popescudora Publicat Aprilie 2, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 2, 2010 Stiti vreun site de joburi in Canada care sa fie destinat in special celor de alte nationalitati? Am gasit cate ceva pe Google, dar cred ca sunt destinate aplicantilor canadieni. Ma bate gandul sa emigrez dar cam greu cu banii pentru viza si as fi vrut sa-mi gasesc o firma cu care sa fac contract, eventual sa imi asigure ei o parte din cheltuieli. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Llaura Publicat Aprilie 2, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 2, 2010 Site-uri de recrutare strict pt romani nu stiu si nu cred ca exista. Uite cam asa stau lucrurile in provincia in care locuiesc eu. Ca sa capeti viza de munca in Ca trebuie ca mai intai angajatorul sa obtina ceea ce se numste labour market opinion (LMO) adia aprobarea dept de munca. In general asta se face 1:1 adica firma X gaseste pe strainul (deex romanul A) si cere aprobare nominala strict pt el. Vestea proasta: birocratie multa, nu se complica nimeni decat daca nu are de ales; vestea buna: poti aplica la orice job sperand fie ca nu au gasit pe altul fie ca ai tu un skill pe care ei la alt candidt nu l-au gasit. Pare si e complicat dar e posibil. Mai sunt joburi pt care anhajatorul ia LMO generic adica "vreau sapte electricieni", vestea bunae ca nu tb sa astepti dupa LMO, ca proasta e ca de obicei sunt in trades (si habar nu am unde se publica. Mai sunt si joburi de unskilled worker, sa nu iei din alea ca o sa ai greutati sa aplici pt rezidenta permanenta. Uita-te si pe montreal.ro, ala e forum dedicat de emigrare in Canada si e mai cuprinzator. Uita-te si pe britishexpats.com. Iti mai raspund si eu daca ai intrebari. Se mai poate veni c viza de student, costa si aia ceva dar una peste alta cred ca e mai ieftin decat emigratul. Bafta! O steluta?! e o intrebare apropo de o procedura legala pe care au mai parcurs-o si multi, multi altiiid="size1"> If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING.id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maru Publicat Aprilie 2, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 2, 2010 dora, sa zicem ca gasesti un angajator care sa te ia, ce faci cu copilul? Canada e la cel putin 9 ore de zbor de Romania. eu zic sa te uiti mai aproape, in Europa. Emma Aida e inger[ruga] Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chuny Publicat Aprilie 2, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 2, 2010 Llaura, daca te miri de stelutza inseamna ca nu esti la curent cu diverse ...id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
popescudora Publicat Aprilie 2, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 2, 2010 Copilul nu e in custodia mea. Asa ca am ori varianta sa plec singura, sa ma stabilesc, sa ma acomodez si dupa cateva luni sa ii chem si pe ei, daca va mai fi cazul, ori sa plecam toti 3, dar cred ca e mai dificil. Sunt ferm decisa sa plec, si cel mai mult ma atrage Canada (ca sistem de sanatate, asistenta sociala, oameni etc). Joburi in domeniul meu am vazut ca se gasesc (biochimie), ceea ce in Romania nu e cazul, din pacate. Am trimis azi cateva CV-uri, si o sa continui sa ma interesez. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Llaura Publicat Aprilie 2, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 2, 2010 Nu stiam ca exista istorie, sorry. Sunt in tema pt ca am avut viza de munca in Ca, si, vad acum, mai sunt si chimista ca autoarea (licenta in biochimie ). If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING.id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chuny Publicat Aprilie 2, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 2, 2010 Dora, cum sa-i chemi si pe ei daca sunteti divortati si copilul e la el ? Iti vor trebui ANI ca sa te ridici si sa te reconstruiesti si abea apoi sa te gandeste la vreo apropiere de copilul tau. De copilul tau, nu de fostul sot! Tu nu degeaba nu ai custodia copilului, trebuie sa te faci bine in primul rand. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
popescudora Publicat Aprilie 3, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 3, 2010 Nu o am pentru ca nu am cerut-o, si nu are sens sa dezbat problema copilului aici, eu am intrebat cu totul altceva. Multumesc Llaurei pentru informatii. Cu copilul stau in acest moment , iar in Canada am vazut ca exista si notiunea de co-living partner. Urmeaza sa primesc informatii de la o firma de avocatura specializata in imigrari din Canada, ma gandesc ca suma necesara ar putea fi mai mica decat daca apelez la o firma din Romania, care sa colaboreze cu o firma de acolo si sa adauge si procentul lor. Ideal ar fi sa gasesc si o oferta de job. Paste fericit la toata lumea! Stiam ca stelute se dau pentru subiect, nu pentru cat de simpatic este un user.id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Publicat Aprilie 3, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 3, 2010 Eu iti dau o steluta pt ca lasi copilul la 9 ore de zbor.id="size1"> Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana] GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red"> cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza] Selaid="Trebuchet MS">id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
A_Iulia Publicat Aprilie 3, 2010 Raport Distribuie Publicat Aprilie 3, 2010 Sotul ei a stiut probabil de ce solicita custodia, in conditiile in care nu avea o relatie prea stralucita cu copilul. Si probabil si statul a putut sa evalueze care este varianta cea mai buna pentru copil, doar se fac vizite de catre protectia copilului la domiciliu, se discuta cu ambii parinti, la orice divort e asa, in fine, sunt multe necunoscute in eculatia asta si nu are sens sa punem problema ca si cum ar fi vorba de oameni perfect sanatosi. Cine stie, poate copilului i-ar fi mai bine doar cu tatal decat cu o mama instabila, care pleaca de acasa lasand copilul nesupravegheat etc. Posibil ca si sotul o incurajeaza sa plece in Canada, cat mai departe...cu promisiunea ca sigur, o s-o urmeze si el cu copilul. Dar in povestea asta nici nu stii ce ar fi mai bine pentru copil, cata vreme vorbim de o afectiune psihiatrica - nu e simplu, sa iei un paracetamol si gata, esti perfect sanatos. Asa ca toate remarcile si sfaturile de bun simt ce ar functipona in mod normal in cazul acesta nu cred ca se potrivesc. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts