stilul 'agitat si rebel'. sper sa'i treaca, sa nu fie asa si cand o creste![:)]

Al meu baiat, tocmai atunci cand nu doarme cat trebuie ziua, e foarte agitat seara si adoarme mai greu. In cazul nostru, mitul cu "daca s-a trezit mai devreme, se culca mai devreme" e fix invers. Cu cat e mai putin odihnit, cu atat se culca mai tarziu, e nervos, iritat si nu ne mai intelegem cu atat mai putin la somn.

La 10 luni, Joshua dormea asa: 10.00 - 10.30, 14.00 - 15.00 (se trezea in 2 reprize si facea circ pana adormea la loc), 17.00-17.30. Seara il culcam invariabil la 20.30 si dormea pana la 08.30 dimineata (cu o trezire scurta in timpul noptii pentru lapte).

Abia pe la 1 an si 3 luni am reusit sa ii desfiintez ultimul somn aiurea din timpul zilei, respectiv cel de la 10.00. Cu greu .... Acum doarme doar dupa-amiaza 2 ore.

Mama lui [auto] Joshua-Luca din 6.04.2010

Mihai a ramas cu un somn pe zi dupa 1 an jumatate. Parerea mea este ca nu tu ii scoti un somn, ci si-l scoate singur. Cel putin asa a fost la copiii cu care mai interactionam noi. Oricum daca acum s-a sculat tarziu, nu cred ca isi mai poate respecta programul obisnuit.

Si la noi ca si la Baby: cu cat doarme mai bine ziua, cu atat e mai bun somnul de noapte. Altfel e prea obosit si da intr-o agitatie continua,inclusiv in somn.

Nata, baietelul meu Andrei a trecut pe un singur somn de pe la 9 luni. Dormea in general cate 3-4 ore. Asa a vrut el. Erau copii care la varsta asta aveau inca trei somnuri. Deci din proprie experienta as zice ca nu este prea devreme. S-ar putea ca trecerea sa dureze ceva vreme, si sa fie zile cu un somn, si zile cu doua somnuri.

O zi frumoasa!

Cristina [mamica] , Andrei Cristian [bonjovi], 7 dec 2009

POZE

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...